Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2245
View
26
Reply

[Tempatan] sms penangguhan bayaran loan kereta adalah scam?

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
ada yg dah mula terima sms yg mcm ni.   betul ke sms yg ni scam?  mohon jasa baik siapa2 kerja bank tolong verify..
IMG-20200327-WA0063.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-3-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nombor 66628 tu memang from Maybank. Kalau buat transaksi M2U akan dapat sms dari nombor yang sama.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:00 PM | Show all posts
Ni bukan scam.

Confirm dari Maybank.

Ada SA honda forward kat saya mesej tu.

Legit, bukan scam.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan saya ada dapat SMS dari Alliance...tak minta nombor ic pun? Just reply NO kalau nak terus bayar. Siap ada nombor akaun loan dia lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 27-3-2020 10:52 PM
Nombor 66628 tu memang from Maybank. Kalau buat transaksi M2U akan dapat sms dari nombor yang sama.

risau juga.  hari tu pdrm bgtau scammer senang2 blh duplicate nombor bukit aman bila call atau sms kita
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:13 PM | Show all posts
SMS tu adalah betul dari maybank.... kalau nak pengecualian x perlu reply
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat ic dengan no plet kereta bukan la scam

ingatkan mintak no password akaun online banking
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:28 PM | Show all posts
syadq replied at 27-3-2020 10:52 PM
Nombor 66628 tu memang from Maybank. Kalau buat transaksi M2U akan dapat sms dari nombor yang sama.

66628 tu bukan no.hp maybank itu system sms blasting.  orang nak tiru no.sms tu pun boleh dik. sekarang no. telefon 03 3939393 pun dh boleh guna sms. teknologi dah advance tp scammer tetap ramai
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 27-3-2020 11:12 PM
risau juga.  hari tu pdrm bgtau scammer senang2 blh duplicate nombor bukit aman bila call atau sms ...

Kita scam dia balik. Minta transfer duit dulu kalau nak personal info.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
setuju je la. Bln ni mmg kaya lg gaji br dpt. Bulan2 dpn x tau lg. Silap2 cmpny tutup atau bengkrap.

ye la duit cmpny bkn dtg dr langit. pelabur kalo bnd da tade untung buat apa nk inject modal lg.

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur la ada cari forum boleh la share benda2 penting dan kritikal ni. Ai pun baru jer dpt mesej ni dan confirmed dr maybank sbb tac code pun dr no yg sama bila ai scroll up.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-3-2020 11:28 PM
66628 tu bukan no.hp maybank itu system sms blasting.  orang nak tiru no.sms tu pun boleh di ...

Alamak... Tq for the info sis. Nasib tak reply huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Yup..mbb bg msg mcm tu je..xde no acc atau no plat kete..ramai jugak yg share td takut scammers
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
otomobil ke automobil?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 01:05 AM | Show all posts
no need la percaya ntah2 mmg betul scammer
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk website Maybank2U terus cari Moratorium... kat situ depa akn guide... confirm jalan x sesat
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybank sudah keluarkan kenyataan.

Dear all, this is not scam. If you wish to proceed your loan payment as usual, please reply the message.

Make sure the sender is 66628.
For further information can click the link below. Thank you.

https://www.maybank2u.com.my/maybank2u/malaysia/en/personal/announcements/2020/March/announcement_financial_relief_scheme.page
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 11:35 AM | Show all posts
W
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dah reply no tu semalam baru baca thread ni..pastu cek balik no tu jugak yang hantar msos code kalau iols nak online shopim..so lega bukan scammer
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah berkongsi maklumat dan pengalaman.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list