Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12299
View
249
Reply

Tangan Terkena Minyak Panas, Fattah Amin Tak Bagi Fazura Masak Lagi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-3-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau utk makanan yg pakej meletop2 ni aku mmg goreng sadur dgn tepung. Tu jalan paling selamat,, pastu api xmarak sgt,, pesan cikgu aku masa sek rendah dlu klu kena minyak panas ke melecur ke lepas kena je trus lalu kan dkat air sampai rasa sakit tu hilang,, insyallah tak gelembung.

Tapi tara nk bg rasa sakit tu hilang nangis gak hahahhaa,,, pedihhh wooooo,,,, lagi2 kena mknyak panas,, feel u fajurahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:18 AM | Show all posts
Ouch besar jugak tu. Dpt imagine bisa2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa kalau minyak meletup ni, bkemungkinan ada air yg termasuk dlm minyak yg tengah panas.. Mungkin kaka Faz x perasan kot or lupa sudip masih basah dgn air..  Anyway, moga kaka Faz cepat sembuh.. Sakit tu.. Nanti dh kering, guna gel hiruscar.. Insya Allah tak jadi parutnya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Leonclay replied at 26-3-2020 06:17 PM
Pernah minyak panas tumpah..bersihkan & letak minyak gamat..tp x berapa nk menjadi sbb byk..dekat 2  ...

Tq leon kongsi ilmu berguna


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:28 AM | Show all posts

cabut sattttttttttttttttttttt, .................................!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:29 AM | Show all posts
Fattah semakin hari semakin tak handsome.

Setakat minyak masak meletup pun kecohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Api neraka ko xkisah pula ,

Kesahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 26-3-2020 07:58 PM
mcmmana minyak boleh meletup? salah satu sebab kalau benda yg kita goreng tu ada air contoh sotong,  ...

Selalunya saya akan lumurkan tepung gandum kat sotong, hati or ikan keli lepas dcuci bersih dan dtoskan dulu.. Tepung ni utk serap lembapan yg ada.. So far ok.. Masak guna api yg slow je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 26-3-2020 08:45 PM
Aku pernah kena minyak panas lbh kurang mcm faz juga tp suami sound mcm aku first time msk je. klu a ...

Hahaha.. Brtabah la sis.. Lain kali suruh suami je la yg goreng kat dapur k.. Hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 27-3-2020 12:09 AM
Sihat takde sakit apa.
Finally kena operate, doktor ambil kulit kat peha dia.
Kulit dari peha t ...

Ngeri kan..dh smp operate mesti burn dia dh tahap tinggi skit ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk pun tau sakit... kesian Fazz.... get well soon...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau cmni bole kne infection jgk..mcm terok je
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh x bleh ltk colgate eh...hehe..ok noted..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah terpegang kuali panas lima lima jari ya Awlohh sakit mcm nak pengsan. Sempat amek ice letak dlm mangkok, bukak paip lalukan air rendam jari dlm tu. Tiap kali angkat tgn sakit nak mati aku rendam balik sampai rasa sakit kurang
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:21 AM | Show all posts
teruk jg tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingt sket2 je.. Bnyk jugak tu..akk ni dh jenis mcm terkejut kalau goreng apa2 yg jenis meletop.. Mesti guna perisai..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
GWS Fazura.

Sakitnya tgk lecur dia besar betul. Nasib baik tak kena muka

Kalau aku kena minyak panas biasanya basuh dgn air paip pastu sapu garam kasar. Halus pun boleh la kut. Tapi jgn guna garam bukit kaler pink tu mmg tak berkesan.
Garam tu nak elakkan dari terjadi gelembung air. Sakit ok kalau dah ada gelembung air tu. Kalau pecah lagi pedih.

Aku biasa guna splatter screen tu kalau nak goreng yg letup2 punya. Tapi itulah kalau minyak tu tetiba meletup mmg nasibla. Benda nak jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruk gak melecur
Tapi jangan putus asa ye
Nanti boleh cuba lagi memasak

I sndri selalu je melecur sana sini tp x serik memasak
Dan calar balar berdarah meleleh kena cakar pun tak serik uruskan meow
Heheh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 26-3-2020 08:45 PM
Aku pernah kena minyak panas lbh kurang mcm faz juga tp suami sound mcm aku first time msk je. klu a ...

Kalau kaka adalah faz,mesti suami kaka rindu je kalau kaka hilang dari pandangan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq korang bagi petua2...gws fazzy sayang
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernah kena gelembung mcm ni. bukan sbb kena minyak panas, tp wap panas masakan. Tsilap step buka tudung periuk. Benda2 mcm ni, kalau uols selalu masak pun boleh jadi. Bknnya utk org yg 1st time masuk dapur.  GWS kaka fazz
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list