Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6767
View
117
Reply

Artis K-Pop memang dah kaya...' - Tajul

[Copy link]

Author: BomBoLoniS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-3-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PENYANYI Tajul meminta warganet untuk berhenti membandingkan artis Malaysia dengan Korea Selatan (K-Pop) dari segi bantuan dalam tempoh krisis penularan wabak Covid-19 ini.

Tajul atau nama penuhnya Tajul Ariff Noor Md Shari, 21, berkata, isu itu sepatutnya tidak diperbesar memandangkan tahap pendapatan artis K-Pop jauh lebih tinggi.

Artis Korea memanglah kaya. Kalau tengok mereka datang buat persembahan di Malaysia, berapa juta pula kena bayar? Berapalah sangat artis tempatan dibayar jika nak dibandingkan dengan mereka.

Kalau persembahan artis kita dibayar harga sama, saya sendiri pun boleh bagi bantuan kepada rakyat. Tidak semua artis Malaysia kaya, ada job banyak, kalau tak ada nak lebat apa?

Biasalah sesetengah warganet tak boleh tengok artis kita silap sedikit, bagi bantuan salah, tak bagi pun salah. Mereka tahukah artis kita ada bagi bantuan atau tidak? Kalau tak tahu, lebih baik diam dan jangan timbulkan fitnah, katanya kepada Harian Metro.

Tajul mengakui dia juga peminat K-Pop, namun terkilan apabila penggiat seni tempatan menjadi kecaman apabila mengusulkan mengenai bantuan kepada yang terjejas.

Ini bukan salah artis Korea pun. Yang bermasalah dan jadikan hal ini besar adalah sesetengah warganet. Tak berhenti nak kecam.

Penggiat seni bukan sekadar artis, ramai kru TV, jurukamera, prop, jurusolek, dan sebagainya di mana jika tiada tawaran, tiadalah pendapatan mereka. Macam artis lain yang mungkin ada perniagaan sendiri, tidak perlu risau kalau tiada tawaran, katanya.

Bagaimanapun, penyanyi Melamar Rindu itu lebih memilih untuk bersedekah dalam diam jika perlu seperti diusulkan penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza.

Kalau saya, lebih baik tidak berkongsi dan ikut apa yang Datuk Seri Siti cakap. Nanti kalau beritahu warganet pun salah, tak beritahu pun salah, maka lebih baik diam, katanya.

Terdahulu, penyanyi Black Hanifah dan Tomok meminta kerajaan tidak meminggirkan kumpulan penggiat seni dengan memberi bantuan khusus. Mereka berkata, PKP yang dilaksanakan turut menjejaskan periuk nasi penggiat seni tempatan.

Bagaimanapun, kenyataan mereka itu dipertikaikan warganet selain membandingkan dengan cara artis Kpop yang menderma bagi membantu mangsa Covid-19.
IMG_20200328_143954.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-3-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni salah sorg yg ptt dibantu. Brg motor minta sponsor. Die ni la kn
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah lah kau nak justify bagai. Makin byk statement yg artis kuarkan, makin terserlah bengong masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
masnona replied at 28-3-2020 02:45 PM
Ni salah sorg yg ptt dibantu. Brg motor minta sponsor. Die ni la kn

Hahahhahaha.... Auchhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
adui dik...ko dok dendiam xyah cakap pasal hal ni boleh x...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak ko diam je tajul wehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
HOI ARTIS MALAYSIA KALAU PAYMENT TAK LEBAT TAKDENYA KETE 2/3 BIJIK PAKAI MERC PORCHE SEMUA. ORANG TAK KISAH PUN KAU TU MISKIN KE KAYA TAPI LIFESTYLE KORANG TU MEWAH NAK COMPARE DENGAN MARHAEN PASTU HUJUNG2 MINTAK BANTUAN KHAS. KALAU RASA LAYAK MOHON LA MACAM ORANG LAIN BUKANNYA NAK BANTUAN KHAS UNTUK GENG2 ARTIS JE BEBAL
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni tgok spe plak berbunyi ketipak ketipung berlagu canggung
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg lah sbb ekau retis golongan b40
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ni katanya indah kabar dri rupa. ramai ank melayu nk sgt jdi retis. kena musibah sikit melalak mintak derma.. geram aku ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Abistu nanti korang jgn merempan nk org sokong industri mcm peminat kpop sokong kpop. X sama hokehhh. Produk ko sampah mmg xde org nk sokong
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih baik jangan bagi statement apa2 kalau taknak kena kecam dan sejarah dikorek ke lubang cacing
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
another artis yg nak mencapab tanpa otak...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn risau dik. Engkau x trmasuk pun dalam golongan artis yg diorg bandingkan tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:31 PM | Show all posts
nyanyi pun kayu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah majority retis kuat menunjuk, mmg la kena pukul rata = retis semua kaya.

So jgn salahkan netizen.sbb korang pun bagi modal utk org korek ko punya history. Time senang tak cukup tanah nak berlagak
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Apehal defensive sangat dek tajul

Dok diam2 je lah tunggu bantuan PM bagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
artis malaysia lebih baik jangan bagi statement bodo piang.
Artis KPop salnya pon tak kaya

tak semua kaya
tapi diorg bila dapat payment invest kat parents , aset , business hartanah

ada yg takde kete pon , naik train and can je ke sana sini
artis pon ada humble life
dah kaya raya pon x de kerete
hidup minimalis

retis malaysia ... pantanggg
marhaen pon ada rajin tayang iphone and LV
bag designer
hat jenis tu klu ada kat korea pon hidup mereput macam korang retis2 yg asik mintak bantuan

kerajaan bagi tu untuk semua rakyat kan ?
klu ko bujang and pndapatan below 4ribu
ko apply la ?

apa yg ko nak beza beza kan sgt diri kau dgn rakyat malaysia lain .???

citernya pendapatan ko setahun , bahagi 12 lebih dari 4 ribu ke ? so maknanya ko mampu and tak layak la under skim tu ke macam mana?

sudah laaaa nyahh tak payah nak sembang

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:47 PM | Show all posts
dik, orang bandingkan sebab apa dik....

sebab retis korea kaya berjuta-juta pun tak canang kat media sosial.
beli apartment 4 million usd CASH diam2 ja tak menunjuk-nunjuk..netizen tau pun sebab reporter hidu ja..
pergi airport baju designer brand (sponsor ja pun..) tapi tak acah macam baju sendiri..

tapi retis kita rumah banglo tak siap lagi dah canang di IG. .
tapi bertahun-tahun tetap juga rumah tak siap...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
retis sendu kpop miskin jgk la wei, yg popular baru kaya. lagi teruk yg popular pon ada yg miskin sbb pitis kena ngap dgn company. sama je mana2 pon cuma kau tajul boleh la kot masuk kategori retis terima bantuan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list