Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2971
View
62
Reply

[Tempatan] menghadapi kedegilan PKP. Pihak polis/tentera mula pakai gari & rantai. Korang setuju tak?

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2020 09:43 AM | Show all posts |Read mode
Ternyata masih ada yg degil & keras kepala kerana menganggap mrk bukan penyebar virus & mrk tdk akan dijangkiti virus. Kali ini pihak polis terpaksa menggunakan gari & rantai kerana nasihat sudah tak jalan.  

katanya Lokasi kejadian di utara tanah air...




masih bawak anak keluar waktu wabak tanpa menghirau keselamatan anak2.  Mask si ayah boleh cover sekali dgn anak2...







punya la ramai yg masih degil...



Single Polls, Total 102 Users voted
96.08% (98)
3.92% (4)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-3-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dok kat lokap berhimpit2 pulak. Nak buat cluster lokap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan kata yang muda, yang tua2 pun degil jugak. Tangkap,lokap & denda.

Ramai pulak melayu, cina2 dah start dengar kata
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 10:32 AM | Show all posts
wallflower replied at 30-3-2020 10:14 AM
Dok kat lokap berhimpit2 pulak. Nak buat cluster lokap ke?

biar mrk yg degil mati sesama mrk.  klu mrk terus merayau2 diluar nanti sebar virus pulak kpd org2 yg x bersalah
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat kedah kan? Aku nampak dlm MKN telegram.. Lempak dlm sungai kedah bagi boya makan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca 34 org kena tahan kat sekitar kota setar..hamjad betul..
IMG_20200330_104535_595.jpg
IMG_20200330_104529_064.jpg
IMG_20200330_104532_788.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kedai acheh kat area rumah saya ni meriah sgt2 manusia. Meriahnya melebihi hari biasa. Beli pulak mcm esok raya. Saya balik dari hospital memusing nak cari telur je, telur kat rumah habis. Singgah giant bukit Antaranbangsa. Manusia miskin kaya semua bergembira.. ramai betul beratur. Ada jarak sosial. Tak nak singgahlah nak cari satu barang je. So pi kedai acheh. Kedai pertama, semlm dtg kak stok telur habis sudah. Alhamdulillah kedai kedua ada. Tapi cuak sbb ramai org dan tidak mengamalkan jarak sosial. Bila kita beratur jauh akan ada mangkuk dtg mencelah.. pagi ni banyak dosa dari pahala..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 10:55 AM | Show all posts
arasham replied at 30-3-2020 10:49 AM
Kedai acheh kat area rumah saya ni meriah sgt2 manusia. Meriahnya melebihi hari biasa. Beli pulak mc ...

klu degil sangat elok polis tutup jer kedai tu.  klu dengar arahan baru buka balik
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Selfish sungguh bapak yg bawak anak 2 org naik motor tu. Fikir nak selamatkan diri dia sendiri je pakai mask. kau ingat bila kau pakai anak2 tu selamat sbb duduk belakang kau? Mana yg tak ada mask tu buat la mask sendiri ie jahit. daripada dok melantak 24/7 menggemuk kan badan kat rumah tu better buat sumthing
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:06 AM | Show all posts
boleh try pergi ke sekitar kampung dan taman2 perumahan. masih ramai yg bebas lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Buatlah apa yg patut...degil x bertempat..kalau kata maklumat x sampai... maklumat dihujang jari .mcm nak mencabar pihak berkuasa pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat perumahan aku ni masih ok lg. Pantang aje ada org berkumpul gigih acik bawang sini report pd org krt. Sekali org krt dtg takde kata2 nasihat bagai, terus di lembukan aje org yg berkumpul tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:44 PM | Show all posts
mestilah setuju. saman je diorang ni rm1000 baru ada akaiii
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:48 PM | Show all posts
Bila dah masuk minggu kedua mulalah yang dulu seronok bercuti dah mula rasa bosan jadi tak hairan makin ramai buat perangai sehari dua ni.  Harap pihak berkuasa tingkatkan pemantauan supaya arahan pkp akan terus dipatuhi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:00 PM | Show all posts
mesti lah selapan
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:07 PM | Show all posts
kenduri ketum kot  yang ramai tu...?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:10 PM | Show all posts
sebelum pusat dan sistem kesihatan kita semua lumpuh kerana tak mampu handle pesakit berpuluh ribu bagus kita buat benda2 kecik mcm ni. Biar semua lapisan rakyat sedar yang kerajaan dan sepatutnya  semua orang  betul2 serius untuk tangani penularan wabak ni, kalau denda dan lokap tak jalan, kasi dua dua sekali biar meraung dlm jel. kita kasi penuh penjara dahulu sebelum hospital2 semua penuh..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:18 PM | Show all posts
arasham replied at 30-3-2020 10:49 AM
Kedai acheh kat area rumah saya ni meriah sgt2 manusia. Meriahnya melebihi hari biasa. Beli pulak mc ...

kedai-kedai camtu jelah yang tinggal untuk orang Malaysia pergi dan berkumpul-kumpul. nak pegi karaoke tak dapat, pegi kedai jual makanan viral semua tutup, apatah lagi shopping mall. kedai acheh pun jadi lah nak beriadah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 30-3-2020 01:18 PM
kedai-kedai camtu jelah yang tinggal untuk orang Malaysia pergi dan berkumpul-kumpul. nak pegi kar ...

Biar bener beriadhah di kedai acheh
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 02:15 PM | Show all posts
biji cili tu, rendam dalam air, letak dlm pistol air kasi tembak kt mate.. baru tau haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list