Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5597
View
240
Reply

[Tempatan] Kenapa cakap tak serupa bikin ?

[Copy link]

Author: blastoff    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-3-2020 12:37 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 27-3-2020 12:40 AM

Para pemimpin yg dok kacau pendapatan ramai rakyat hingga hidup depa tertekan sana sini dgn buat dasar merapu merabang hanyalah buat political suicide hokay ....  

mai pilihanraya nanti tahu lah rakyat ajar para pemimpin yg nak tunjuk kuasa je tuh dgn guna alasan virus ....

ingat rakyat akan terima ke alasan apa pun yg di beri kalau itu mengganggu kos sara hidup depa hingga jadi huru hara ekonomi ? Fikir2 kan lah .

Lepas sebulan virus tak berjaya di kawal dah boleh nampak dah dasar merapu merabang yg di buat kerajaan ni, haaa waktu tu jenuh laa nak buat damaged control kang.


Agaknya sebagaimana PH terbenam , begitu lah jugak PN akan terbenam sebab ganggu hidup rakyat melampau2 dgn anggap rakyat bodoh la tak reti dengar cakap la tak faham bahasa la .....mai time pilihanraya puak2 yg dok hentam rakyat ni la yg akan merayu menagih undi.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:03 AM | Show all posts
Edited by brogi at 27-3-2020 01:13 AM
blastoff replied at 26-3-2020 11:46 PM
aku dok bagi penyelesaian tapi kau gagal faham sebab kau tak sanggup kerajaan pujaan hati kau di k ...

seriously...bro faham tak bagaimana cara virus ni merebak?

social distancing pun belum tentu kita akan bebas dari dijangkiti bro..lebih2 lagi kalau kita selalu ade urusan di luar..sebab tu ade langkah saranan..tapi bukan semua orang akan ikut bila balik dari  rumah.

virus ni boleh dicegah dari merebak kalau kita tahu di mana ia bermula dan kepada siapa yang telah dijangkiti...masalah tak tahu...setiap negara mengalami masalah yang sama kecuali di wuhan..

sebab tu langkah terbaik dari virus ni merebak adalah lockdown atau movement control.

polis dan tentera hanya menajalankan tugas supaya langkah PKP dapat berjalan dengan baik..

kesesakan lalulintas tak mungkin berlaku hanya disebabkan beberapa lori dan kenderaan yang ade urusan penting saje..melainkan kenderaan itu dari mereka golongan yang degil yang tak dengar cakap.


marilah sama2 kita bekerjasama dengan duduk di rumah.



Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 26-3-2020 08:39 PM
TT ni cakap tp tak baca ke tujuan pkp ni diadakan? kalau semua org boleh ikut pkp ni takdanya bersep ...

Tak payah explain pjg2 sbb dia nak menang jugak. Org gini la sama jenis dgn rakyat yg tak reti bahasa bila suh duk rumah diorg keluar merata
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 11:34 PM
ingatkan manifesto palsu PH je boleh kelabukan mata ramai rakyat dulu , ropa-ropanya harapan palsu m ...

Pasal wabak pun ko nak politikkan ke? Aku harap ko ni selamat la dpd terjangkit. Bkn ape, dari gaya ko menaip pendapat ko yg bongkak dan asik cari salah kerajaan je ni, kalau tiba malang ko terjangkit mmg aku tepuk tgn je utk ko. Sila lah stand dgn pendirian ko tu. Mohon jgn ajak lg ramai org berpikir mcm ko ye
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 08:13 PM
yg kaum india kluar berkumpul kat penang seramai 30k tu , kenapa tak dak ribu riban yg hadir kena  ...

kau ni ... iamph ke apa
tadi kita citer pasal roadblocks kan ?

dah kenapa citer pasal masi magam
pulakkk

adoii laaa mentalnya kau ni
padan laaa lembsss ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 26-3-2020 04:49 PM
Ekceli..polis buat roadblock tu melambatkan pergerakan orang ramai daripada transfer covid

Membel ...

Dan jugak nak buat rakyat yg takde hal penting rasa serik nak keluar dari rumah
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 05:37 PM
kalau jarak satu meter dgn pakai mask dan glove boleh halang virus dari merebak, apa perlu nak hal ...

Airborne disease mmg dapat dikawal jika tiada manusia di kawasan tersebut. Itu tujuan dia...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:14 AM | Show all posts
Musti dia tak buleh berbisnes.. tu berbulu semacam ...

Adat laa dalam donia... bukan semua polisi kaa cakap kaa buleh puaskan hati semua pihak... ada pihak untung ada pihak rugi ...

Mungkin dia ingat senang nak kawal manusia ni... coba bagi 10 orang budak bawah tengok... dari 10 tu mcm2 peel kaa perangai nak kena handle... ni kan pula juta2 manusia... langkah KERAjaan tu ataih nasihat & perbincangan.. ingat depa bodoh macam dia laa tuu ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:01 PM
lepas sebulan dah boleh usung satu famili kluar kalau bermakna virus boleh tersebar semula lah jaw ...

Skrg ni movemenr restriction je bukan lockdown...once rakyat dah terbiasa dgn kaedah movement restriction nnt baru terdidik masing2 utk amalkan social distancing.
Kalau gomen laksanakan social distancing terlebih dahulu, hangpa ingat rakyat akan ikut ke?
Takkan nak jadi mcm itali dh berbuih nasihat tetiba mati ramai sampai ribu2 terus lockdown pakai tentera .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 02:43 AM | Show all posts
vender replied at 27-3-2020 02:14 AM
Airborne disease mmg dapat dikawal jika tiada manusia di kawasan tersebut. Itu tujuan dia...

kat mana kau dpt idea yg covid 19 nih airborne ?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 02:53 AM | Show all posts


Nampak bawah ni red zones ...bukan kat kluang jer ye ,


tapi harini baru kerajaan nak bertindak buat enhanced MCO di kluang....


what about petaling jaya , hulu langat , gombak dan lembah pantai yg lebih banyak kes dari di kluang tapi masih tak mahu buat enhanced MCO dah kenapa ?


Tak ke pelik ? Kalau dok kondem kerajaan PH lambat bertindak dulu, habih tu yg kerajaan PN lani masih tak mahu bertindak utk tutup serapat2 nya kesemua red zone tu bermakna kerajaan PN lagi teruk dari kerajaan PH lah punya lalai bertindak !




https://malaysia.yahoo.com/news/ ... down-130918835.html





Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:04 PM
Lepas sebulan ? Virus tu kesemuanya boleh pupus ke dlm masa sebulan ?

Yup. Boleh.
Kalau semua org lockdown diri sendiri di rumah, berpuasa dan makan apa yg ada tak membazir selama sebulan.
Dan tiada pembawa virus yg lain datang dari luar negara! Mmg akan hapus dlm masa sebulan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 02:56 AM | Show all posts
Kalau serius bertindak mengawal wabak , patutnya semua red zones tu perlu di buat enhanced MCO, bukan stakat kat kluang je.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 02:57 AM | Show all posts
vender replied at 27-3-2020 02:54 AM
Yup. Boleh.
Kalau semua org lockdown diri sendiri di rumah, berpuasa dan makan apa yg ada tak me ...

bawak mai reference apa yg kau guna kata boleh airborne ....stakat kata boleh camtu je kau nak aku percaya buta tuli ke cakap kau ?

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:31 PM
lagi sebulan , 2 bulan , 3 bulan dimana semua boleh kluar waktu tu apa jadi ? Tup tup virus boleh  ...

Virus tu boleh dihapuskan dgn syarat semua org duduk di rumah. Hanya org dari luar negara shj yg boleh bawa virus tu semula ke dlm negara once pandemic di malaysia dah berakhir... from your question here i can see you tak faham pun what is pandemic disease, and how to control them.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 03:00 AM | Show all posts
ini dah jadi tahap cult ke apa, takat kata boleh lalu nak org picaya tanpa banyak soal..... itu kaedah cult leader setahu aku .
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:00 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:37 PM
aku provide solution lagi bukannya aku kondem , why not kerah askar dan polis utk pastikan rakyat  ...

Nak kerah kat mana ? Tahu tak pegawai askar ade berapa je dlm negara ni ko nak suruh kawal semua tempat? Ambil askar banyak2 kang komunis marah ckp askar makan tidur je.
Sedangkan asap rokok pun kita tak mampu didik rakyat , apa lagi social distancing.
Dgn cara kekerasan sedikit mcm skrg je yg boleh didik rakyat utk amalkan social distancing.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_matjawasp replied at 26-3-2020 06:38 PM
Kalau berlarutan hingga hari raya.bayangkan. solat hari raya mungkin tak da, kunjung mengunjung pun  ...

Takpalah aku lebih rela tak raya tahun ni drpd kematian ramai saudara mara aku tahun depan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 03:04 AM | Show all posts
vender replied at 27-3-2020 02:58 AM
Virus tu boleh dihapuskan dgn syarat semua org duduk di rumah. Hanya org dari luar negara shj yg b ...

Kalau org luar negara je boleh bawak virus ke malaysia , kat imigresen ada semua maklumat yg masuk kluar negara ni, pi la search sampai ke lubang cacing utk bawak gi kuarantine yg telah masuk sebelum2 ni , kenapa tak buat ? Kenapa dok fokus kat rakyat yg tak kluar kemana2 plak utk kawal itu ini

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:41 PM
kebaikan apa yg boleh beri dgn sebar virus melalui roadblock2 pada polis2 dan kaum kluarga serta p ...

Kalau jarak satu meter dan anggota polis pakai mask takde masalahnyaa.
Tahan lah sikit jem berjam2 ni utk kebaikan. Korg duduk dlm kereta . Depa pun takmo berpanas berhujan macam tu..bukannya suka2 nak berdiri berejam2 kat tengah jalan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list