Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3664
View
86
Reply

[Dunia] Trump rayu negara2 lain 'to give or sell the US items as basic as hand sanitizer and as complex as respirators to combat covid19 "

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
CNN

The Trump administration is appealing to countries around the world to give or sell the US items as basic as hand sanitizer and as complex as respirators to combat the surging coronavirus pandemic.

Washington (CNN) - The Trump administration is appealing to countries around the world to give or sell the US items as basic as hand sanitizer and as complex as respirators to combat the surging coronavirus pandemic.

In a list obtained by CNN, the State Department lays out 25 items, telling diplomats to ask their host countries for these supplies with a clear priority on items available "today" and a secondary focus on equipment and items available in weeks.

The requests come as President Donald Trump touts his domestic response and declines to deploy the full power of the federal government's Defense Production Act to produce and funnel crucial supplies to struggling states and hospitals. It's not clear how many countries the US has appealed to.

The list spans the gamut of equipment that overburdened American hospitals are seeking. The simpler items include biohazard bags, N-95 marks, gloves, gowns, surgical caps, shoe covers, sharps containers, protective eyewear, hand sanitizer and Tyvek suits.

The more complex items on the list include metered dose inhalers, ventilators, elastomeric respirators and powered air purifying respirators.

The South Korean government said that Trump personally made at least one of the appeals, calling President Moon Jae-in Tuesday to ask if Seoul could provide the US with medical equipment.

The administration is making these private appeals as Trump is striking a starkly different note in public. At Tuesday's daily coronavirus briefing from the White House, not long after he had called the South Korean leader, the President veered into campaign-style rhetoric, declaring that, "America will never be a supplicant nation."

https://www.cnn.com/2020/03/25/politics/us-global-appeal-corona-supplies/index.html

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Amerika budget byk abis kat ketenteraan. Skrg dah jd mcm ni, ko mkn senjata senjata & segala peralatan perang tu wahai Trump. Guna senjata senjata & peralatan perang tu utk bunuh virus corona
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:45 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-3-2020 10:38 PM
Amerika budget byk abis kat ketenteraan. Skrg dah jd mcm ni, ko mkn senjata senjata & segala peralat ...

bukan ker penyembah kokesen kata, negara2 kokesen ni bagus facility depa?
1st world country kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita kena bantu tingkatkan prasarana usa guna duet kwsp
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 29-3-2020 10:45 PM
bukan ker penyembah kokesen kata, negara2 kokesen ni bagus facility depa?
1st world country kan.. ...

Gitu kesahnya. Nasiblah aku bukan tergolong dlm group begini. Aku tgh tunggu gak ni pencacai kokosen bg sepatah dua kata
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:59 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-3-2020 10:38 PM
Amerika budget byk abis kat ketenteraan. Skrg dah jd mcm ni, ko mkn senjata senjata & segala peralat ...

skrg ramai beratur kat kedai senjata selain di hospital

so expect amerika akan mengalami the purge






Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:59 PM | Show all posts
hancur dah amerika...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
hari tu masa china awal2 kena bkn main lagi trump berkata2 sampaikan x ingat nak toleh kiri kanan.now?apa sudah jadi?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-3-2020 10:38 PM
Amerika budget byk abis kat ketenteraan. Skrg dah jd mcm ni, ko mkn senjata senjata & segala peralat ...

Dia bukan xde bajet. Dia minta org jual kat dia. Dia ada duit nak beli. Brg je xde.


Come on google, apple, facebook, tesla, dell, salesforce n ribuan lagi company it dekat silicon valley tu. Xkan xleh wat something lawan covid..

Huawei, alibaba dan lain lain di china berjaya..

Samsung pun berjaya di korea..

The effort wont be pointless. Can be applied across the world later.

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 29-3-2020 11:00 PM
Dia bukan xde bajet. Dia minta org jual kat dia. Dia ada duit nak beli. Brg je xde.



duit ada pun tak guna. org yg ada barang nak simpan utk kegunaan sendiri. suruh dia guna senjata api utk bunuh covid 19 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 29-3-2020 10:59 PM
skrg ramai beratur kat kedai senjata selain di hospital

so expect amerika akan mengalami the p ...

Kita tunggu!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-3-2020 10:38 PM
Amerika budget byk abis kat ketenteraan. Skrg dah jd mcm ni, ko mkn senjata senjata & segala peralat ...

Jangan marah sangat sis. Dialah satu2nya kuasa besar yg bawa kapal perang & jet pejuang meronda di Laut China Selatan...
Kalau tak kerana US, pasti China dah ambil semua beting pasir dan pulau2 di Spratly.
Kita hanya mampu nganga.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
jiji85 replied at 29-3-2020 11:00 PM
hari tu masa china awal2 kena bkn main lagi trump berkata2 sampaikan x ingat nak toleh kiri kanan.no ...

Aku rasa punca utama dia sebab company it kat sana xsuka trumph kan..

So dia org xsupport or bantu effort by trumph.

Dan trumph pun sama. Arrogant, ignorance.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaaa retis2 atau kosmetik founder yg dh jadi founder hand sanitizer timbang kati tu bley laaaa jual ke US pulak....  Lg untung lipat ganda.  Korang bley jual harga yahudi kat mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-3-2020 11:02 PM
duit ada pun tak guna. org yg ada barang nak simpan utk kegunaan sendiri. suruh dia guna senjata a ...

Aku yakin. American boleh lawan covid if they unite again. Now its the time.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
brownstone replied at 29-3-2020 11:03 PM
Jangan marah sangat sis. Dialah satu2nya kuasa besar yg bawa kapal perang & jet pejuang meronda di ...

Dah tu? dah jd mcm ni, silalah guna senjata derang yg ada bunuh dan banterax covid 19. Pfff!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 29-3-2020 11:05 PM
Aku yakin. American boleh lawan covid if they unite again. Now its the time.

Kita lihat & tunggu drama dr US
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata pencacai jaga our own backyard dulu.. jgn ambik tau pasal amareka dan trump
Pandai la tu diorang jaga diri
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 29-3-2020 11:04 PM
Haaaa retis2 atau kosmetik founder yg dh jadi founder hand sanitizer timbang kati tu bley laaaa jual ...

hahahahah!! betul betul. retis retis sendu ni blh cuba nasib market sana pula memandangkan kat sini kena kecam berjemaah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 29-3-2020 11:04 PM
Haaaa retis2 atau kosmetik founder yg dh jadi founder hand sanitizer timbang kati tu bley laaaa jual ...

Sorry nak tergelak baca, walaupun benda ni serius..kemajuan dan duit byk pun x membantu dlm memerangi wabak ini..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list