Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10658
View
246
Reply

Tangan Terkena Minyak Panas, Fattah Amin Tak Bagi Fazura Masak Lagi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 26-3-2020 08:13 PM
Antara bahan yg leh letup... hati,keli,kopok lekor,cili sebatang... yg ni tiap kali goreng aku tutup ...

Lagi satu kuih yg diperbuat guna tepung pulut hitam. Kalau goreng sure meletup-letup. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 26-3-2020 07:29 PM
Korang jangan merepek la letak colgate la kicap la tepung la
Mengarut je
Anak i pernah melecur kak ...

Letak colgate lagi pedih senanya Lol
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I kalau buh minyak gamat kt kulit melecur confirm akan tinggal parut hitam.
Prefer lalukan bawah air paip. Dh rs sejuk i sapu minyak zaitun je. Tp kalau melecur yg agak byk, terus la ke hospital.
Btw. Get well soon si beautiful.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bitter ek org yg kondem psl tgn melecur ni. Aku rse fazura letak kt igs je, bukan jaja kt wartawan pls report berita tgn saya. Lagipun bkn melecur setitik, tgk tak besar mana ketulan tepi tu. Duhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok banyak tu kena percikan. Sakit uii.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 26-3-2020 07:58 PM
mcmmana minyak boleh meletup? salah satu sebab kalau benda yg kita goreng tu ada air contoh sotong,  ...

Petua mak ai klu nak goreng ikan keli ke gorengan2 lain yg meletop kebaboom..campakkn asam keping skeping dua dalam kuali..haaa..cubo laa
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah kena minyak panas lbh kurang mcm faz juga tp suami sound mcm aku first time msk je. klu aku FAZURA, suami aku mesti x sound aku mcm tu

Sakit sbb dia mcm masak daging kita tp lg aku sakit hati tgk muka suami aku. Hahaha..lps tu aku gantung kuali utk tempoh yg agak lama.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh kakafaz. Pegi klinik kaka.. besar gelembung tu mesti sakit
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:57 PM | Show all posts
harap Faz pergi lah ke klinik atau hospital

takut kena infection
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:57 PM | Show all posts
kalau aku kena mcm tu...tak payah tggu laki suruh stop masak.....aku sendiri cutikan diri sendiri sampai betul2 baik..biar makan bulan pun.....

GWS Fazura. Takat berdua, order through food panda je lah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi yg kata faz tak pernah masuk dapur tu...tu tak betul. Faz suka masak dan selalu masak. In fact semua kerja rumah dia buat sendiri....and of course hubby dia pun tolong. Dia ada ocd sikit...semua benda kena kemas dan teratur.....kecelakaan camni, org yg masak hari2 pun boleh kena. So, tak pelik pun. Moga faz cepat sembuh. Kesian dia. Untung sheols dpt suami penyayang cam FA..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 26-3-2020 08:45 PM
Aku pernah kena minyak panas lbh kurang mcm faz juga tp suami sound mcm aku first time msk je. klu a ...

Sis beli air fryer je k pasni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 26-3-2020 06:00 PM
Dah agak dah thread ni mesti open...btw aku rse dia silap guna vaseline..patutnya lps melecur tu cuc ...

Betul sis. Doc pun ada pesan jangan pecahkan gelembung tu sbb boleh jd infection
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ehehnurza018 replied at 26-3-2020 08:20 PM
Letak colgate lagi pedih senanya Lol

Siapalah ajar letaknya colgate
Masa anak i melecur umur setahun lebih masa tu, pak i beriya suruh letak colgate
I buat tak tahu je.
Then doctor cakap tak elok letak colgate i rasa lega sangat tak ikut petua nenek moyang merapu tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 26-3-2020 08:30 PM
Petua mak ai klu nak goreng ikan keli ke gorengan2 lain yg meletop kebaboom..campakkn asam keping  ...

I dh cuba tapi tetap meletup. Ke salah teknik?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
baru tadi terpegang tray baru keluar oven suhu 200. Punyelah panas. Tapi terus capai butter dan biar 20-30mins sebelum bilas. Syukur takda gelembung. Rasa kulit terik pun takda. Kalau tak memang takkan boleh genggam la tangan,bengkak pastu melecur.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan i nak buat kacang tepung..meruap..sampai melimpah..dia nak selamatkan tupperware kt bawah dapur..sekali ruapan tue jatuh atas tangan..masak oiii..pedih tgk..soalannya..adakah kawan i xpenah masuk dapur Kemalangan secara tak sengaja do happen..cuma bersyukur la xjd kat kita..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:24 PM | Show all posts
Ni mesti goreng ikan keli...hehehe sebab tu iols akan tutup minyak kalau goreng benda meletup. Lg satu sotong goreng tepung meletup gak.

Kalau nk cpt baik tak gelembung and kurang parut terus je lumur dgn gamat In Sha Allah ok. Tak payah lalukan kt air pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baca kat fb ramai acik2 kepam kecam kaka jurah..katenye deols kena minyak lek2 je sambung masak.. maklumlah ustajah belaka masing2 kalau kat alam siber. api neraka pun kalis apa lagi takat kena minyak
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Screenshot_2020-03-26-21-35-53-11.png

Tak paham ape sheols tulis..dah siap masak dinner pastu baru nak tea time ka cmne?

Btw silap beso letak minyak gamat konpem hodoh parutnye nnt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list