Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1847
View
133
Reply

[Tempatan] #Dudukrumah #StaywithCARI Jom kongsi apa aktiviti korang buat dirumah semasa PKP

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-3-2020 10:25 PM
iols kecik2 dulu takmakan yolk telur masin gak hehe

Cadangnya nak buat bahan nasi kerabu. Sangr ...

Ohoi..sedapnya nasik kerabu...
Adanorang open order nasi kerabu ni tapi iols  x order swbab esok nak.buat nasi ayam...
Bila uols taip ni..adoi nyesal plak x order..
Iols suka mkn dgn ayam bakar..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cap_ayam replied at 26-3-2020 10:28 PM
Nak cat pagar tapi belum dapat buat lagi. Cat dah beli 2 minggu lepas. Kawasan rumah saya yang meman ...

Kartun tu anak iols umur setahun pon suka...gelak dia bila tgk lemmings tu kacau bear...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
iols mmg selama ni kije kat umah  time weekdays biasanya  kije iols shoot gambar produk yg telah dihantar oleh client iols.
Hujung minggu plak iols amik tempahan brownies ka kek ke apa kalau time tu free tak de program lain.

Tp time PKP rutin berubah skit la biasa siang hari tak masak sgt leh pokus amik gambar je sepanjang hari ptg2 skit baru masak tp ade suami kt umah dan takleh kuar sgt nk beli mknn ni asik masak  jelaa jd tertangguh gakla kije2 iols tu.
Pastu kena la byk main ngan anak2 kan tanak bg depa boring tu pun dah byk kali ajar kuar umah.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
main dgn kucing. kucing pulak tengah galok. abis dia cakar2 tgn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 bemda buat hr ke2 & ke7 pi sepital buat follow up.sehari work from home..lain sibuk jahit mask ..hari nie seharian pi  tanam keladi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Main CCS dan Homescape
Tengok tv. Punya bosan sampai berani nak layan cerita hantu bila channel lain dah x best.
Layan Cari

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
aku.. adik dan pak aku tgah sambung rumah.. buat bunbung siking baru dan  
balkoni baru..

dlm masa seminggu dah siap balkoni.. cuma tinggal nak pasang tile aje di lantai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
int1705 replied at 27-3-2020 12:06 AM
Main CCS dan Homescape
Tengok tv. Punya bosan sampai berani nak layan cerita hantu bila channel lai ...

mak aku hari hari layan chanel hantu Boo di astro..

filem jamuan setan.. jelmaan setan.. seruan seran... santet kuntilanak.. sundel bolong etc etc dia layam habis pagi ke mlm... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols kerja mcm biasa. 8am-5pm.. Takde istilah PKP. Hanya PKP hujung minggu shj. Tu pun xcukup utk restkan bdn. Untung korang Yg PKP,bdn rehat cukup wlpn hakikat kebosanan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-3-2020 04:34 PM
Hari ke-10 telur masin iols. Pakai garam, arang, abu, tanah. Dah mengental salted egg yolk. Yeay ber ...

Wah pandainya kim buat telur masin. Pakai telur apa tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:46 AM | Show all posts
faraway1 replied at 26-3-2020 03:58 AM
Sini masih boleh keluar rumah, so setengah jam ke 15 minit, bawa anak main sekeliling rumah aje, syu ...

Samalah disini juga boleh keluar rumah untuk jogging ..berbasikal di park tetapi pastikan jarak, max dalam satu group 2 orang dari satu rumah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 26-3-2020 11:13 PM
Ok ini salah satu aktaviti yanh telah saya habis kan sebentar tadi!

Kerana ada satu teret tu bagi ...

Cashlah sister...harap sister tidak mereput di sana seperti mana telur busuk itu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 27-3-2020 01:17 AM
mak aku hari hari layan chanel hantu Boo di astro..

filem jamuan setan.. jelmaan setan.. serua ...

Setakat ni x berani lagi nak layan yg indon
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 26-3-2020 11:13 PM
Ok ini salah satu aktaviti yanh telah saya habis kan sebentar tadi!

Kerana ada satu teret tu bagi ...

hahaha kelakar. i baca sampai habis.
mcm telur penyu pulak tp bukan.
dulu pnh terbaca telur penyu rebus berjam2 pun still mentah
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
aktiviti iols tiap2 hari bgn pagi tengok anak dara iols ada buatkan breakfast x. klu ada, rezeki iols x perlu masak dah.
selain tu buli husband utk deko rmh n minta dia masakkan utk lunch.
pastu sakat anak bujang iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah biasa rutin work from home dari zaman covid19 tak wujud lagi. So takde la pelik sgt.

8.00 Breakfast roti (gardenia)
8.30am-12noon- Work from home
12.00 simple lunch.
2pm-5/6pm sambung wfh
6pm-8pm lepak jap+dinner
8-11pm kalau takde meeting atau layan tv/ forum je lah.
Tapi kan sejak #Dudukrumah ni tak tau knp aku susah betul nak tido.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 27-3-2020 01:55 AM
hahaha kelakar. i baca sampai habis.
mcm telur penyu pulak tp bukan.
dulu pnh terbaca telur pen ...

Hehe..iols suatu masa dulu camtulah..mula2 rebus sbijik dulu try..tempoh rebus sama.spt telur ayam biasa..tgk2 tak.keras jugak..
Lps tu rebus lagi lebih lama..pun tak keras..
Tanya kawan,diorg ckp telur penyu mmg mcm tu..
Tapi kalau telur penyu masin,akan pejal sikit isi bila rebus.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
duduk membebel dekat anak sulung berkubang dalam parit dek terpengaruh dgn upin ipin carik ikan laga.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 27-3-2020 01:20 AM
Wah pandainya kim buat telur masin. Pakai telur apa tu

Pakai telur ayam small size je sis..
Satu papan rm5
Hehe baru nak testing, pastu nak buat 100 biji pula
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list