Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12300
View
249
Reply

Tangan Terkena Minyak Panas, Fattah Amin Tak Bagi Fazura Masak Lagi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Minyak panas ni, kena sikit pun sakit. Apa lg kena mcm tu. Semoga cepat sembuh Faz. And mana2 yg acah berita ni tak penting and tak perlu pun dia nk share..suka hati dia la. Tak suka, skip. The choice is yours.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga kaka Faz yang cantik cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:38 PM | Show all posts
aku pernah tertumpah minyak panas di kaki..aku biar air mengalir lama..tulah first aid untuk air panas dan minyak panas kalau kena kulit..untuk hilangkan haba dari sampai ke lapisan kulit yg lain..

memang malam tu kaki berdenyut..esok tu aku ke klinik,doktor bagi krim..krim penyejuk ke apa taktau..tapi alhamdulillah xmenggelembung dan berparut
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapu Colgate ..sgt mujarab
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Woooo sakitnye. Ingatkan kena percik manja2 je
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:44 PM | Show all posts
Mesti berdenyut-denyut nak tido tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 06:25 PM
Baca tajuk ingatkan kena sikit je baru nak kecam ...sekali tgk gambar ..teruk juga

Memang teruk uolsss
Screenshot_20200326-011914.jpg
Screenshot_20200326-011934.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat tak pernah masuk dapur. Tangan biasa pegang berus makeup jer gitcewww
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Fajura goreng apa ....ikan keli ke....selalu goreng ikan keli yang minyak meletop2...dah tak payah masak...oder food panda jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mademoisellee replied at 26-3-2020 06:46 PM
Memang teruk uolsss

Teruknya..sakit oiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Leonclay replied at 26-3-2020 06:17 PM
Pernah minyak panas tumpah..bersihkan & letak minyak gamat..tp x berapa nk menjadi sbb byk..dekat 2  ...

oh baru tau ni.. tips guna tepung ye.
btw moga faz cpt elok. ngeri tgk gitu. nk mandi/solat confirm pedih
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
So lepas ni parut la tangan tu..mesti ade kesan hitang..jatuh la saham..x pe.retis banyak duit leh laser kan...kalau dah begitu teruk kene minyak panas mesti cuai atau mmg bukan tipikal pg dapur..kalau jenis pg dapur mesti tpercik cikit je.ini dah mcm tertumpah lol..so nak kene mngelabah ke x ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Myk gamat? Bkn kn ltk colgate ke..bg sejuk..or aloe vera?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:01 PM | Show all posts
budakpink replied at 26-3-2020 06:55 PM
So lepas ni parut la tangan tu..mesti ade kesan hitang..jatuh la saham..x pe.retis banyak duit leh l ...

Minyak tu meletup secara tiba2 wakkk time dia panas kan minyak untuk goreng apa entah untuk minum petang
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri sgt tu weh gelembong dia. Ya Allah, iols pun akan automatically takut infected jer. Cpt sembuh kaka fazz.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 26-3-2020 06:53 PM
oh baru tau ni.. tips guna tepung ye.
btw moga faz cpt elok. ngeri tgk gitu. nk mandi/solat conf ...

Ya..tepung lg berkesan dari letak minyak..sbb nk stopkan dari daging terus masak..lps dh stop rasa sakit tu..blh la letak aloe vera gel ke atau ubat antiseptic.. tepung tu membantu xbg gelembung
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakitnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak nya dia guna yang pistol itu ke, mancis atau yang trend sekarang yang api ditutup yang tak nampak itu bila bukak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yakhampunnnn.... Rasa nak pengsan iols baca dia pecahkan blister tu. {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 26-3-2020 06:49 PM
Nampak sangat tak pernah masuk dapur. Tangan biasa pegang berus makeup jer gitcewww

I pun agak mcmtu. Tu pikir dia guna api yang buka guna pistol ke, mancis or yang api jenis tak nampak itu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list