Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6001
View
93
Reply

[Tempatan] Pesakit bunuh diri di Hospital Serdang

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-3-2020 01:21 AM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 28-3-2020 06:27 PM

Laporan: Pesakit disyaki dijangkiti Covid-19 bunuh diri
Diterbitkan Hari ini 12:35 am
Dikemaskini Hari ini 12:43 am

Seorang pesakit yang disyaki dijangkiti Covid-19 dilaporkan membunuh diri selepas dimasukkan ke wad pengasingan di Hospital Serdang, menurut satu laporan.

Menurut China Press, insiden itu berlaku kira-kira jam 7 malam di bilik wad 7D.

Laporan itu berkata mangsa, merupakan seorang lelaki berusia 62 tahun dimasukkan ke wad pada jam 2.30 pagi semalam selepas menunjukkan simptom Covid-19, sementara menunggu keputusan ujian diketahui.

Jururawat kemudian menyedari bahawa pesakit berkenaan menghabiskan banyak masa di sebuah bilik kecil dan masuk untuk menyiasat, sebelum mendapati mangsa tergantung dan meninggal dunia.

Laporan itu memetik Ketua Polis Sepang, Wan Kamarul Azran sebagai berkata polis tidak menemui sebarang nota bunuh diri di tempat kejadian.

Tempat kejadian ditutup sementara untuk siasatan forensik dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Mereka yang ingin meminta bantuan boleh menghubungi talian bantuan Befrienders di talian 03-79568145, atau menghantar email di alamat sam@befrienders.org.my.

Kementerian Kesihatan dan Mercy Malaysia juga menyediakan talian hotline bagi memberi sokongan psikososial terhadap petugas barisan hadapan dan mereka yang terkesan secara emosi akibat wabak Covid-19.

Talian hotline dibuka dari jam 8 pagi hingga 5 petang di talian 011-63996482, 011-63994236, atau 03-9359935.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-3-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Btl ke ni
Oh my


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun berhantulah sepital serdang
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mental illness, depressions, stress pun perlu ditangani masa wabak ni. Sok dah habis covid ramai org sakit otak pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:53 AM | Show all posts
Cuba bayangkan kalau seseorang tu didapati +ve..camne perasaan dia..
Tu pon da setengah mati tuu...
mmg saikologi efek yg amat sangat
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah org lain plak yg depress meanwhile Patient 136 aman2 jah heshe
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
OMG sampai mcm tu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan tered baru nurse kokesen yang bunuh diri tu rupanya terjadi di tanah airku
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
iols cuma nak tau dia melayu, cina atau india?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis la.. Jadi mcm HSB.. Lps kes bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kelapaparut at 28-3-2020 10:00 AM
gummiebear replied at 28-3-2020 02:16 AM
Ingatkan tered baru nurse kokesen yang bunuh diri tu rupanya terjadi di tanah airku


ingat ke berite luar negeri, rupenye msia kite..stress tau kne covid ni, kat uk tu minah uk sorang bunuh diri gak sbb kebosanan mlampau kne quarantine
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
yuhuu replied at 28-3-2020 03:32 AM
iols cuma nak tau dia melayu, cina atau india?

Aku syak xina. Sebab yang laporkan paper cina
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 28-3-2020 02:06 AM
Dah org lain plak yg depress meanwhile Patient 136 aman2 jah heshe

Ko ada fb 136 tak. Aku nak intai
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Hadoiii....suspected je kn suh kuarantin bkn nye na siksa ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:44 AM | Show all posts
jadi antu covid la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
miss_baby replied at 28-3-2020 07:44 AM
jadi antu covid la pulak

Janganla dia pegi infect semua orang. Rip
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm, mental tak kuat, takde tempat ngadu ngaknya. Kesian untuk orang yang dah habis willpower untuk teruskan hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh sedihnya... mungkin dah ada mental problem sblm ni...bila dikuarantin sorg2...mcm2 dtg dlm fikiran...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun bce ingt luar negara. Sekali serdang. Huii stress sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah. Rip.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list