Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5299
View
31
Reply

"Dah Memang Kau Kerja Sebagai Pelakon, Jangan Ingat Kau Special" - Sweet Qismina

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2020 12:18 PM | Show all posts |Read mode
"Ingat kau bekerja sebagai seorang pelakon. Lakonan tu kerja kau. Jangan ingat kau istimewa."



Demikian pesanan ibu Sweet Qismina, 23, kepadanya.




Kredit foto: Twitter




Lantaran itu, aktres berkenaan turut mengakui dirinya hanya manusia biasa, sama dengan rakyat lain yang perlu bekerja.


Ramai warganet bersetuju dengan pandangan anak-beranak itu yang menyifatkan tiada beza antara artis dengan rakyat biasa.




Kredit foto: IG




Tidak pasti sama ada tweet itu dimuat naik sebagai sindiran kepada rakan artis yang lantang bersuara memohon bantuan kerajaan.





Kredit foto: IG




Kalau betul, terbaik ibu Qismina! Artis pun rakyat biasa juga, kerajaan pasti tolong. Tapi tak perlulah sampai meminta berlebihan mengalahkan golongan miskin. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-3-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
biarlah retis tu..nape pakat hina depa. tak baik..tengah mcmni diam je lebih bik tkyah banding bandingkan. kalau depa kaya tu rezki depa..byk sgt mengkome netizan mghina aku lihat dimerata fb socmed.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki: biarlah retis tu..nape pakat hina depa. tak baik..tengah mcmni diam je lebih bik tkyah banding bandingkan. kalau depa kaya tu rezki depa..byk sgt meng ...
Betul.. Setuju 100%
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 30-3-2020 12:32 PM
biarlah retis tu..nape pakat hina depa. tak baik..tengah mcmni diam je lebih bik tkyah banding bandi ...

Sapa yg mulakan dulu.... ??
Ini pun satu pengajaran untuk mereka...artis2 tersangkak negara
Jgn asik nak tongkat aje...

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin ramai retis nyatakan pendirian yg deols x setuju pasal bantuan  khas tu. Maybe nk lepaskan diri drpd dianggap sekapal dgn retis2 sangkak negara
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:52 PM | Show all posts
Wow! Setuju dengan Sweet dan maknya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut contoh acik albani. Jadi cleaner part time. N hafreez niage charkueyteow
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:55 PM | Show all posts
beauty with makeup
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 30-3-2020 12:32 PM
biarlah retis tu..nape pakat hina depa. tak baik..tengah mcmni diam je lebih bik tkyah banding bandi ...

Depa la mulakan dulu. Kalau nak bantuan mintak sama dengan nitizens. Retis pun rakyat aje. Ni dh la nak bantuan khusus melampau pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Semenjak 2 menjak ni adik sweet byk kasi positive comment, so hakak akn tgk drama adik n boyfriend. K
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnye pelakon bbnu jugak tunjuk tauladan

Apoooooo
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeakukesah11 replied at 30-3-2020 12:18 PM
Akhirnye pelakon bbnu jugak tunjuk tauladan

Apoooooo

Pemerhatian aku sepanjang kes retis demand ni, hanya retis2 yg acah2 top meletop yg memekak menyatakan pendirian utk high demand demi kepentingan pekerja industri kreatif sedangkan artis2 BBNU mcm sweet, hun haqeem, elisya sandha aman2 je kat IG meneruskan hidup

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:37 PM | Show all posts
artis? so called.... mulia dan tinggi sgt ke pekerjaan itu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 30-3-2020 12:32 PM
biarlah retis tu..nape pakat hina depa. tak baik..tengah mcmni diam je lebih bik tkyah banding bandi ...

Tidak la menghina, tapi masa senang dulu tayang semua lavish life style. Tayang segala duit berkepuk-kepuk. Bila dok memekak minta bantuan yg special utk diorang tu yg netizen marah. Kerajaan dah bagi peruntukan so mohon ikut saluran yg betul. Kalau ko artis level B40 layak la utk B40. Bukan minta vip treatment utk diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:06 PM | Show all posts
Adeakukesah11 replied at 30-3-2020 01:18 PM
Akhirnye pelakon bbnu jugak tunjuk tauladan

Apoooooo

kan pelakon bbnu juga la bijak berfikir


buat malu jek la artis2 sangkak Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Si qismis ni ada like tuntutan senimang tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:12 PM | Show all posts
siapa sebenarnay yg kuarkan listing nie.. iols tertinggal ketapi...
memalukan artis je..lagi2 yg betul2 memerlukan bantuan mcm artis2 lama
black tomok shuib tu ak rase dia ckp bg pihak indutri yg affacted , x maksudkan diri sendiri
tp sbb perkataan "khusus" tu netizen angin..
ni aku rase la
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:18 PM | Show all posts
tp btl la.. kerajaan bg bantuan bukan ikut profession kerja. xde pulak die ckp engineer bantuan lain, operator bantuan lain, tukang masak bantuan lain.. pukul same rate je
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak bimbo tp nasib baik dengar cakap mak.. 10x jauh lebih baik dari presiden seniman tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:28 PM | Show all posts
Takula tuuu... apsal ko 'like' post permintaan luar biasa bod*h kat ig seniman tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list