Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
574
View
26
Reply

[Tempatan] Kempen kibar Jalur Gemilang tanda solidariti perangi Covid-19, meningkatkan semangat patriotisme dan moral rakyat

[Copy link]

Author: lanesra       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 08:11 PM | Show all posts |Read mode
Edited by lanesra at 26-3-2020 08:13 PM


KUALA LUMPUR – Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) memulakan kempen ‘Kibar Jalur Gemilang’ sebagai tanda solidariti rakyat Malaysia bersama memerangi penularan wabak Covid-19.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Ir. Kamarulzaman Zainal berkata, inisiatif itu adalah sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporatnya dalam memberi kesedaran dan galakan dalam menyokong usaha kerajaan.

”Kami berharap kempen itu mampu meningkatkan semangat patriotisme dan moral rakyat khususnya kepada para adiwira barisan hadapan yang sedang terus berjuang mengekang penularan wabak itu.


“Ia boleh dilakukan sekecil-kecil menggunakan imej Jalur Gemilang sebagai contoh ikon atau stiker di aplikasi WhatsApp serta memuat naik status melalui medium media sosial.


“Apatah lagi ketika ini penggunaan telefon pintar amat tinggi kerana rata-rata berada di dalam rumah,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini.


Jalur Gemilang telah mula dinaikkan di ibu pejabat syarikat itu di Jalan Sultan Hishammuddin, dekat sini.


Pengibaran bendera itu juga akan dilakukan di semua stesen rangkaian KTMB di seluruh Semenanjung, tambah Kamarulzaman lagi.


Menurutnya, Jalur Gemilang sentiasa menjadi manifestari kesatuan dan semangat juang rakyat Malaysia melangkau zaman dan cabaran.


Inilah masanya kita lakukan penzahiran itu, apatah dalam waktu getir sebegini, tambah beliau. – MalaysiaGazette


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
puak2 dap bleh kibar bendera china
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 26-3-2020 08:15 PM
puak2 dap bleh kibar bendera china

Kannnnnmnnnnnnn.......semoga kurang membiak pepuak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju kita skg sedang bjuang demi tanahair tcinta
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:55 PM | Show all posts
dino replied at 26-3-2020 08:15 PM
puak2 dap bleh kibar bendera china

Sudah sudahlaa korang niee..
Seseorang tu berbuat baik..
panjangkanlaa dgn perbuatan baik..
Ni bukan masanya nak memperlekehkan ummah lain...
Korang meludah cina tapi negara China jugak yg beri bantuan..
fikir fikirkanlah...

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:55 PM | Show all posts
dino replied at 26-3-2020 08:15 PM
puak2 dap bleh kibar bendera china

Aku baru hamun satu cina kiasu kat group whatsapp penduduk kami. Dia tak suka polis dgn tentera marah satu org cina agak berumur yg degil nak keluar gak. Aku ckp, itu dah kira lemah lembut dah. Klu ko tak suka, korang pergi ikut Wuhan lockdown sana. Atau pun Delhi lockdown. Tp apa korang dapat klu engkar perintah. Tak yah play victim duduk kat Msia. Pihak berkuasa Msia msh lg berlemah lembut dgn korang. Senyap terus dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:59 PM | Show all posts
Nokiaman replied at 26-3-2020 08:55 PM
Sudah sudahlaa korang niee..
Seseorang tu berbuat baik..
panjangkanlaa dgn perbuatan baik..

kerajaan cakap kena bayar bukan free topeng muka
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:59 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 08:55 PM
Aku baru hamun satu cina kiasu kat group whatsapp penduduk kami. Dia tak suka polis dgn tentera ma ...

screenshoot hantar kt io balai polis berdekatan biar polis buat operasi. kadang2 mereka ni xfaham bahasa. biar polis nasihatkan org degil cmni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:02 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 08:59 PM
screenshoot hantar kt io balai polis berdekatan biar polis buat operasi. kadang2 mereka ni xfaham  ...

takpe kak. kali ni aku dah warning. So jgn ckp aku tak warning esok klu derang buat hal lagi. Derang sini mmg takut dgn aku. sebab aku ni ckp takde tapis tapis punya. Aku terus terang ckp korang ni ultra kiasu sibuk nak pulun semua barang kat supermarket. Mcm ingat korang je nak mkn,org lain biar mati.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 09:02 PM
takpe kak. kali ni aku dah warning. So jgn ckp aku tak warning esok klu derang buat hal lagi. Dera ...

Tulah...buduh betul perangai masing2. Paling banyak komplen..polis ini itu tp.sumbangan satu haram pun xda masa perangi covid ni..masing2 pula tu pulun barang macam dia ja satu orang mo hidup. Buduh..paling2 kita2 jg yg berkawal demi puak2 kiasu xreti bersyukur
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:10 PM | Show all posts
darkness replied at 26-3-2020 09:06 PM
Tulah...buduh betul perangai masing2. Paling banyak komplen..polis ini itu tp.sumbangan satu haram ...

biasalah bangsa kiasu ni mana mo kalah. Semua dia saja yg bagus dan betul.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 08:55 PM
Aku baru hamun satu cina kiasu kat group whatsapp penduduk kami. Dia tak suka polis dgn tentera ma ...

celaka dap kiasu ni dah bkn barisan hadapan pun.. depa takde jd nurse, jd tukang cuci, jd polis kawal lalu lintas...

ye depa tahu komplen...  sbb tu komunis sesuai dgn puak2 ni jenis dibenci seluruh dunia...

yg paling celaka puak2 ni dibackup melayu rba
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 09:02 PM
takpe kak. kali ni aku dah warning. So jgn ckp aku tak warning esok klu derang buat hal lagi. Dera ...

Aku tak nampak pun kau balun pakar panic buying  si bipolarjourney and sarah812?bukan sebab depa kalangan ahli sunnah waljamaah,i hope?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nokiaman replied at 26-3-2020 08:55 PM
Sudah sudahlaa korang niee..
Seseorang tu berbuat baik..
panjangkanlaa dgn perbuatan baik..

sesuai la dgn cina dap
btw puak dap gak bwk virus ni.l haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:23 PM | Show all posts
clerics replied at 26-3-2020 09:19 PM
Aku tak nampak pun kau balun pakar panic buying  si bipolarjourney and sarah812?bukan sebab depa k ...

aku baru baru ni je aktif hat covide 19. tak gigih aku nak belek semua thread bro. ko dah balun, cukuplah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 09:23 PM
aku baru baru ni je aktif hat covide 19. tak gigih aku nak belek semua thread bro. ko dah balun, c ...

Baru jentik sikit dah berterabur  ngadu bos besar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Good move KTM. Selepas tuka kerajaan ni, baru lah aku rasa semangat patriotik tu terpupuk kembali. Kalau zaman pee esh dlu rasa mcm berkiblatkan ke China plak
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:31 PM | Show all posts
clerics replied at 26-3-2020 09:26 PM
Baru jentik sikit dah berterabur  ngadu bos besar.

Bos besar? Siapa mengadu kat bos besar?? aku tak faham
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 26-3-2020 08:55 PM
Aku baru hamun satu cina kiasu kat group whatsapp penduduk kami. Dia tak suka polis dgn tentera ma ...

aku lebih suka bertanya(terlebih dahulu),"dia nak pi mana...sebenarnya"?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 26-3-2020 10:32 PM
aku lebih suka bertanya(terlebih dahulu),"dia nak pi mana...sebenarnya"?

masalahnya dah byk kali di pesan suruh balik
duduk rumah klu takde urusan. klu dah berkali kali org sabar pun blh hilang sabar
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list