Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9336
View
193
Reply

Suami Vivy Yusof Tak Kenal Nama Sayur Dalam BM, "Awak Orang Nismilan Kot!"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-3-2020 01:30 PM | Show all posts |Read mode







Di sebalik kekecohan para isteri memaparkan aksi suami masing-masing yang tidak mengenali sayur-sayuran, nampaknya Vivy Yusof menjuarai carta.



Bak kata warga Twitter, suami orang lain cuma tertukar antara jenis barang basah yang kelihatan hampir sama, tetapi suami Vivy pula bukan saja tidak kenal tetapi tidak tahu namanya dalam Bahasa Melayu!



Ig



"What is kunyit hidup, kucai and kobis?"



Ianya membuatkan Vivy terpaksa menghantar gambar setiap jenis bahan basah tersebut.



IG



Perkongsian itu menghiburkan para pengikutnya di Instagram tetapi tidak di Twitter kerana mereka berpendapat itu hanyalah perbualan yang direka-reka demi meraih perhatian. Jika ia benar sekali pun, nampaknya Fadza sangatlah 'orang puteh'.



IG



Maka, ramailah yang mengecam Vivy dan suaminya yang konon tidak memahami Bahasa Melayu sedangkan Fadza sendiri orang Negeri Sembilan, tidak faham Bahasa Melayu langsung?





Ig



Apatah lagi persamaan antara kobis dengan 'cabbage' begitu ketara. Jika tidak boleh mengaitkannya, memang Fadza antara yang 'bimbo' kata mereka.





IG



Lebih ramai menyatakan itu adalah perbualan yang direka kerana banyak yang boleh dipertikaikan seperti mengapa Fadza sendiri tidak membuat carian berbanding bertanya Vivy dan banyak lagi. Apa pun, ia tetap menghiburkan para pengikutnya berjumlah 1.8 juta. Jadi, ketepi semua suami yang lain kerana suami Vivy lebih melucukan dan keliru.-CARI





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-3-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Musti tak tertukar antara dildo dan dodol kan? Lagi2 gayah burit
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami vivy lebih melucukan? Salah taip ya, lebih meloyakan acah2 tak reti sepatah haram BM
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan nak tulis "nampaknya suami Tinbo lebih bangang tahap pokemon antara suami2 lain" gituhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
muka jawa lahir malaysia tak reti cakap BM.
cuba dm dia cakap pukimak betul. kalau dia marah maknanya dia paham BM lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mencapub je le keje 2 ekor ni....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:45 PM | Show all posts
ni bahan carutan meols harini

sial kau laki bini.. gi duduk UK sana
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
lawak komen kak jah sg dua tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
alahai bimbo is the new trend kata nya..nampak cute kata nya

sumpah meluat rasa nak muntah
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai bila la nak jual life style acah2 bodoh is cute. Lama2 orang bosan
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Try hard sangat tinvy
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidung pesek gitu acah tak slreti bahasa kebangsaan??? Keymark!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan dorang dah labelkan nama2 sayur kat pack/rack sayur2,barang tu.

Boleh je baca nama2 sayur tu kalau tak kenal pun?

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 28-3-2020 05:45 AM
ni bahan carutan meols harini

sial kau laki bini.. gi duduk UK sana

fadza tu mmg UK born and raised ke?
belajar je kat sana kan? tak ambik spm ke kat malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Buqt lelaki2  hensem luar sana,jgn malukan golongan2 lelaki yg hensem yach.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi Mat Dan yg baru duduk Malaysia pung blh cakap bahasa malaysia
Dgn fasih sekali siap dgn slang ganu

#PERASAN MUCH

KONON ELIT LA TIN VIVY LAKI TAK BLH CKP MELAYU
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:08 PM | Show all posts
KIM.K replied at 28-3-2020 01:34 PM
Musti tak tertukar antara dildo dan dodol kan? Lagi2 gayah burit

Bahaahhahhahah mohon laki bini alert
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:11 PM | Show all posts
ai rasa dia buat cite je nihhh...hidden agenda nak bajet takkenal sayur in bahasa menunjukkan diorang original dari london ahhahaha  
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:19 PM | Show all posts
ellejo replied at 28-3-2020 12:57 PM
fadza tu mmg UK born and raised ke?
belajar je kat sana kan? tak ambik spm ke kat malaysia?

manusia tersial laki bini.. xkira la belajar n raised kat mana... sejenis sialan
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 28-3-2020 02:08 PM
Bahaahhahhahah mohon laki bini alert

Dodol usap2 tak naik. But gayah suka dua2 pasal 10 inci ada stok simpan kat rumah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list