Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
550
View
10
Reply

[Tempatan] Pesakit Covid-19 termuda adalah bayi berusia 12 hari dan yang tertua berusia 83 tahun, kata Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 06:19 PM | Show all posts |Read mode
COVID-19: Bayi 12 hari mangsa jangkitan termuda 19

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/03/669554/covid-19-bayi-12-hari-mangsa-jangkitan-termuda-19

Khamis, 26 March 2020 | 5:55pm

Oleh Noor Atiqah Sulaiman
bhnews@bh.com.my



PUTRAJAYA, 25 Mac -- Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah ketika sidang media harian berkaitan jangkitan COVID-19 di Kementerian Kesihatan hari ini.-- fotoBERNAMA (2020) HAK CIPTA TERPELIHARA

PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan mendedahkan, bayi berusia 12 hari adalah di antara pesakit termuda yang dijangkiti COVID-19 di negara ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata bayi berkenaan adalah seorang daripada mangsa menerima jangkitan dalam gelombang kedua wabak itu di negara ini.

Ketika gelombang pertama, usia paling muda empat tahun, dan gelombang kedua pula ialah seorang bayi berusia 12 hari. Manakala psakit tertua pula berusia 83 tahun.

"Butirannya kita akan maklumkan kemudian," katanya dalam sidang media harian COVID-19, di sini hari ini.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Elohim memberkati uols.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi
Meraung mak dia oi
Iols ni anak jantung degup cepat.sampai masuk nicu pung iols.dh meraung depan pakar tu...
Apatah lagincovid ni xde ubat
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:31 PM | Show all posts
aiiiii......baby stay strong okay....be strong

syafakallah
syafakillah

syafakumullah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
moga ibu dia kuat semangat..dahlah dalam pantang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:54 PM | Show all posts
Ini baby yang emak dia +covid bersalin kat hospital, then doktor tu pun kena jangkitan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sihat semula pesakit2 ni.. inshaAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby ni yang mak dia tipu takde contact dgn pesakit covid tabligh tu kot. Habis doc&family,nurse2 kena kuarantin.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 26-3-2020 07:54 PM
Ini baby yang emak dia +covid bersalin kat hospital, then doktor tu pun kena jangkitan kan?

oh ni kes tu ye.. kesian baby. tp td waktu sidang media KP kkm ni bgtau doc xde yg jangkit dr pesakit. semua jangkit dr kluster lain...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 26-3-2020 12:24 PM
oh ni kes tu ye.. kesian baby. tp td waktu sidang media KP kkm ni bgtau doc xde yg jangkit dr pesa ...

Doktor tu doktor perempuan yang sambut kelahiran bayi tu.....jap cari dia punya berita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 26-3-2020 12:24 PM
oh ni kes tu ye.. kesian baby. tp td waktu sidang media KP kkm ni bgtau doc xde yg jangkit dr pesa ...

Tak sure lagik nih....
Tapi kesian...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list