Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1266
View
36
Reply

[Jenayah] Kerajaan akan berusaha dapatkan wang 1MDB daripada DOJ - Tengku Zafrul

[Copy link]

Author: pyropura    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 29-3-2020 06:33 AM

Kerajaan akan berusaha dapatkan wang 1MDB daripada DOJ - Tengku Zafrul

Bernama|Mac 28, 2020 05:10 MYT

KUALA LUMPUR:Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB), kata Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz pada Jumaat.

Beliau berkata agensi kerajaan yang berkaitan dan Jabatan Peguam Negara sedang mengusahakannya.

"Agensi kerajaan, Jabatan Peguam Negara sedang meneliti perkara ini. Ia sepatutnya dalam jadual untuk mendapat wang tersebut. Kami sedang mengusahakannya," katanya kepada Bernama ketika ditanya mengenai kemungkinan kelewatan dalam membawa balik wang tersebut.

Dilaporkan Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat (AS) menangguhkan pemulangan US$240 juta (RM1 bilion) daripada wang 1MDB, menyatakan ketidaktentuan politik apabila Tun Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan sebagai Perdana Menteri Ketujuh pada 24 Februari lepas.

Pada 1 Mac, 2020, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri Kelapan.

DOJ memulangkan hampir US$200 juta kepada Malaysia pada Mei 2019.

-- BERNAMA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 29-3-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanks Zafrul, anda selalu bicara fakta aktual
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tabung haraporn duitnye pegi mana plak??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 29-3-2020 02:17 AM
Tabung haraporn duitnye pegi mana plak??

Bayau utang ler. Pegi lah search sana.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 29-3-2020 02:45 AM
Bayau utang ler. Pegi lah search sana.

Ye ke??snyp2 je...ke konon2 nak buat baik x bgtau??
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:38 AM | Show all posts
KUALA LUMPUR:Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB), kata Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz pada Jumaat.

NIgel , the actual context is :

didakwa  = perkataan ini ditulis secara berhati hati dalam klausa di atas.

dan ingat ye  Nigel = 1mdb masih dalam kes mahkamah dan tak terbuk ti DSN bersalah


PH dan proPH saja yg mainkan semula 1MDB , wang curi
dan MISCONSTRUED the  thinking pada yg suka baca benda secara sepintas lalu / surface
- org gopoh suka mainkan isu benda yg  remeh tak membantu - akan mudah terpengaruh.

u ni sebenarnya boleh diangkt juga ke SKMM sebab suka cetuskan provokasi kebencian  

suka misleading

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:40 AM | Show all posts
atau adakah level your  BM macam tu sekali sampai interpret didakwa= sah dicuri , sedangkan still in court case???
tajuk thread you = ternyata ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:53 AM | Show all posts
duit tabung harapan , pi mane agihan dia ye? buatlah macam Menteri Agama yg tunjuk ke mana wang tu pergi?

haa boleh tak ?

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-3-2020 05:38 AM
KUALA LUMPUR:Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia De ...

i dah screenshot. memburukkan nama finance minister baru kita je. dia ingat level tengku zafrul tu sama agaknya dgn level lge yg ikut sedap mulut je kata duit gst kena songlap tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 06:29 AM | Show all posts
badaksumbu replied at 29-3-2020 05:54 AM
i dah screenshot. memburukkan nama finance minister baru kita je. dia ingat level tengku zafrul tu ...

tu lah ye ye je confident , tajuk tu tak menyempat ...wow betul
didakwa je pun baris pertama tu ditulis , tapi tajuk wah...ternyata wang ...

ni bukan ape , ade lah cubaan mempengaruhi minda or public perception

ni = fitnah ni


Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-3-2020 05:38 AM
KUALA LUMPUR:Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia De ...


Pyro ni dah melampau. Harap kena tangkap...byk provokasi dlm forum... banyak mn
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 29-3-2020 05:54 AM
i dah screenshot. memburukkan nama finance minister baru kita je. dia ingat level tengku zafrul tu ...

Bagus, korang yang pandai ni ambil tindakkan untuk mengajar tukang2 fitnah ni. Akak dapat beri sokongan saja.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 29-3-2020 12:24 PM
Pyro ni dah melampau. Harap kena tangkap...byk provokasi dlm forum... banyak mn

Adakah berkemungkinan dia dan iamph orang yang sama?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-3-2020 05:38 AM
KUALA LUMPUR:Kerajaan akan berusaha untuk mendapatkan wang yang didakwa dicuri daripada 1Malaysia De ...

Abis yg nak dituntut dari DOJ tu duit apa? hadiah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 29-3-2020 05:54 AM
i dah screenshot. memburukkan nama finance minister baru kita je. dia ingat level tengku zafrul tu ...

Duit 1mdb yg dirampas dari DOJ tu hasil keputusan mahkamah di merata dunia. Dah memang fakta. Memang berlaku kesalahan.  Eleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 29-3-2020 12:49 PM
Bagus, korang yang pandai ni ambil tindakkan untuk mengajar tukang2 fitnah ni. Akak dapat beri sok ...

DOJ sengaja buat pitenah ka saja2 pulangkan duit 1mdb?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit tu kalau ikut perjanjian memang IPIC bayar balik kat govt malaysia. Tapi sebab busuk hati guan jeng and geng sanggup forfeit agreement tu dan sanggup tunggu doj release sket2 payment ke govt malaysia. Sebab tu guan jeng x nak disclose perjanjian IPIC ngan govt malaysia tu takut raykat tau crita sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 29-3-2020 05:04 PM

duit  jual krus mewah jowlo dah lesap kemane
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 29-3-2020 03:14 AM
Ye ke??snyp2 je...ke konon2 nak buat baik x bgtau??

Kata bayau hutang....tapi hutang makin bertambah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 29-3-2020 05:38 PM

"PH dan proPH saja yg mainkan semula 1MDB , wang curi
dan MISCONSTRUED the  thinking pada yg suka baca benda secara sepintas lalu / surface
- org gopoh suka mainkan isu benda yg  remeh tak membantu - akan mudah terpengaruh."


@pyropura .....ni ditujukan kat hang....hadamkn bebetul
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list