Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12302
View
249
Reply

Tangan Terkena Minyak Panas, Fattah Amin Tak Bagi Fazura Masak Lagi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 26-3-2020 07:31 PM
Kakak i kena air panas dari peha ke kaki. Kata dia, patutnya dia duduk je bawah airpaip sejam dua  ...

Allah..mesti sbb daging tu dh masak..Bisa dia tuhan shj yg tahu..
Kakak ada kencing manis x? Sbb biasa yg ada kencing manis, luka lmbt sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bvsf06 replied at 26-3-2020 07:42 PM
Tq for the tips

Welcome
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 26-3-2020 09:24 PM
Ni mesti goreng ikan keli...hehehe sebab tu iols akan tutup minyak kalau goreng benda meletup. Lg sa ...

Say no to ikan keli or sembilang.. Hahaha... Die punye meletop. Xboleh bawa bincang... Abess daporr
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
LauraRichis replied at 26-3-2020 01:38 PM
Iols baca kat fb ramai acik2 kepam kecam kaka jurah..katenye deols kena minyak lek2 je sambung masak ...

Hahaha. Bitternya acik2 tu semua. Mesti memasing komen mcm tu sbb suami memasing buat bodo jer lps tgk cedera mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:57 PM | Show all posts
LauraRichis replied at 26-3-2020 08:40 PM
Tak paham ape sheols tulis..dah siap masak dinner pastu baru nak tea time ka cmne?

Btw silap ...

nk jadi duta Vaseline ke tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
LauraRichis replied at 26-3-2020 09:40 PM
Tak paham ape sheols tulis..dah siap masak dinner pastu baru nak tea time ka cmne?

Btw silap ...

Rasanya dia msk mknn dinner waktu ptg..lps msk dinner, br msk utk minum ptg..so yg minum ptg ni nk mkn yg panas2 gitu..itu yg iols paham
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
LauraRichis replied at 26-3-2020 01:40 PM
Tak paham ape sheols tulis..dah siap masak dinner pastu baru nak tea time ka cmne?

Btw silap ...

Yg iols fhm, dia dah siapkan dinner awl2 maybe nanti by the time dinner, tggl panaskan jer. Then proceed buat minum ptg then zasss kejadian malang terjadi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 26-3-2020 09:04 PM
Sis beli air fryer je k pasni.

Itu la.betul
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
LauraRichis replied at 26-3-2020 09:40 PM
Tak paham ape sheols tulis..dah siap masak dinner pastu baru nak tea time ka cmne?

Btw silap ...

Iols rase die masuk dapur dlm kul 4 or 5 tuk setting minum petang.. Tp before start masak tuk minum petang.. Die siapkan siap2 makan malam... Kasi settle dinnernye lauk kemas2 then gorengla makan tuk petang... Cucuq ka.. Apa ka... Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pergi je la sepital prebet. Apedehal.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc: Tangan carik mkn oii... haruslah cemas kalau berparut tak cantik.


Kaki dia pon berparut. Apedehal. Ramai je retis xflawlezz
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I mula2 baca rasa mcm "aku terbakarkan kain pon laki tetap suruh masak" lps tu tgx ig dye gelembung teruk mcm tu terus rasaa "auchh teruk giler patut laki xbg masak" i rasa sbb letak veselin tuu. Vaselin tu kne letak lps da kering luka bukan masa mula kena
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:16 PM | Show all posts
hahaah rasanya hal perihal retis ni dorg sndiri letak kt dlm ig story. saje share. mcm korang kalau tetiba gitu gini pastu share kt ig. tapi memandangkan engkorang sapo?? takde apa lah. hahaa.. kalau si patah n fakezura yg buat ig story. ramai ler yg hebah2 kan benda ni sampai jadi 1 berita.. hahaa. yg silapnya berita ni ada masa waktu covid. emang org kecam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
.ni teruk juga okay..aku pernah kena sebegini parut x hilang..haha

Aku terkena air baru jerang mendidih tumpah kat peha.luka basah tu perit gile sampai seminggu lebih bru kering

Tp takde pulak sampai aku nak stop memasak.just be more careful
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:20 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 26-3-2020 10:12 PM
Kaki dia pon berparut. Apedehal. Ramai je retis xflawlezz



  
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yarabiiiii. Kesian fazura.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat rasa sakit berdenyut2 tu..aku kena gelembung kecik skit dari dia dah sakit gler..ni lg la besar..tapi aku sapu Allano..
Rumah sapa ada daun alor vera..sapu je terus..tp jgn terus sapu minyak gamat..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:29 PM | Show all posts
ni consider teruk gak ni..... mmg xde la aku nak masak lagi kalau kena... tunggu tangan baik dulu la baru masak.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:31 PM | Show all posts
beatgirlX replied at 26-3-2020 10:26 PM
Dapat rasa sakit berdenyut2 tu..aku kena gelembung kecik skit dari dia dah sakit gler..ni lg la besa ...

Krim Allano by Amway ni memang terbukti berkesan. Mesti simpan satu botol di rumah. Kalau terkena air panas atau percikan minyak, cepat2 sapu satu layer krim ni bagi tebal sikit. Insyaallah tak akan ada kesan luka.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 26-3-2020 09:11 PM
I dh cuba tapi tetap meletup. Ke salah teknik?

Bila goreng hati,ikan keli benda yg meletup ni tutup dgn penutup periuk rice cooker.
Dia meletup pn xda la kena kita. Serik dah aku kena dulu sb goreng hati lupa buh penutup meletup pergh pedih leher dgn muka nasib x teruk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list