Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1507
View
25
Reply

"Tabahnya Kalian.. " - Satu Keluarga Positif Covid-19 Bertiktok Di Wad Hospital

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 08:57 AM | Show all posts |Read mode




Doktor pakar bersama seluruh ahli keluarganya dimasukkan ke Hospital Permaisuri Bainun, Ipoh selepas mereka sekeluarga disahkan positif Covid-19.


Isteri doktor berkenaaan berkongsi mengenainya di laman F@cebook.





Terdahulu, KKM telah memaklumkan seramai 39 kakitangan disahkan positif Covid-19. Difahamkan, suaminya merupakan salah seorang doktor pakar di Hospital Teluk Intan, yang bertugas di jabatan kecemasan.


Namun, keluarga ini begitu positif dengan dugaan yang menimpa ini. Perkara ini dikongsi menerusi Tw!tter anak pasangan ini.


" Walaupun kami positive COVID-19  , kami satu keluarga akan mengharunginya bersama. Keadaan kesihatan kami ok. Jadi ini video tiktok untuk menghiburkan kami di hospital."






Wargamaya turut mendoakan kesembuhan keluarga ini.


Kredit foto: Twitter @errikaaaaaaaa



Yang nak mengorat pun ada. Sempat lagi tu!



Kredit foto: Twitter @errikaaaaaaaa




Satu keluarga masih kuat semangat dan kekal positif walaupun sedang berjuang melawan wabak maut. Semoga cepat sembuh ya! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Hotnyah anak2 deme
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Helok anak2 doc ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:14 AM | Show all posts
lg elok paras rupa dari lopak
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dapat kumpul satu famili tak ada terasa sedih sangat tapi bagus mereka bersikap positif. Semoga dapat memberi semangat kepada pesakit lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah bagi kesembuhan untuk semua amiin
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Mereka satu keluarga. Bila bersama satu keluarga, takde apa yang nak disedihkan. Bayangkan kalau ada sorang yang -ve covid19, pasti yang sorang tu lebih sedih. Yang kita kesiankan yang diquarantine sorang2. Nak buat tiktok pun takde member nak join. Apapun, semoga semuanya sihat kembali.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dorang jangkit dari mana sebenarnya ni satu family?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ok..sudah2 jgn lelebih tunjuk uols positif to the max. korang beruntung sbb 1 family duduk 1 wad sama. dan muda2 nampak tak kronik. ramai lagi yg dok sorang2 takda famly mmbers..mati pon sorang.
#actuallynyampahbudaktiktok
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam berbangga pulak gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:06 PM | Show all posts
Kahkah
Orang kene penyakit ingat nak baca quran, ni kene bala lagi kuat tiktok.
Dua kali bala

Semoga tak mati sambil dansing dansing lah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dah bc twitter budak tu, bapak dia jangkit dr spital pastu bawak balik kat family. aku dah bersangka buruk dorang ada gi jalan2 obersi sblm ni. rupanya bukan. semoga cepat sembuh dan sorry sbb tersangka buruk
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kes doc pakar dpt dr MO dia y attend tabligh tp xde symptom..doc pakar ni y teruk kena..mo dia ok ja.doakan mereka cpt sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kuarantin dgn keluarga ok lg la ... saling bg semangat...

Kalau sorg2... sedihnye lahaiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 04:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ermm. Xyah la buat tiktok time sakit gitu.walaupon x terok tp ..
Ntahla.rase xsesuai..
Get well soon
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 08:50 AM | Show all posts
naina replied at 29-3-2020 12:03 PM
ok..sudah2 jgn lelebih tunjuk uols positif to the max. korang beruntung sbb 1 family duduk 1 wad sam ...

ye, saya pon rasa tak sesuai. saya pon tak suka tiktok2 ni. faktor umur mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 08:58 AM | Show all posts
Ladybird910 replied at 29-3-2020 03:18 PM
Ni kes doc pakar dpt dr MO dia y attend tabligh tp xde symptom..doc pakar ni y teruk kena..mo dia ok ...

Kes teluk intan tu bukan mula dr kenduri kawin ka? Kenduri ni awal bulan march. Ijtimak tgh bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 09:07 AM | Show all posts
bak kata komen2 kat fb
sbb muka lawa laku je buat apa pun
klu muka buruk harus lah kena kecam.. lol
apa pun moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list