Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1426
View
41
Reply

[Tempatan] 5 generasi tabligh

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Investigating source of outbreak is complicated, takes time: Health DG

CORONAVIRUS | The health authority has found that Covid-19 infections from the tabligh gathering cluster have spread up to five generations.

Health director-general Dr Noor Hisham Abdullah said this was why investigation to detect the source of infections is complicated and takes some time.

"If we look at the tabligh gathering cluster alone, it has 17 index cases, which then infected their family members. This is the first generation.

"The infection then was spread from family members to their neighbours, who in turn infected their friends.

"We found that there are already five generations of Covid-19 infection. It has spread five times," he told a press conference in Putrajaya today.

Noor Hisham was answering a question on the progress of Health Ministry's probe into the pattern of the Covid-19 spread, and if they have detected any other clusters.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
hoi #136 tgk dah berapa ramai kau cuba bunuh dan dah bunuh sbb kau tak gheti nak self quarantine? yg tabligh degil serta family tipu pasal close contact pon setaraf je dgn #136 sama pembunuh, dah buat satu kesilapan gi perhimpunan cuba la redeem balik dgn bagi kerjasama satu family jgn jumpa orang jangan tipu orang, ajaran sesat mana ni sengaja mudaratkan orang?!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 26-3-2020 06:47 PM
hoi #136 tgk dah berapa ramai kau cuba bunuh dan dah bunuh sbb kau tak gheti nak self quarantine? yg ...

Xleh nak salahkan siapa dah..

Selepas event tabligh tu dah 2 minggu berlalu..2 minggu solat jumaat, berapa ratus kali solat jemaah di masjid, berapa banyak kenduri kendara samada yassin dan tahlil, majlis kahwin and even gas dari kalangan tabligh..

Covid19 is everywhere..

Stay home and stay safe sahaja boleh selAmatkan malaysia sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:51 PM | Show all posts
kadang2 nak marah juga. sekarang ni kita semua elakkan jumpa yang tabligh atau jiran2 yang tabligh. self quarantine diri masing2.

negeri sembilan dah batalkan bazar ramadhan. negeri2 lain mungkin coming soon

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1194808

bazar syawal open house atau apa saja cancel for sake of nyawa and kesihatan. raya tiap tahun ada. nyawa bukan tiap tahun ada
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu diaaaa. Smpai generasi ke 5. Adoi la tabligh tabligh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:05 PM | Show all posts
Skrg    nak  selamat   ....dok   umah   aje  ...  kita  dah  x taw   siapa  yg dijangkiti   ....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 07:51 PM
kadang2 nak marah juga. sekarang ni kita semua elakkan jumpa yang tabligh atau jiran2 yang tabligh.  ...

raya tiap tahun ada. nyawa bukan tiap tahun ada

Yezza kaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:56 PM | Show all posts
munchkin replied at 26-3-2020 08:49 PM
raya tiap tahun ada. nyawa bukan tiap tahun ada

Yezza kaka

tp raya tahun ni kaka dah tempah 30 pasang baju, sekali sekala jadi retis pe salahnya
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 08:56 PM
tp raya tahun ni kaka dah tempah 30 pasang baju, sekali sekala jadi retis pe salahnya

Amboiiii..next year pakai kaka.

Stay safe kaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak abis pakai la baju rgaya cek ta tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:23 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 26-3-2020 01:26 PM
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 11:51 AM
kadang2 nak marah juga. sekarang ni kita semua elakkan jumpa yang tabligh atau jiran2 yang tabligh. self quarantine diri masing2.
Benarlah hidayah itu milik Allah


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 07:51 PM
kadang2 nak marah juga. sekarang ni kita semua elakkan jumpa yang tabligh atau jiran2 yang tabligh.  ...


Last paragraph tu win sgt
Moga diberi kesedaran pada yg membaca
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 09:23 PM
Benarlah hidayah itu milik Allah

Diam lah kau dajjal komunis agent komunis cina bukit
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:36 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 01:33 PM
Diam lah kau dajjal komunis agent komunis cina bukit

Saya merasa terharu kerana akhirnya saudara memperoleh celik akal berkaitan akan kemudaratan dan bahayanya jangkitan Covid-19 yang datang dari kluster tabligh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 09:36 PM
Saya merasa terharu kerana akhirnya saudara memperoleh celik akal berkaitan akan kemudaratan dan b ...

Setan mmg camtu kejap terharu kejap tersinggung , kecik2 xnak mampus besar2 jd agent komunis. Kerja nak hasut rakyat benci kerajaan. Kalau kerajaan malaysia sama macamk kerajaan  china dah lama kau hilang mati tanpa jasad tanpa pusara..

Banyakkan bersyukur kau hidup di tanah melayu aman damai.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:42 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 01:38 PM
Setan mmg camtu kejap terharu kejap tersinggung , kecik2 xnak mampus besar2 jd agent komunis. Kerj ...

Walaupun cara saudara mengucapkan terima kasih agak unik, saya terimanya dengan senyuman dan mengucapkan sama-sama.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:53 PM | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 09:42 PM
Walaupun cara saudara mengucapkan terima kasih agak unik, saya terimanya dengan senyuman dan mengu ...

maaflah saya memang anti komunis bintang 3, nak2 lagi muka fake profile guna gambar orang lain ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:55 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 01:53 PM
maaflah saya memang anti komunis bintang 3, nak2 lagi muka fake profile guna gambar orang lai ...

You are most welcome
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 08:56 PM
tp raya tahun ni kaka dah tempah 30 pasang baju, sekali sekala jadi retis pe salahnya

Xpe..hari2 post ootd kaka masa syawal nnt..blh merubat duka lara.. tp ingat, xdpt rawat covid dgn baju 30psg tu..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg skrg ni kita x tau pn org sekeliling ada ke x covid..just stay at home..
Klu terpaksa keluar beli brg keperluan pn, pakai mask & blk cepat2 mandi & tukar pakaian b4 bersama dgn ahli keluarga..jaga kebersihan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list