Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
808
View
22
Reply

[Dunia] Usaha bantu perangi Covid-19, Rihanna sumbang RM22 juta.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2020 08:41 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 29-3-2020 04:42 PM

Usaha bantu perangi Covid-19, Rihanna sumbang RM22 jutaFMT Reporters -

March 25, 2020 1:23 PM


Rihanna menerusi Yayasan Clara Lionel menyumbang RM22 juta sebagai bantuan Covid-19. (Gambar Reuters)
Setiap hari semakin ramai yang prihatin dengan pelbagai masalah yang dihadapi ekoran penularan wabak Covid-19.

Ia termasuklah yayasan milik Rihanna yang kini menyumbang kira-kira RM22 juta kepada pelbagai organisasi bagi perangi Covid-19.
Menurut laporan CNN, Yayasan Clara Lionel mengumumkan sumbangan itu dalam satu kenyataan.

Apabila ia mula tersebar kita tidak pernah terfikir bagaimana Covid-19 ini akan mengubah kehidupan kita secara tiba-tiba.
Tidak kira siapa anda atau di mana anda berada, pandemik ini akan menjejaskan kita semua, katanya.

Hasil sumbangan itu akan disalurkan kepada bank makanan, mempercepat ujian di negara-negara seperti Haiti dan Malawi, dan peralatan perlindungan untuk pekerja-pekerja kesihatan barisan hadapan.

Yayasan Clara Lionel yang ditubuhkan pada tahun 2012 sebagai penghormatan kepada datuk neneknya, bagi menyalurkan dana pendidikan dan program tindak balas kecemasan di seluruh dunia.

Selain Rihanna, pasangan selebriti Ryan Reynolds dan Blake Lively juga menyumbang RM4 juta kepada mereka yang terjejas akibat wabak itu di Amerika Syarikat dan Kanada.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-3-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis tersangkak malaysia je yg mengemis bantuan kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis kaya see my level derma jugak uols... Derma kat kerajaan 17k
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni aku nak anak anak aku kenal rihanna and support product rihana..go go rihana.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 09:23 AM | Show all posts
while in malaysia, artis bertekak  nak minta bantuan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by famri7 at 30-3-2020 01:55 AM

Semoga dibuka hati untuk memeluk islam dan berkerudung.

78679 like
- Pn. Salbiah Sabarudin, 46, Ulu Bentong
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga beliau sempat bertaubat dan kembali ke fitrah alam. Syafakallah

67543457 likes

Mohd Reza Abdillah ,18, Peringat
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Rihanna..Taylor swift pon berkebajikan.Drake ade derma ke?

Yg melayu yg acah2 glam tiada ke? Keknis dan shuben? Cikta? Sajelah petik nama2 ni yg galak melancong sana sini,lemari baju satu kondo bagai ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis malaysia yg kaya2 tu menderma dlm diam agaknya...kang dituduh riak...
Ha ko! Iye la sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Riri mintak tolong drma kat aku 1juta please
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 30-3-2020 09:54 AM
Semoga beliau sempat bertaubat dan kembali ke fitrah alam. Syafakallah

67543457 likes

Bongok la kau hahahahahahhahhahaha mengekek aku
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang nenarlah kata Diva AA see my level...artis malaysia memang tersangkak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:28 AM | Show all posts
Edited by tripleid at 30-3-2020 11:43 AM
famri7 replied at 30-3-2020 09:52 AM
Semoga dibuka hati untuk memeluk islam dan berkerudung.

78679 like

x perlu jadi lobainita pun utk buat baik khuennns
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
retis malaysia: sbg artis yg telah berkorban kepada kerajaan kami layak dapat bantuan khusus tunai one-off rm500-1000, baucer penjagaan diri dgn kerjasama mydin, dan bantuan bulanan rm1000 untuk 6 bulan. kami juga akan membantu (juga berbayar) kerajaan utk memberi kesedaran kepada rakyat jelata mengenai covid19
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 06:47 PM | Show all posts
Tak sia2 ai meminati Queen Riri selama ini. Malam nih ai layan lagu2 beliau sbg tanda sokongan
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 06:55 PM | Show all posts
Wah makin ramai artis luar sama2 membantu meringankan beban negara mereka patut dijadikan contoh
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis yahudi, illuminati yang menderma. Artis, direktor, produser pujaan ummah mengutuk rakyat dengki dan mohon bantuan khas. Masa tengah susah kita boleh tengok macam mana respons ikhlas manusia yang sebenar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian artis malaysia, kais pagi mkn pagi, kais ptg mkn ptg
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 30-3-2020 09:52 AM
Semoga dibuka hati untuk memeluk islam dan berkerudung.

78679 like

ahahahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list