Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2935
View
36
Reply

"Keluarkan Bantuan Khusus Untuk Penggiat Seni" - Shuib Pertahankan Tomok

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2020 09:38 AM | Show all posts |Read mode
Selepas Tomok dan Black Hanifah dikecam netizen kerana memohon bantuan kerajaan, semalam Shuib Sepahtu tampil mempertahankan penyanyi terbabit.


Ini kerana menurutnya, artis dan pekerja belakang tabir yang kini tiada "job" kerana penggambaran dibatalkan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).






Foto: IG



Memetik Ohbulan, Shuib menegaskan, rakan-rakannya itu bukan meminta bantuan untuk diri sendiri tetapi penggiat seni lain yang terkesan akibat PKP.





Foto: IG



Tonton video penjelasan Shuib di bawah ini




  



Kenyataan Tomok dan Black itu kononnya untuk mewakili seluruh artis-artis lama, veteran dan penggiat seni lain

"Mereka keluarkan kenyataan untuk mewakili artis-artis lama, artis veteran, penggiat seni lain macam pengarah, penulis skrip, make-up artis dan sebagainya.

"Sebab bila ada PKP confirm mereka tiada job. Kita pun tak tahu berapa lama akan berada dalam PKP" katanya.


Shuib menjelaskan artis juga rakyat malaysia yang banyak berjasa untuk negara. Artis juga harus dibantu bukan disisihkan.


"Sebelum ni artislah buat lawak, artislah buat show untuk hiburkan korang. Artis dan barisan belakang juga marhaen, juga rakyat Malaysia. Semua orang akan ada masalah kewangan.

"Mungkinlah kerajaan boleh keluarkan bantuan khusus untuk artis dan penggiat seni yang tak ada job langsung. Itu saja. Kalau ada alhamdulillah, kalau tak ada nak buat macam mana?" katanya.



Semoga kerajaan memberikan bantuan kepada artis selepas penjelasan Shuib ini. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-3-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih kot nk ckap bantuan khusus? Apa ko ingat retis dn segala berkaitan retis tu rakyat msia level above non-retis ke nk kena ada bantuan khas?!
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:28 AM | Show all posts
poyo la kau shuib oi!
kata kaya sangat sampai mampu bersanding lagi sekali la, keluarkan product macam macam.
ke dah tak mampu nak buat treatment and maintain kulit putih sarah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:47 AM | Show all posts
forumer mana dah tepek keratan akhbar senarai B40 - artis pekerja belakang tabir termasuk dlm golongan ni

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:51 AM | Show all posts
eeuuwww...

pemalas.

hidup nak disuap semuanya ke mulut.

ramai lagi rakyat malaysia tanpa mengira kaum yg memerlukan pertolongan.

tolong mereka yg benar2 memerlukannya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:54 AM | Show all posts
eh tomok. kau kan pnah menang 1mil pon mintak bantuan ke.
kalau 1 mil tu cukup 7 keturunan kau sbb kau pun ongoing ada show.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde sape suruh uols jadi artis..kerajaan tak paksa pun..yg create program realiti untuk ko masuk dulu bukan kerajaan ok...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:10 AM | Show all posts
kenapa artis mintak bantuan khas/khusu/dan sewaktu ngan nya.   sebab  semua bantuan kerajaan umumkan baru baru ni,  orang orang yang layak ada dalam database kerajaan sebab rakyat2 ni berdaftar dengan LHDN/KWSP/SOCSO.    So kerajaan guna database ni untuk tengok kelayakan memasing.

ARTIS - pendapatan juta2,  tak nak bayar incometax, tak  contribute to KWSP and tak nak mencarum SOCSO.  semua tamakkan harta sendiri.   soooooooooo...... bila kerajaan umumkan bantuan di beri base on data yg kerajaan dah ada.   ketakutkan la dia orang ... sebab sah sah yang tak berdaftar tu tercicir,   walau duit dlm bank ratus2 ribu...juta2.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:16 AM | Show all posts
byknyee issue ni, leh x letak skali nama2 yg terlibat dlm satu list...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg belakang tabir tu pun rakyat malaysia kan dah termasuk lah
Semua dalam bantuan kerajaan sekiranya layak
MERANGKUMI SELURUH RAKYAT

Nape bodoh sgt itu pun tAK FAHAM

NAK BANTUAN KHUSUS MCM MANE?????


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 darah netijen tak naik gara2 retis mcm ni

Fuhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa lg???boikot lh dia ni ngan produk2 dia tu sekali biar jatuh miskin..masa tu br tau erti bersyukur...bila Allah dh berikan rezeki lebih kat kau apa kata kau salurkan sikit sbyk kat org2 yg xde job tu..atau buat satu tabung khas mintak kwn2 kau yg byk bunyik dan hidup mewah2 tu utk bg derma jgk..baru dikatakan artis pun berjasa ..bodoh!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:49 AM | Show all posts
kau pun kemian pakai barang2 branded nak lg gomen support lavish kau? sembang!
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:02 PM | Show all posts
kimak kau la...pergila derma madu madu kau
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni x heboh pun pasal staf belakang tabir..tak berbunyi pun bila artis veteren mengeluh ckp dibayar ciput... alih2 time pkp semua bajet nak jadi hero nak selamatkan staf industri kreatif

Ko kat mana selama ni shuib??? k sibuk menayang adiah, tayang umah juta2, tayang perlakuan bangang kat ig, show off kereta..moto..

Sume tak boleh pakai puak2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Shoeb, ni pendapat aku


IMG_20200330_120503.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:08 PM | Show all posts
"Sebelum ni artislah buat lawak, artislah buat show untuk hiburkan korang. Artis dan barisan belakang juga marhaen, juga rakyat Malaysia. Semua orang akan ada masalah kewangan.


hello....korang buat show bukan free tau. dapat bayaran. kami nak tengok show..konsert kena bayar tau.
kalau kat astro kena subscribe channel 132 & 124. kena bayar...bukan free.

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:03 PM | Show all posts
izzah_mia replied at 30-3-2020 12:08 PM
"Sebelum ni artislah buat lawak, artislah buat show untuk hiburkan korang. Artis dan barisan belakan ...

Ntah! Dia pikir selama ni dia buat CSR untuk kita ke? Tak hadap la menonton lawak low class ko tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:06 PM | Show all posts
Bantuan khusus katanya. KHUSUS.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Si hodoh ni makin bunyi makin nampak hodoh.
Sama mcm bini dia yg feeling dh cantik konon skrg.
Sorry lh make over pn tetapppp hodoh jugak.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list