Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8103
View
201
Reply

[Tempatan] KKM jangka tsunami dalam gelombang ketiga Covid-19

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2020 08:28 PM | Show all posts |Read mode
KKM jangka tsunami dalam gelombang ketiga Covid-19

https://www.malaysiakini.com/news/517241

Hariz Mohd

Diterbitkan Hari ini 7:22 pm
Dikemaskini Hari ini 7:27 pm



Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menjangkakan tsunami gelombang ketiga wabak Covid-19 di negara ini berikutan jumlah besar rakyat Malaysia bercuti ke luar negara semasa tempoh cuti sekolah awal bulan ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah berkata, perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dilaksanakan kerajaan kini merupakan sebahagian daripada persediaan menghadapi gelombang ketiga.

"Kami menjalankan PKP ini sebagai persiapan untuk ekspektasi kami, di mana tiga minggu lalu kami fikir akan ada gelombang ketiga, atau apa yang kami panggil tsunami," katanya pada sidang akhbar di Putrajaya hari ini.

Menurutnya, pihak berkuasa kesihatan mendapati ramai rakyat Malaysia meninggalkan negara ini untuk bercuti sepanjang tempoh itu, termasuk ke Jepun dan Korea.


Ini katanya walaupun negara-negara berkenaan dikenal pasti sebagai berisiko tinggi untuk dilawati bersama Itali dan Iran.

Beliau mendedahkan terdapat kementerian memberi kelulusan kepada 8,000 kakitangannya untuk bercuti di luar negara.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-3-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
8000 org gomen p obersea cuti2.. mmg rakyat msia ni kaya2
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
eloklah gomen sekat cepat2. mana kita ada fasiliti jaga 32000 org if satu family pegi obersi
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tarik nafas....ermmmm.. Jenuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:53 PM | Show all posts
inilah yang dikatakan bodoh otak kat buntot...

dah tahu wabak makin teruk sejak hujung bulan februari, masih lagi nak ke luar negara. ..
balik malaysia menyusahkan kkm...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Termasuk staff KKM
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:08 PM | Show all posts
kawan aku yg dh lulus last2 xpergi...sbb kitaorg ckp..ko klu pergi sila amik cuti tmbhn...kuarantin diri sendiri..jgn dtg keje..last2 dia cancel...xsggup sbb ada anak kecik...

yang 8000 ni selfish betul.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dorang semua ni tinggal otak kat mana eh?!
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:16 PM | Show all posts
mcam2 dugaan haishhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana forumer yg pergi juga Jepun masa ada wabak pastu justify kata dia dah bayar 100 ribu hinggit..tak selfish katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng2 ni lah duk pungpanh2 xda duit.hutang ptptn xbayar..melacur boleh.vcashlah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
X tau la bape banyak gelombang kita kn hadap ni.. Gan yg berderu2 blk kg.. Yg berderu2 blk ke kl balik.. Yg berderu2 ke shopping mall,yg berderu2 kat pasar pagi,yg berderu2 kuar mlm walaupun kedai semua tutup.. Tkt memikir kan nye
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgrnyaa hall A dekat MAEPS dijadikan Covids additional hospital..500 katil dlm proses masuk..
Ada tengok gambar2 diorang tgh buat kerja kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgrnyaa hall A dekat MAEPS dijadikan Covids additional hospital utk gelombang ke 3..500 katil dlm proses masuk..
Ada tengok gambar2 diorang tgh buat kerja kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sh00 replied at 27-3-2020 09:52 PM
Dgrnyaa hall A dekat MAEPS dijadikan Covids additional hospital..500 katil dlm proses masuk..
Ada ...

Pelan kontigensi
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kementerian mana tu?

Semalam tengok majalah3, yang balik dari oversea kuarantin dekat akept. Nampak selesa jer room2 situ.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:05 PM | Show all posts
penat lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sh00 replied at 27-3-2020 09:52 PM
Dgrnyaa hall A dekat MAEPS dijadikan Covids additional hospital..500 katil dlm proses masuk..
Ada ...

Aku pun dpt pics tu
Elok la bersiap sedia
Kita pun ntah bila2 maybe nak kena full lockdown
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 27-3-2020 01:54 PM
Pelan kontigensi

Bagus lah camtu..berhadapan dgn HUPM pulak..okay lah tu..Gov dah prepare for the worst
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 27-3-2020 01:54 PM
Pelan kontigensi

Owh yelah..bagus lah camtu..berhadapan HUPM dan Hosp Serdang..jadi mcm hub pulak..but Gov dah prepare for the worst
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list