Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6715
View
156
Reply

[Dunia] Berita Malam Seram:14 peratus pesakit covid yang telah pulih di China positif balik.China tak tahu apa puncanya

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
As many as 14 per cent of recovered coronavirus patients in China have tested positive again, according to medical experts.
Research showed that between three to 14 per cent of patients were diagnosed with the coronavirus, after already being given the all-clear.

At one hospital in Wuhan, doctors found that five of the 147 patients in a study tested positive again after recovery, Wang Wei, director of the citys Tongji Hospital, told the state broadcaster CCTV yesterday
Guangdong Centre of Disease Control and Prevention, Dr Song Tie, reportedly said there is no clear conclusion on why this happens and whether such patients could still be infectious.

The patients in Wuhan showed no symptoms after testing positive again, according to research done by the Wuhan medical.

The researchers also found no evidence they were still infections, as family members all tested negative.
https://7news.com.au/lifestyle/healthmedicine/china-reports-deeply-disturbing-coronavirus-development-c-765460.amp

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak check betul2 kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni kat Malaysia ada 200 lebih telah pulih.adakah mereka dipantau?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kali pertama kena ada simptom.. Kemudian dah sihat.. Kena balik tak menunjukkan ada simptom Covic-19.

Maknanya kali kedua lagi bahaya.. Sebab pesakit tak sedar dia ada Covic-19 dan jadi punca jangkitan pada org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Cousin aku citer.. Ade dia dgr kat kg aku tu.. Ade org dah check 2,3kali negatif2.. Sekali skrg jd positive.. Tempoh lebih 2minggu cousin aku citer. So aku rs virus ni dia mungkin mengeram lama dlm badan seseorg.. Tuk bertindak balas.. Nauzubillah.. Harap2 kita dijauhkan dr virus ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:00 AM | Show all posts
patut tak terpilih oleh WHO jadi pusat penyelidikan rawatan COVID-19.... menipu data & info ubatan yg digunakan pun tak jelas...  

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kit rosak lewtu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
seriuss..serem giler ni..
tapi betul ke yg mula2 tu confirm dah pulih dari covid-19.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Made in china kot..baru pakai seminggu rosak balik..dalam kes ni dah repair rosak balik..even dah claim RMA pun still dapat faulty unit
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Okeh tajuknya agak menyeramkan
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
YgBenar replied at 28-3-2020 04:57 PM
Setakat ni kat Malaysia ada 200 lebih telah pulih.adakah mereka dipantau?

Kena kuarantin 14hari lepas discharged
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat virus ni even badan dah ada antibodi boleh serang balik..means dia mutate dgn cepat lah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 29-3-2020 01:14 AM
Kena kuarantin 14hari lepas discharged

kena kuarantin lagi lepas discharge
self kuarantin la eh..ada bagi ubat sekali ke camne
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut x de herd immunity je..adoi..nak kiamat ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi risau takut virus tu dok dlm badan selamanya..omg
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke yg berani kata dorang mencekik ular anjing beruang semula.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-3-2020 12:59 AM
Kali pertama kena ada simptom.. Kemudian dah sihat.. Kena balik tak menunjukkan ada simptom Covic-19 ...

Mcm denggi lah.....

Klu kena kali kedua...memang lg teruk
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 29-3-2020 01:29 AM
Ada ke yg berani kata dorang mencekik ular anjing beruang semula.....

X mustahil....mcm aku dah biasa makan cendol,abc tp due to covid ni aku bkorban la x mkn benda tu pn xpe asalkan sahut seruan PM stayathome....hbs covid ni aku start la mkn balik ape yg aku nak...faham?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo 10 k dah 1,400 orang

ramai tu, persen besar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram juga

adakah 320 pesakit covid yang dah discaj akan dipantau semula oleh KKM

seolah kebal pulak virus ni, dan seolah main hide and seek

memang seram kalo gini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list