Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4555
View
70
Reply

'Sebab Korang Lah Anju Terpaksa Serbu, Sorok Roti Dan Telur' - Zarina Anjoulie

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Umah kl ni mmg panic buying ke.. kt tmpt aku smua brg ada normal je.. roti  la ssh skit,tp stkt ni kmi klu nk beli roti mmg dpt je
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:26 PM | Show all posts
ini pun sejenis eina azman buat baik tak guna otak...
borong banyak2 konon tujuan baik..
padahal menyusahkan penduduk setempat untuk dapat bekalan sebab stok dah habis...

ini aku nasihatkan kepada ummah porem juga..

kalau nak acah baik buat derma, beli barang di banyak tempat! bukan borong di satu supermarket saja... fikir sikit orang kat kawasan supermarket tu pun perlukan stok! bongok! tak sekolah ke?!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat tempat iols pun roti habis. Pagi tadi adik iols kebetulan nampak lori gardenia tu terus dia ikut sampai ke 7e. Dapat la beli
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg sama ke dalam video dan gambar?same person tp musykil...lariikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 26-3-2020 12:26 PM
ini pun sejenis eina azman buat baik tak guna otak...
borong banyak2 konon tujuan baik..
padahal m ...

Kannnnn... Tak paham aku logik dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 26-3-2020 07:39 PM
Itulah plan mcm tu juga. Area mak ni byk tmn perumahan sbb ada ipta.. Tak pe mak kena usaha juga c ...

Tak silap I, gov dah keluarkan dah statement pasal road tax mati.
Rasanya ada kat CI kut.
Sempena RMO ni, roadtax mati dimaafkan sampai hujung tahun ni. Tak silap I la.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Gardenia mmg terbaik...so Massimo boleh DH agak2 keuntungan gardenia suku pertama tahun ni....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 26-3-2020 07:45 PM
Umah kl ni mmg panic buying ke.. kt tmpt aku smua brg ada normal je.. roti  la ssh skit,tp stkt ni k ...

Tempat aku di kluang takde masalah..semua cukup..rakyat kluang berhemah bershopping...takde nk langgar2 trolley....jeling2 MCM dia je keluarga ramai
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
knnk replied at 26-3-2020 09:05 PM
Tak silap I, gov dah keluarkan dah statement pasal road tax mati.
Rasanya ada kat CI kut.
Sempen ...

Tp ada dgr juga roadtax mati dikecualikan utk kenderaan perdagangan je.. Ke mak salah dek?? Jap mak usha rmh sana.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin: Kalau semua semua buat macam ni. Selfish niat tak menghalalkan cara walau pun kau nak derma. Pikirlah golongan tua yg pi shopping tengok barang habis. ...


Betul. Dh jd mcam dia pula ada power pilih siapa dapat
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:22 PM | Show all posts
yg penting dia mengaku dia duduk flat... baguslah bahagi2.. jangan tamak.... kt tempat aku duduk ni ramai yg tamak. tapi aku malas nak negur. semua lagi tua drp aku pun... pandai2 lah korang pikiyo
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..Berbuatlah baik sesama insan selagi kita diberi kesempatan oleh Allah..Semoga dmurahkan rezeki dan dirahmati Allah...Aamiin..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Seminggu simpan roti? Dh expired dh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah bgithu org lain klau ada brbuat kbaikkan, biar Allah SWT je yg justify.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je roti. Yg penting bangun pagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa akkbg nirvana kt sini, stok telur dh abis, roti gardenia baru smpai.. Masing2 amek roti 2,3 buku..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak je stok telur n roti
X luak pun kt kedai tempat i ni
Mana2 pun ada
Apa yg kecoh sgt tu

Lain2 stok pun banyak je
Xde masalah pun
Duit je masalah kalau xde xleh beli
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:56 AM | Show all posts
pohkemakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:37 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 26-3-2020 07:41 PM
Mak x panic buying pun, sejak MCO ni baru sekali mak kuar rmh tu pun pegi nsk je. Time tu nak beli ...

Dok merlimau bli brg kat nsk cheng ke??jauh nau....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 26-3-2020 07:39 PM
Itulah plan mcm tu juga. Area mak ni byk tmn perumahan sbb ada ipta.. Tak pe mak kena usaha juga c ...

Kalau x slp ade kelonggaran la makneng roadtax mati mase RMO ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list