Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5315
View
51
Reply

"Wah, Dah Nampak Pengganti Neelofa Ni" - Ramai Jatuh Hati Dengan Uyaina Arshad

[Copy link]

Author: ctcheery       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-3-2020 10:25 AM | Show all posts |Read mode
Uyaina Arshad atau nama sebenar Saidatul Naseha Uyaina Binti Arshad dilahirkan pada 16 November 1992, memulakan kerjaya awal dalam industri hiburan sebagai pelakon teater dan telah dinobatkan sebagai juara Pencarian Nona Manis pada 2015.


Gadis manis ini telah terkenal sebagai pengacara Nona pada 2016 hingga 2017 dan Wanita Hari Ini pada 2017 sehingga kini.


Bakat Uyaina dalam bidang pengacaraan bertambah menyerlah apabila dia telah membuat kemunculan pertama sebagai hos di rancangan hiburan popular Meletop baru-baru ini bergandingan dengan Nabil Ahmad.


Kehadirannya menyerikan lagi program tersebut dan membuatkan rata-rata penonton kagum dan suka seandainya dia menjadi host tetap Meletop menggantikan Neelofa.



Foto: Instagram Uyaina Arshad


Uyaina Arshad  yang jugak mempunyai peminat di Indonesia sempat berkongsikan moment  berkenaan di Instagram dengan captions " Something to remember ❤️"


  


" Sukses terus kak Yana, salam dari Indonesia,"

" Ramai yang nak Uyaina ganti Neelofa.. wah dah nampak pengganti Neelofa nih,"

" Sejujurnya suka."

" Terbaik host Meletop. Ada rezeki host tetap," Komen para peminat di Instagram.





Foto: Instagram Uyaina Arshad


Rata-rata peminat meninggalkan komen positif buat selebriti jelita ini. Mereka mendoakan Uyaina berjaya dalam kerjayanya dan mengharapkan dia terpilih menjadi host tetap program hiburan tersebut.


Apa pula pendapat anda? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-3-2020 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
X minat.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Die ni kalo jd pelakon i suka..jd pengacara i x suka. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 10:43 AM | Show all posts
sama la tak minat...tak habis2 acah ex-law student tapi memilih kerjaya berlakon, pengacaraan, bla3...throwback ig pakai baju lawyer bla3...hahaaha...jujurnya merimaskan
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 10:49 AM | Show all posts
suka tgk dia mengacara whi

petah n indah berkata2
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
baju ape kau pakai tu sis? mcm alas plastik bercorak utk meja makan?!
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
sesuai jadi bini aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni lawa (1st time puji, sblum ni kutuk) tapi kena kurangkan gedik sikit. Tertunggu pengacara mcm normala samsudin & nurul syuhada
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena tanggal mekap, baru boley komen..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:19 AM | Show all posts
lawa dh kulit dia ye, dulu jerawat batu ngan jeragat penuh muka...btw dia kena polish lg bakat dlm bidang pengacaraan supaya jd pengacara berilmu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ew jah esen punya level pengacaraan tu level maharaja ke sampai nak cari yg hebat2..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
x kenal sgt uyaina ni... pernah dgr nama, tp x pernah tgk dia mengacara ke ape.. tapi aritu tengok sikit meletop yg dia host tu... rasa dia blh ganti neelofa lah... bagus juga dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Uyaina ni nampaknya macam bakalan mengganti mira filzah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Susah lofa nk cari mkn kat indon sbb diorg dah syg uyaina dulu. Pape mesti kene compare. Lofa da la x boleh org lain lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm gmbr nmpk lawa tp kalau kat tv, dlm drama nape nmpk biashe2 je sis

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 28-3-2020 11:32 AM
Susah lofa nk cari mkn kat indon sbb diorg dah syg uyaina dulu. Pape mesti kene compare. Lofa da la  ...

Semestinya dlm hidup, mesti ada orang lain yang lebih dari kita. Cuma kita kena bersyukur! Tengok personaliti background uyaina nampak lagi better.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:38 PM | Show all posts
hyie replied at 28-3-2020 10:43 AM
sama la tak minat...tak habis2 acah ex-law student tapi memilih kerjaya berlakon, pengacaraan, bla3. ...

kan uols perlu ker throwback cenggitu? move on pls
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sorang je ke yg tak kenal?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:53 PM | Show all posts
Kurex replied at 28-3-2020 11:48 AM
Aku sorang je ke yg tak kenal?

sembang kencang ye sis.. lepak bod gosip 24 jam xkan xkenal..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal ada pengacara sementara ganti je terus cop sesuai ganti lopa. Aritu si nora danish ganti jap pn fans puji sesuai jd pengacara tetap. Like seriously?? Panggil nenek ko je lah jd pengacara
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list