Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
1079
View
31
Reply


PKP, Bapa Terpaksa Berhutang Beli Data Untuk Anak Buat Kerja Sekolah Online

[Copy link]

Author: rikuren    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
missycutie: Ytl offer 40GB data free n free card. Okey, ini bagus. YTL beri DATA INTERNET PERCUMA sebanyak 40gb. Banyakkk tu. Boleh anak-anak guna untuk belajar s ...

Mesti ramai tak tau ni. I pun tak tau. Patut cikgu2 bgtau ibu bapa
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai unifi rm59 unlimited internet and call..aku pun pakai prepaid hotlink skrg ni 20gb rm3.50 je seminggu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:58 PM | Show all posts
17hb, scramble boss2 aku suruh opis girl opis boy gi beli sim kad nak bagi staff . Beli menatang yg cucuk kat desktop utk dpt wifi. Ada yg bawak balik laptop. bawak balik desktop. Kena kerja kat rumah.
Yg jadi kat sekolah tu mungkin tampa kesedaran. Ye lah tiba2. Nak kat off guard pun betul juga. Kita yg kerja hari2 pakai internet pun mengagau. Acess x dpt la. Line tak elok la, inifi broadband tak adalah. Security problem lah mcm2. Inikan pula cikgu2 anak2 sekolah.

Stay safe everyone.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 26-3-2020 07:46 PM
khenss... yg keje sendiri kene hati2 time masak...


Kitorg kat Brunei pun x d sruh brkurung 24/7, klau brkurung 24/7, xbrkrja & xhidup lh jwp nya. Yg kaya cuma Kerabat je, kitorg yg Marhaen ni kna lh brusaha & xboleh mlas wlaupun wabak tngh mlanda. Brsyukur lh boleh lgi mmasak wlaupun brkurung, tu pun netz boleh jdikan hal. Warga Italy pun boleh lepak2 kat balcony rumah dorg utk hiburkn diri, tu netz x tngok plak, ada kat YT.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bohong sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 26-3-2020 10:03 PM
Aku pakai unifi rm59 unlimited internet and call..aku pun pakai prepaid hotlink skrg ni 20gb rm3.50  ...

Kenapa uols dpt unifi murah? I tgk now unifi plg murah rm89
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 27-3-2020 01:48 AM
Kenapa uols dpt unifi murah? I tgk now unifi plg murah rm89

Rasanya tu mobile service, bukan home high-speed broadband
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 26-3-2020 07:46 PM
khenss... yg keje sendiri kene hati2 time masak...

Ni betul....

Aku pelik kat fb meriah mintak org upload menu utk cod hari hari. ...bodoh....aku yg dah siapkn stok mknan utk 2-3bln pun dah pesan siap siap....masa ni bkn utk nk mkn sesedap....bykkn puasa .....dah lama kan mkn sedap...takkn dlm masa 1-2 bln ni tak blh didik nafsu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:31 AM | Show all posts
hingga hari ni cikgu sekolah anak aku senyap je..

mmg xde wa group pun..heavennya rasa.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 27-3-2020 01:48 AM
Kenapa uols dpt unifi murah? I tgk now unifi plg murah rm89

Plan telepon je sis..bukan unifi utk satu rumah tu..plan utk staff gomen
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 06:27 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 27-3-2020 10:00 AM
Ni betul....

Aku pelik kat fb meriah mintak org upload menu utk cod hari hari. ...bodoh....aku  ...

dh gaji ni lagi laaa... masing2 lunch dinner cod...
ptptn/bank announce penangguhan pembayaran loan 6bln pulak tu.... lagi meriah laa masak berjenis2 sehari...

elok laa jimat2... sape yg delay loan pymt tu nasib laaa... gila nk dump pymt bln ke7 nnti... total repymt loan 7bln nk byr = 6bln+1bln utk bln ke7... mengagau nk cekau duit... elok byr mcm biasa drpd sume kene tarik nnti...

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak Haku baru darjah 1, da boring duk umah rindu sekolah rindu kawan2 kata nyer, dlm group wassup kelas x de plak cikgu bg homework, cikgu bz kot
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list