Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8049
View
115
Reply

Madu Shuib sembuhkan pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: lee_sakura       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2020 11:55 PM | Show all posts |Read mode
Edited by lee_sakura at 28-3-2020 12:00 AM

tadi aku tertgk dlm instagram madushuib claim yg pesakit covid sembuh selepas amalkan madu...bahaya sungguh statement pesakit dan madushuib_honeybeefactory ni...boleh timbulkan kekeliruan di kalangan masyarakat terutama penduduk kampung dan warga emas sbb diorg ni je yg cepat terpengaruh dgn bende2 mcm ni...

Screenshot_20200327-233213.png

Screenshot_20200327-233606.png
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-3-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Overclaim ....haihh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis overclaim dlm segala sudut.
Bini dia pun overclaim wajah persis Thalia
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nur aina ni bkn adik yg ayah di mangsa kematian covid kt kl tu ke? Sepupu dgn dj klu x silap..nama lupa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2020 12:10 AM | Show all posts
Leonclay replied at 28-3-2020 12:03 AM
Nur aina ni bkn adik yg ayah di mangsa kematian covid kt kl tu ke? Sepupu dgn dj klu x silap..nama l ...

dj muaz tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana doc pidah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak mampos kot artis kepam ni
Berani2 ye buat fake news dan overclaim
Harap dikenakan tindakan tegas
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 klu nak laku kan brg....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya retis malaysia. Ya tohan, betul2 hina diaorang ni. Kalau yg duk kuarantin tu, mkn superring pon boleh sembuh, asal ubat xtggal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2020 12:39 AM | Show all posts
anony-mous replied at 28-3-2020 12:35 AM
Bodohnya retis malaysia. Ya tohan, betul2 hina diaorang ni. Kalau yg duk kuarantin tu, mkn superring ...

tu la pasal kalo ubat tak tinggal mmg la sihat kan, lg pon budak tu xde penyakit kronik, imune badan dia pon kuat...setahu aku pesakit covid ni diberi ubat yg sama utk merawat virus ebola...dan2 claim makan madu asbab sembuh, org melayu penunggang agama ni nk detected senang je asalkan ada perkataan asbab tu mmg kompom la hanjir
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 28-3-2020 12:39 AM
tu la pasal kalo ubat tak tinggal mmg la sihat kan, lg pon budak tu xde penyakit kronik, imune bad ...

Betul2. Sbb tu nanti akn ada simptom cirit birit. Sbb suppose virus tu akan keluar lepas tu. bila immune xkuat tu yg attack smpai jd pnemonia n so on. Plg bahaya klau yg diattack umur 50an ke atas
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
report fake news..i tgk kt fesbuk mane mangsa yg dorg kenal +ve covid..mcm2 petua mknn dorg bg..belom lg sorg antivax suh amalkan makanan sunnah je...i kenot brain dis

kalau semudah tu ko rawat covid..xde la org takut dgn virus ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tolong la jgn overclaim
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
gila semua amik kesempatan dalam kesempitan..tu tak masuk lg sanitizer yang dirukyahkan tp xdop alkohol
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 27-3-2020 05:11 PM
lee_sakura replied at 27-3-2020 04:39 PM
tu la pasal kalo ubat tak tinggal mmg la sihat kan, lg pon budak tu xde penyakit kronik, imune bad ...


Symptoms based medication. Contoh klu demam bagi ubat demam, batuk bagi ubat batuk, kalau dah teruk baru bagi anti viral. Based on KPK cakap.

Apapun budak tu muda lagi, kesihatan tip top confirmlah antibodi kuat lawan p3nyakit. Kejadahnya sbb madu..madu tu pun ntah asli ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:17 AM | Show all posts
makan tahi hidung pun kalau immune badan kuat tetap sembuh covid19, makan madu apa pun kalau immune badan dah lemah especially umur 60 tahun ke atas tetap sukar sembuh.

selagi tak de bukti saintific solid evidence selagi tu tak boleh overclaim.  jap lagi ada si bahenol jual topeng muka ruqyah, air sanitizer tengku jalal putar alam bunian dan macam2 lagi. walhal ni tengah wabak.

mohon KKM buat taskforce untuk ambil tindakan tegas kepada mereka2 overclaim

kepada yang kena covid19, kalau rasa madu  boleh sembuh kan covid19, sila sedut 10 tempayan madu, tak perlu jumpa doctor ye. duk isolate diri sendiri kt rumah. #DoneOverclaim

kepada doctor nurse merawat pesakit covid19, jasa anda kami kenang hingga akhir hayat. kami pun makan madu tapi sel2 otak kami masih berfungsi
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:21 AM | Show all posts
razeadel replied at 28-3-2020 12:54 AM
gila semua amik kesempatan dalam kesempitan..tu tak masuk lg sanitizer yang dirukyahkan tp xdop alko ...

takde alkohol dia nak bunuh virus pakai apa sis? pakai tenaga tengku jalal ke? dengar cerita tengku jalal alam bunian masih kt jepun kena covid19. terpaksa di angkut bawa ke hospital. nasib baik dayang2 tengku jalal sempat larikan diri melalui pintu doraemon.

tengku jalal - putera alam bunian dan panglima armada alam bunian
tengkujuh - musim monsun cup angin kuat sesuai main wau
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 27-3-2020 11:58 PM
Sejenis overclaim dlm segala sudut.
Bini dia pun overclaim wajah persis Thalia

Ye ke? Ataupun sheol bgurau? Ohmaiii i kesian kt sheol kalau mmg sheol ada rs begitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke pelawak yg bijak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg ramai meninggal lelaki...yg aina ni sah2 la pmpuan...so chances nk mati tu kurang....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list