Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14040
View
310
Reply

Nabil Buat IG Live Dengan Neelofa, Backup Kenyataan Black Untuk Dana Khas Buat Artis

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 09:03 AM | Show all posts |Read mode
Sejak pengumuman insentif kewangan yang dipelopori oleh kerajaan untuk membantu rakyat sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, pelbagai pihak telah menyuarakan pendapat mereka.


Meskipun golongan memerlukan meluahkan ucapan terima kasih atas bantuan tersebut, segelintir artis pula yang kecoh mempersoalkan kenapa kerajaan meminggirkan mereka yang sudah banyak berkorban untuk kerajaan.


Isu tersebut turut mendapat perhatian ramai penggiat seni dan Nabil Ahmad juga terlepas untuk membincangkan perkara tersebut bersama Neelofa menerusi IG Live. Kata pengacara itu, luahan Black Hanifah dan Tomok ditujukan kepada anak seni lain yang terlibat di belakang tabir.





Nabil turut mengharapkan agar Persatuan Seniman meminta bantuan atau peruntukan daripada pihak kerajaan bagi membantu penggiat seni yang terjejas sepanjang tempoh kuarantin ini.


Para netizen yang mendengar luahan Nabil ini mempersoalkan perlukah ada dana khas kerana jika ada yang layak boleh sahaja memohon bantuan seperti rakyat biasa. Kenapa perlu beri perhatian istimewa kepada golongan anak seni?




Kredit foto: Twitter



Meskipun Neelofa tidak mengeluarkan sebarang kenyataan, dia hanya mengangguk mendengar penjelasan Nabil mengenai hal ini.


Apa pula pendapat anda? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang jenis artis tak suka menyimpan kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah2 artis2 ni habis je tempoh pkp.. Keje seminggu lepas tu semua pakat2 bungkus kain baju g holiday ke obersi ngan # kengkonon nak release tension sambil bawa LV
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Amylea Af siap buang dp kt ig pastu private. Haha. Bodoh pak hang la
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis pung manusia biasa kenapa nak special treatment

Kalau takde peminat iaitu rakyat marhaen SAPE LAH MEREKA?

Jadi bila kerajaan buat pengumuman semua rakyat dpt menafaatnya tak kira
lah artis  ke penjawat awam they are the rakyats

FULL STOP

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Org lain pun mkn bercatu, kisah lak krg nk bantuan ke apa? Takat rm1600 tu retis2 msk butik dpt beli selipar je pun, mana la nk ckup? Org biasa bole buat mcm2 ng  duit tu..yg krg ni klo travel pun x duk biz class x sah, baju branded x yah ckpla.. contoh dh byk dh dah tua2 bru nk apply rmh pprt bgai, cuba krg amik iktibar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak khusus panya la haiiiiiiiiiiii
Guna package mak kiah jer la oiiiiiiiii

Kalau layak .... layaklah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 29-3-2020 02:01 AM
Retis pung manusia biasa kenapa nak special treatment

Kalau takde peminat iaitu rakyat marhaen SA ...

Kannnn

Xhabis2 mentioned BANTUAN KHUSUS

Ehhh geram plak aku dengan orang2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:14 AM | Show all posts
As I said kat thread 1 lagi

"entitled mentality" berakar umbi di benak
selfish dan self centered sebab jiwa rongga, tak terpikir ada lagi orang yang jauh lebih susah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:14 AM | Show all posts
leh kena kancing gigi geram dengan dia orang ni..nak bantuan khusus kepala bana bagai...agaknya 'kalau' diberi..berapa yang dia orang demand agaknya yer?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Bantuan tu semua rakyat dapat kalau layak. Ke sebab golongan artis, penggiat seni tak disebut per se terus rasa dipinggirkan? Habis tu kau bukan rakyat kerrrrr?! Feeling superior much?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu ada peruntukan untuk rakyat yg kerajaan dah bagi, so mohon la ikut saluran. Betul la netizen marah sebab time show off tak fikir pula tentang netizen yg tidak berkemampuan dok tekan air liur tengok angpa dok joli sana sini. Artis ni sekali job masuk boleh cover expenses beberapa bulan kalau belanja mcm rakyat marhaen la.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by salamon at 29-3-2020 11:26 AM

Si emelda/anne abdullah lam live seniman smlm dok ckp la netizen ni x dok tempat dorg...hbis tu selama ni korg retis prnah ke dok di tempat org biase..xdapat layanan first class skit di spital gomen tu pon dah kecohhh mcm dayangku intan, linda rafar tuu. ..phuihh la..si jed jaidi pookemark ni dok sokong2 plak retis2 sakai ni..bukannya nk bgi nasihat ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau sapa nak dana khas bagai.... ambik pakej mak kiah dah lah....tayang rumah,holiday sana sini boleh pulak.... baru sebulan dah miskin.
Kalau artis yg dok pprt tu oklah.... kalau shuib,nabil,black dah tahap byk duit... job lebat
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis lagi ke isu nii
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bantuan khusus tu lebih pada nak maintain lifestyle diorg ni jer ...bengong btoii.....bnm dah tangguh loan kereta, rumah, personal loan...ape lg masalahnyer ...byk jimat dah kat ctu..jadi mcm ni baru tau perangai sebenar retis2 yg budget kaya...padan muka..So pada retis yg diam teruskanlah diam xpyh komen..sebab bila start kome sokong geng kome nampak bodoh kat ctu..koserr
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan btl..bg nasihat pd org2 mcm ni mmg x mendtgkan faedah..apply ikut prosedur la..korang nak kerajaan sanjung Korg ke..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
*yawn* bosannn..mintak je la bantuan rakyat tu nnt..korang pon rakyat jugak..tp x tau la cukup ke x kalo dah cenggitu lifestyle korang and mohon artis2 yg kaya tlg geng2 korang yg susah..mcm artis2 veteran..yg muda x payahh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 29-3-2020 03:27 AM

Artis dah lah bodoh, penyumbang kegiatan maksiat sampai jadi ikutan. Sumbangan kpd negara? Tak de okay... harap kerajaan tak layan la demand depa2 ni. Kalau u masih lg jadi despatch nabil, baru u tau tinggi rendah langit bila tak de duit.

Anyway, artis ke belakang tabir ke tidak, sama la mcm kak kiah benefit nya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:46 AM | Show all posts
gummiebear replied at 29-3-2020 10:15 AM
Bantuan tu semua rakyat dapat kalau layak. Ke sebab golongan artis, penggiat seni tak disebut per se ...

mengade sgt
ni time org tengah pening kepala dok fikir quarantine, social distancing, kakitangan hospital tak cukup, artis ni feeling feeling special tak bertempat plak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list