Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1258
View
19
Reply

[Dunia] jom dengar nasihat terbaru Bill Gates kepada kerajaan Amerika

[Copy link]

Author: harizs       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2020 10:29 AM | Show all posts |Read mode

Antara point2 Bill Gates dlm video terbarunya..

1. no other way melainkan lockdown. 100 kes akan jadi 10,000 dlm masa yg cepat. "it is exponential growth!!"
2. the sooner you lockdown, the easier to cope
3. byk states yg ada kes tapi x dilaporkan sbb kerja2 melakukan testing x dilakukan dgn cepat & meluas.
4. US tak cukup test kit sbb rakyat terlalu ramai
5. belajar dari China! lockdown as soon as possible!
6. new york patut lockdown lebih awal.
7. test & do isolation when it is still a small number


lihat video..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 30-3-2020 10:31 AM | Show all posts
namun ada netizen bijak pandai di Malaysia yg kata tak perlu lockdown sebab rakyat perlu cari makan.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Hat ni aku tgk 2-3 hari lepas.. Ramai sokong Bill Gates
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemaklah bil pagar. Ko buat virus, ko buat antidot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 10:46 AM | Show all posts
sarah82 replied at 30-3-2020 10:38 AM
Hat ni aku tgk 2-3 hari lepas.. Ramai sokong Bill Gates

patut kita buat total lock down lembah klang & selangor sejak dari awal. halang mrk dari balik kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 30-3-2020 02:46 PM
patut kita buat total lock down lembah klang & selangor sejak dari awal. halang mrk dari balik kam ...

Kita tengok kali ni mcm mana.. Sebab aku baca yg PKP akan lebih tegas kali ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 30-3-2020 10:31 AM
namun ada netizen bijak pandai di Malaysia yg kata tak perlu lockdown sebab rakyat perlu cari makan. ...

Htr je ke new york...leh shopping sana hibur hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 10:56 AM | Show all posts
KIM.K replied at 30-3-2020 10:42 AM
Kemaklah bil pagar. Ko buat virus, ko buat antidot

anti virus utk komputer reti la dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:02 AM | Show all posts
trump administration is a failure when it come to handle the corona virus.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:03 AM | Show all posts
KIM.K replied at 30-3-2020 10:42 AM
Kemaklah bil pagar. Ko buat virus, ko buat antidot

actually dajjal dalam alquran tu pun xmustahil ciptaan manusia. contoh cloning. dalam kitab2 ada cakap dajjal ada kebolehan hidupkan dan matikan manusia tak mustahil dajjal tu clone cell lepas tu claim hidupkan manusia. maksudnya dajjal ni seorang saintis. tak mustahil dajjal ni saintis produk timbang kilo

banyak lagi dalam alquran perlu dikaji dikaji dikaji. alquran tidak lapuk dek zaman.

bill gates part of freemason. banyak maklumat simbol dan data dia beri melibatkan ahli freemason je biasa ucapkan.

contoh dunia penuh riba kalau mampu elakkan kita elak. sama juga kejahatan freemason kalau mampu elak kita elak . ada cakap vaksin tu ciptaan freemason. ada cakap hiv freemason. xmustahil. tp kaka ambil je vaksin. takdelah tunjuk pandai tolak vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:05 AM | Show all posts
I petik article New York Times yang baru saja keluar:

"Dr. Anthony S. Fauci, the nations leading infectious disease expert, said he and other public health officials had urged Mr. Trump not to relax the guidelines too soon. Dr. Fauci who in television appearances earlier in the day had offered the estimate of 200,000 dead said Mr. Trump was affected by those predictions."
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:20 AM | Show all posts
ada aku kesah kata dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:20 AM | Show all posts
adakah Bill Gates bakal president ganti Trump next pru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 11:41 AM | Show all posts
bulalof replied at 30-3-2020 11:02 AM
trump administration is a failure when it come to handle the corona virus.

leader of the most powerful country on earth..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn buat lockdown ala Malaysia.  Gomen bg reserve 1 hari utk mudahkn pentadbiran opis ka... Rumah kaaa..  Kau gi pusu2 balik kg...  Terus lockdown 12jam jah
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:59 PM | Show all posts
buat bodo je Trump.
bukan aku yg mati. kata nya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:23 PM | Show all posts
Ada benar apa yang beliau katakan tapi adakan Trump nak ikut nasihatnya tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:32 PM | Show all posts
ikut bodoh sombong trump...mmg x la dia nak follow
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 30-3-2020 10:31 AM
namun ada netizen bijak pandai di Malaysia yg kata tak perlu lockdown sebab rakyat perlu cari makan. ...

Semalam aku cuci abis sorg ni dia komen kat fb aku.. Kat post aku.. Konon nye yg terkesan Sgt ni yg org susah.. Mcm dia gan kwn2 dia.. Dia ckp org keje swasta ni senang la.. Kete, rumah, makanan ade.. Aku dah tgh runsing.. Aku sembor dia.. Aku ckp knp asyik fkr org swasta senang.. Tau x hutang berapa.. Rumah kete setiap bulan kn bayo berapa. Baki salery dpt bape..ni extend 6bulan..tp tau x bape interest nak kn hadap nanti.. Tau x org keje swasta ade x dpt gaji lg.. Menanti hari gaji dgn penuh debaran, ade yg dipaksa ambik unpaid leave.. Gaji separuh bulan.. Org yg bayar cukai pe yg dia org dpt. Korang kata korang ssh.. Tp korang dpt bantuan mcm2.. Org yg keje swasta tu satu ape pun x dpt.. Diam n tabh je menghadapi.. Geram aku.. Mcm dia org je ssh.. Kita ni x susah...Kadang2 org susah ni pun satu hal gak.. Dah dpt bantuan mcm2 lg banyak bunyi...ingat org keje ni senang sgt ke.. X kan kita nak citer pung pang kat fb semua kan.. Diam2 dah la.. Ms tgh susah.. Geram btl aku
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe, Bill and Melinda Gates foundation have a solution for cure...hehehe

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list