Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2643
View
106
Reply

[Tempatan] Tiada bazar Ramadan di Negeri Sembilan , Melaka dan Terengganu.

[Copy link]

Author: lanesra       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 06:19 PM | Show all posts |Read mode
Edited by lanesra at 30-3-2020 03:52 PM



TIADA penganjuran bazar Ramadan tahun ini di Negeri Sembilan, kata Menteri Besar, Datuk Seri Aminuddin Harun.

Beliau berkata, keputusan itu terpaksa dibuat bagi menjamin kesihatan rakyat susulan pandemik Covid-19.

Kita putuskan tidak ada bazar Ramadan tahun ini kerana tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilanjutkan sehingga 14 April ini sudah hampir dengan Ramadan.

Mungkin kita boleh jangka menjelang hari akhir PKP nanti, kes Covid-19 di negara kita sudah menurun, tetapi kita tidak boleh ambil mudah dengan buka ruang seperti di bazar Ramadan yang akan membolehkan rakyat kembali mudah terdedah kepada wabak itu semula.

Pihak berkuasa tempatan (PBT) perlu mengambil perhatian mengenai keputusan ini, katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco, di Wisma Negeri, hari ini.

Aminuddin berkata, kerajaan perlu mengambil contoh apa yang dilakukan oleh kerajaan China di Wuhan yang terus melarang pergerakan rakyatnya secara terbuka meskipun dalam tempoh beberapa hari ini tiada kes baharu Covid-19 direkodkan.

Beliau bagaimanapun berkata, peniaga masih boleh menjalankan aktiviti perniagaan mereka dari rumah dengan menggunakan konsep cash on delivery (COD).

Kita tidak benarkan mereka berniaga secara terbuka seperti bazar Ramadan kerana tidak mahu ambil risiko.

Saya harap masyarakat semua dapat bersabar dan kerajaan negeri akan berusaha membantu bagi meringankan beban terutama kalangan mereka memerlukan, katanya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
   what a year to remember
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
negeri lain contohi la n9
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramadhan kali ini...tiada bazar Ramadhan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tu banyak kuih....klu tak laku dorang buat pe ek.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Wuaaaa.....   tula asyik gaduh jer kita...kan Allah dah tarik sikit nikmat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Oklah kan.. Bukan sedap mana pun lauk pauk or kueh mueh kat param tu - teringat kuah laksa mcm air hujan, siap ada yg jual harga zionis. Mak ok je kalo x de. #donekecam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:46 PM | Show all posts
Ok je tak ada tiap tahun pun tak pergi pasar Ramadan sebab mahal dan tak sedap mana.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:50 PM | Show all posts
tak payah le nak pasar Ramadhan. nanti bertambah-tambah lagi kluster jangkitan Covid 19.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ramadhan tanpa Param.

ibarat pincangnya lagu tanpa irama.



Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:54 PM | Show all posts
ok.. dah agak daa...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 26-3-2020 06:36 PM
Mcm tu banyak kuih....klu tak laku dorang buat pe ek.....


Tak dibenarkn.. so jgn buat byk2... or order and  take away
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:01 PM | Show all posts
hmmm ramai member2 aku bisnes bazar ramadhan. kira bonus sekali setahun yg takkan dapat dalam sales bulan2 lain.

tapi, aku memang dah bertahun tak pergi bazar.

masak sendiri je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bole ramai solat terawih & penuhkan msjid 10 mlm terakhir...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Takda bazar ok lagi, takda terawih tu yang sedib walaupun boleh buat kat rumah..feel tam sama
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:17 PM | Show all posts
#rinduramadan80s90s
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bazar mmg masakpon hurmmm.. Ermmmm sgt
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 06:20 PM
what a year to remember

Ya lor
We will remember u forever loh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo kat param ni meols suka ayam percik ngan sotong king tepung tu je
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-3-2020 06:54 PM
ok.. dah agak daa...

tekaan kau always spot on tak pernah meleset, just like sarah812, si panic buyer itu kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list