Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4601
View
94
Reply

[Tempatan] Isu jogging. Netizen kecam penduduk kawasan elit, educated Mont Kiara. Wakil penduduk beri penjelasan

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-3-2020 01:37 PM | Show all posts |Read mode
Mont Kiara residents group says most folks abide by MCO, after facing wrath of social media users
Saturday, 28 Mar 2020 12:04 PM MYT BY R.LOHESWAR


KUALA LUMPUR, March 28 After a video of joggers in Mont Kiara was widely shared on social media sparking major outrage over the clear defiance of the movement control order (MCO), the Mont Kiara Consultative Council (MKCC) has defended themselves by claiming most of its residents are abiding by the rules enforced by the government.

MKCC chairman Carol Lee in a statement yesterday said its unfair to blame the entire community for the dissidents of few residents and insisted that they are taking all steps to help curb the spread of Covid-19.

It is unfair for Mont Kiara residents to be labeled as such. The community, which comprises of the Management Council members, Management Office team, residents and the rest of the community, has put in so much effort to abide by and enforce the MCO and also encourage others to follow suit.

The majority of residents have not left their home, other than to buy essential items.

Carol said the residents have started an initiative to encourage people to stay indoors and exercise at home.

She also said most, if not all the condominiums around the area have closed their gyms, swimming pools, playgrounds and recreational sporting facilities to comply with the MCO.

Recently videos and stories were shared on social media showing many residents in Mont Kiara still jogging, walking their dogs or taking their babies on a stroll.

It irked the ire of many who are staying at home abiding by the MCO. Upon seeing these videos and pictures posted on Twitter and Facebook, many lambasted these residents accusing them of acting like they were superior to others.

While the police are doing a splendid job patrolling Mont Kiara and reminding residents to stay at home, the residents themselves are involuntarily providing round the clock surveillance on each others safety in the spirit of solidarity and camaraderie, added Carol.

Yesterday Kuala Lumpur police chief Datuk Seri Mazlan Lazim said a total of 11 men, including nine foreigners, jogging around Mont Kiara were detained for violating the MCO.

He said those detained were two Malaysians, an American, a British national, an Indian national, four Japanese and two South Koreans.

They were picked up when police made their rounds at Jalan Mont Kiara and Jalan Desa Kiara between 7.30am and 9.30am yesterday.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-3-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya atau miskin, elit atau tak elit, kalau jenis tak faham bahasa memang ikut kepala otak sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
covid x kenal kaya atau miskin..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Elit kejadahnya ulu segambut wei.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaa.. Mcm kes dadah.. Sbb 2-3 penagih dadah kat PPrt.. Maka habis seluruh pprt kena kecam.. Relax sudah la avik carol oittf
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Elite la snagat. Lepas ja month Kiara 1,masuk la umah setinggan indon paki Bangla.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:20 PM | Show all posts
Then do your job la acik Carol oiii utk sekolahkan so-called elite kat dalam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pasolatido replied at 28-3-2020 02:48 PM
Elit kejadahnya ulu segambut wei.

Tepat
Segambut jah pun..duk diam2 dalam rumah kau la hazabedah oi
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-3-2020 06:51 AM
Alaa.. Mcm kes dadah.. Sbb 2-3 penagih dadah kat PPrt.. Maka habis seluruh pprt kena kecam.. Relax s ...

Setiap petang saya akan workout berjogging dalam premis suite, di hallway, di keliling swimming pool dan di aras parking. Selepas berenang kalau ada mood terus terjun dalam swimming pool, best juga. Dah tak boleh workout di gym sebab management tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 28-3-2020 07:23 PM
Setiap petang saya akan workout berjogging dalam premis suite, di hallway, di keliling swimming po ...

Bla.. Bla.. Bla... Hebat kononnya.. Setakat rumah pun asrama.. Tak payah gebang...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:31 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 28-3-2020 07:33 AM
sarah82 replied at 28-3-2020 07:25 AM
Bla.. Bla.. Bla... Hebat kononnya.. Setakat rumah pun asrama.. Tak payah gebang...

Terpaksa workout sebab nak bakar kalori, makan banyak tapi aktiviti fizikal kurang. Nanti lemak akan menumpuk di tempat yang tak diingini, sendat dan tak muat baju pula nanti. Tak mahu beli baju baru sebab nak simpan duit nak beli kereta cash. Azam dalam hidup untuk debt free lifestyle.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:34 PM | Show all posts
aku jogging jam 5 pagi..terpaksa pendekkan dari satu jam ke setengah jam saja. Sebelum 6 pagi dah balik rumah...

bila dah kemaruk jogging, memang susah nak hentikan..

tapi sebab taknak dikecam ummah, terpaksalah aku keluar rumah awal2 pagi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik duduk diam dalam rumah je. Sanggup ke dilonggok bersama rakyat marhaen dalam dewan maeps nanti
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:36 PM | Show all posts
Pihak berkuasa dah umum dalam kawasan gated pun kena tindakan kalau tak ikut arahan
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 28-3-2020 03:23 PM
Setiap petang saya akan workout berjogging dalam premis suite, di hallway, di keliling swimming po ...

Hoiii. Selfish. Orang lain pun duduk rumah dan buat zumba je. Takde nak ingkar perintah dan pusing2 keliling kondo. Kau ingat orang lain dalam kompleks tu tak teringin nak keluar juga ke? Selfish betul.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:39 PM | Show all posts
MissVixen replied at 28-3-2020 07:36 AM
Hoiii. Selfish. Orang lain pun duduk rumah dan buat zumba je. Takde nak ingkar perintah dan pusing ...

Yang berzumba dalam rumah itu makcik-makcik yang overweight. Kalau keluar malu orang tengok. Lagi pun masih dalam premis, tak keluar pun.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 28-3-2020 03:39 PM
Yang berzumba dalam rumah itu makcik-makcik yang overweight. Kalau keluar malu orang tengok. Lagi  ...

Memang la dalam premis. Habis kalau semua berfikiran macam kau dan keluar pergi pusing premis tu apa cerita?? Kau fikir orang lain dalam premis tu tak teringin nak keluar dan pusing2 tengok swimming pool, pokok2 hijau??? Selfish la. Itu la sebab kerajaan china tu paku dan palangkan pintu rumah. Sebab perangai selfish macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap pagi saya akan workout..bermula dari satu pokok ke pokok yg lain sehingga kira2 jam 1100pg.berenti rehat dengan makan pagi dibawah rimbunan pokok getah. Itulah routine workout saya tiap hari lain ..lain dr kamu yg kena lockdown..tu kisah org di kawasan saya.the estate hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:47 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 28-3-2020 07:49 AM
MissVixen replied at 28-3-2020 07:43 AM
Memang la dalam premis. Habis kalau semua berfikiran macam kau dan keluar pergi pusing premis tu a ...

Bukan saya seorang yang berjogging dalam premis, ramai juga yang jogging dan swimming. Saya ada geng jogging yang terdiri dari berbilang bangsa dan gender. Kami jaga distance.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 28-3-2020 03:47 PM
Bukan saya seorang yang berjogging dalam premis, ramai juga yang jogging dan swimming. Saya ada ge ...

Tengok... Ramaikan keluar? Defeat the purpose of mco. Masing2 fikirkan diri sendiri. Pelbagai bangsa ada yang selfish macam ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list