Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
2307
View
57
Reply

[Tempatan] Perintah berkurung total 12 hari di dua kawasan di Johor (tidak boleh keluar rumah)

 Close [Copy link]

Author: Voyagers       Show all posts   Read mode

Post time 27-3-2020 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 11:17 PM
Apa bodoh Wuhan Kat Johor...Sekolah Pagi Sekolah Petang pun bodoh racist ke?

Cina wuhan merayap satu dunia sebarkan virus ke warga asing...warga asing tu pulak menyebar sendiri...x faham lg? X faham jolok je jubo dgn kerawat
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni dia, the balik kampung cluster starting to take effect. Akan ada banyak lagi tuh  
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-3-2020 12:56 AM
Info aku dapat katanya ada kluster tabligh kat situ. Kemudian ada family gathering pulak 18/3. Pastu ...

Astagaaaa . 18/3 kan dah start. Terigt lagi masa 18/3 tu. Malam tu suasana macam nak puasa je esoknya. Keesokkan harinya (18/3) tu rasa sayu je... eh mmg rasa macam puasa first day laa... nak makan/minum takde selera...  tak berani keluar & sekejap2 cari info pasal malaysia /dunia .....

Tapi ada jugak lagi umat yg bersukaria makan sedap bagai esok nak mati tak dpt nikmat dunia lagi dah sampai bila2 pun... siap 21/3 teruskan kenduri . Mmg astaga kuasa 3 lah
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:56 AM | Show all posts
ni kluster mana ? yg balik reremai pada 17th March  tu ke

atau kluster tabligh?


ya ALLAH satu kampung dan satu lagi sekitar kawasan berhampiran kampung tu ke? = 2 hot spots?


my god.


ya ALLAH...


eloklah total lockdown dan  apa bentuk perawatan kalau satu kampung ni ? hospital kesian kena managed.


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Best nya makanan door to door. Harap tempat aku pun dibuat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-3-2020 03:56 AM
ni kluster mana ? yg balik reremai pada 17th March  tu ke

atau kluster tabligh?

Cluster balik kampung ler tuh. Sudah bermula.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 06:35 AM | Show all posts

Simpang rengam and hospital Keluang tak jauh .. senang dpt rawatan.  Hospital Keluang khas utk rawat pesakit corona virus.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:06 AM | Show all posts
Ada orang buat kenduri lepas  MCo tu ke? Addduiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 27-3-2020 07:06 AM
Ada orang buat kenduri lepas  MCo tu ke? Addduiiiiiii

Bukanla. Kenduri tu sebelum mco. + org balik tabligh kat kg tu ramai. Org tabligh join kenduri kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:31 AM | Show all posts
mel18 replied at 27-3-2020 07:27 AM
Bukanla. Kenduri tu sebelum mco. + org balik tabligh kat kg tu ramai. Org tabligh join kenduri kaw ...

ooooo ok. TThank u for the info.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-3-2020 12:56 AM
Info aku dapat katanya ada kluster tabligh kat situ. Kemudian ada family gathering pulak 18/3. Pastu ...

Masa ni PKP telah dikuatkuasakan..tp tulah kaw. kg...payah sikit majoriti org2 tua  susah kita nak control...mcm kawan aku,minggu lpaskan dah start x leh solat jumaat.. ayah dia pergi cari masjid mana yg buat solat jumaat... anak2 marah pun memang x jalan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:46 AM | Show all posts
Edited by kodoklawa at 27-3-2020 07:47 AM
DARSITA replied at 27-3-2020 06:35 AM
Simpang rengam and hospital Keluang tak jauh .. senang dpt rawatan.  Hospital Keluang khas utk raw ...

ya Dar..tak jauh sangat .
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 27-3-2020 12:56 AM
Info aku dapat katanya ada kluster tabligh kat situ. Kemudian ada family gathering pulak 18/3. Pastu ...

brp level bodoh ni? tgh pkp kauu kenduri?!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 27-3-2020 06:35 AM
Simpang rengam and hospital Keluang tak jauh .. senang dpt rawatan.  Hospital Keluang khas utk raw ...

Hospital ni bukan ke tempat geng paranormal pi ke emmm emmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:17 AM | Show all posts
Penduduk situ g belanja barang dapur kat pasaraya Target Simpang Renggam.
Pasaraya tu pun patutnya ditutup juga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
perkampungan tabligh katanye.. betul ke?
pastu pi plak kenduri.. the whole kampung dijangkiti..,
nak kata cash.. org kita ....nanti ada yg meroyan cina cina cina
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kenduri sblm MRO.. tabligh ni mmg merata.. kat opis, kenduri, masjid, tesco, mcd

RIP
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:49 AM | Show all posts
Thread dah ada
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1194825

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list