Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
621
View
12
Reply

Kebaikan Ustaz Ebit Liew ( Kepada yang tak famous sila muhasabah diri)

[Copy link]

Author: CiliPadiSedap       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 08:54 PM | Show all posts |Read mode




asallamuallaikum, tertarik dengan isu semasa

ni pandangan peribadi ye , kenapa ustaz ebit masukkan dalam youtube? :
> youtube ada beri income pendapatan, dan duit tu ustaz gunakan untuk dakwah dan bantuan covid 19 ( ada alatan guna duit poket ustaz sendiri bukan duit derma)
> bila viral dan diwar warkan lebih banyak penderma penderma sudi beri derma kepada ustaz yang famous baik hati, saya sendiri takut nak derma kepada orang tak kenal dan tak famous
> dari mata sudut penderma mereka berasa lapang bila tahu ustaz terus buat kebajikan melalui platform youtube
> dari sudut undang2 dalam youtube sendiri ada polis dan pegawai medic , jadi tiada isu langgar arahan pkp, .. kalau ustaz sendiri langgar arahan pkp tentu pihak hospitan dan polis dah gari ustaz

kenapa ustaz ebit wajar di famouskan ? :
> sebab tak double standard isu2 penceraian viral dan nasihat yang berhemah
> cakna isu masyarakat jumpa pondan jumpa anak gelandangan jumpa masyarakat
> tak perlukan program di tv untuk jadi famous usaha atas tapak kaki buku lali sendiri bukan atas platform tv media massa
> dekat di hati masyarakat malaysia
> telah islam kan ramai orang dengan ketuk pintu hati

kita tak perlu taksub kt ustaz ebit liew apa dia ucap apa dia buat kita ikut. masyarakat kekeringan role model tokoh agama. banyak di baca dalam buku sirah, tapi realiti sekarang tak sama apa ucapan dan perlakuan ... apabila tengok youtube ustaz ebit liew rasa seronok sejuk.

ustaz ebit liew lembut , saya sendiri suka pendekatan dia. moga lebih ramai yang berahlak lembut .. moga ustaz makin dimurahi rezeki. kami rakyat malaysia berbilang kaum bersama ustaz ebit liew.




Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ... bgus la ustaz buat baik...

Bgus jugak la dia dikenali ramai...

Daripada individu yg bukan2 tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah sisi positif yang selalu orang buruk sangka...

Semoga usaha ustaz dipermudahkan... Aaamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih plak tgk..especially yg kat spital putrajaya..pakar mintak ustaz bg motivation
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 26-3-2020 09:19 PM
Sedih plak tgk..especially yg kat spital putrajaya..pakar mintak ustaz bg motivation

Nasib baik pakar minta motivasi ustaz ebit liew. Kalau main tangkap muat? Ustaz ebit liew ckp lembut. Org hati keras hati lembut boleh masuk..

Bg akak faktor utama mental down sebab keselamatan anak family. Xde siapa nak jd frontliner fikirkan anak family terpaksa berpisah jarakkan diri risau jangkitan.

Jasa doctor nurse cleaner semua xterbalas. Mereka betul2 all out. Moga polis tentera di bekalkan rotan untuk kuatkuasa undang2 pkp
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ustaz ebitliew dipanjangkan umur... yg megecam tu bersihkan hati sikit ya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Go ahead ustaz ebit..kami bersama mu..nyah kan saja asatizah2 lain yg mencemburui mu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 26-3-2020 10:53 PM

Semoga dipermudahkan urusan ustaz Ebit...

Harap orang yang dengki tu ambil iktibar di musim covid 19 ni...

Tq TT bukak benang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makita at 26-3-2020 11:54 PM

Yg ustaz dan salima rambut pelsu kutuk ustaz ebit ni pnh ke turun bwh jambatan jumpa gelandangan cam ustaz ebit ni?
Ustaz ebit ni konsisten okay usaha dia tu. Bukan time ni ja baru nk mula.
Elok la ustaz ni rakam aktiviti dia. Waktu2 mcm ni kita semua perlukan harapan. Harapan camner? Harapan bahawa masih ramai yg baik2 pakat2 derma utk buat amal. Tak semua ada kesempatan nak angkut ekon, tempat mandi merata hospital. Jadi biar la wakil je yg salurkan bantuan org ramai tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 08:43 AM | Show all posts
makita replied at 26-3-2020 11:51 PM
Yg ustaz dan salima rambut pelsu kutuk ustaz ebit ni pnh ke turun bwh jambatan jumpa gelandangan cam ...

yang penting famous semua golongan lapisan masyarakat, bukannya famous sebab program tv atau apa2. lepas ni nak stop derma program mana2 mereka yang tak famous . biar lah kita sokong tokoh atau ustaz yang betul2 ada ahlak islam kurang2 ada saham akhirat bila ustaz ebit liew buat kebajikan. menumpang bahtera ustaz ebit liew.


yang mengata ke apa biarkan je. sebab kita pun xkenal
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:01 PM | Show all posts
Bg ceq...UEL sgt2 membantu dan xrmai yg membantu mcm UEL ktika smua tgh gawat skg...dia brani jgk kluar p tlg....geng2 yg dok mengata UEL ni?....jgn smpai bg org nmpk ciri2 penunggang agama sbb ni pun satu2 tnd dunia akhir zaman ya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 01:10 PM | Show all posts
nadie90 replied at 27-3-2020 01:01 PM
Bg ceq...UEL sgt2 membantu dan xrmai yg membantu mcm UEL ktika smua tgh gawat skg...dia brani jgk kl ...

penunggang agama banyak dik, penunggang bangsa banyak juga.

ada satu lagu khas dari syria ditujukan ulamak2 di bumi arab, lagu tu membawa maksud kami jihad mandi darah kalian jihad hanya dengan lidah. kiranya mereka buat lagu ni sama ada marah kepada ulamak2 atau pun mereka dah hati kering nak mandi darah demi pertahankan tanah tumpah negara, agama bangsa mereka.

kalau fikir balik jihad2 ni pakai ak47 senjata ringan, tp mereka bertempur barisan hadapan lawan senjata senjata canggih.  seorang ustaz seorang ustazah baik akan cerminkan sunnah isi kandung alquran. biarlah orang mengata keji, janji redha Allah tu paling utama.

hidup ni mmg penuh nista kata hina kejian tapi ingat graphite(pensil punya isi)  nak tukar jadi diamond( berlian) memerlukan berjuta juta pressure baru boleh terbentuk seketul diamond. begitu juga kehidupan only top 1% will be success. baki hanya tahu mengata mengutuk mengeji orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:21 PM | Show all posts
ya...at least mereka yang sedang bertugas rasa bersemangat bila ada yang cakna mcm ni

kita pun sekurang-kurangnya rasa bersemangat juga utk terus patuh arahan supaya mereka semua dapat selesaikan tugas dengan cepat.

tq ustaz
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list