Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5595
View
240
Reply

[Tempatan] Kenapa cakap tak serupa bikin ?

[Copy link]

Author: blastoff       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-3-2020 08:44 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 26-3-2020 08:46 PM
Cassieopeia replied at 26-3-2020 08:39 PM
TT ni cakap tp tak baca ke tujuan pkp ni diadakan? kalau semua org boleh ikut pkp ni takdanya bersep ...

Kau kena buktikan dulu kluar rumah dah boleh menyebabkan penyakit ni berjangkit .... Mana buktinya ?

Aku dah bagi bukti MP DAP yg positif tu pi berbagai perjumpaan politik melibatkan berbagai ahli2 politik dan org ramai , tapi tak ade lah ramai2 yg jumpa dgn dia tu kena pun virus tu ...


Malah kaum keluarga dia pun tak dak yg kena semua haih . Itu memperlihatkan virus tak berjangkit hanya semata2 kerana kluar jumpa org ramai2 je.


Bukti depan mata pun dok phobia jugak memang tak boleh lah den nak tolong.



Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau lori2 hantar makanan tu tak dibenarkan, anak bini polis tu nak mencekik apa nanti???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 08:49 PM | Show all posts
borrow replied at 26-3-2020 08:42 PM
Jangkamasa inkubasi 14 hari , selalunya after 5 hari dh tunjuk simptom. Dan pulih dlm tempoh 2/3 min ...

kau ingat malaysia ni boleh di letak bawah tempurung selamanya tanpa berkomunikasi langsung dgn dunia luar ke ? Lepas sebulan border negara di buka akan masuk org2 luar yg boleh je jadi pembawa virus nih. Nak halang camne tu ?

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yalahhh ko bolehla persoal macam2 sebab ko duk rumah jadi kibod warior jaa..cuba ko pegi sana berkawal. Sy yakin dorang pun tidak mauuu....tapi oleh kerana ada manusia degil kepala batu kecik2 xnak mampos suda besar bikin susah manusia lain,  terpaksalah berkawal demi keselamatan ko.

Dari ko duk persoal apa sumbangan derangan pada negara cuba ko bawak cermin tepi dinding kasi cermin dulu diri ko tu apa sumbangan ko demi covid ni.  Asal ada. Huduh betul perangai
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 08:18 PM
kenapa yg hadiri event kat penang tu tak kena ramai2 tapi yg hadiri kat tabligh event tu pi kena ram ...

laaa...kalau dah kebetulan takde +ve covid masa depa berhimpun tu nak kene kot celah mana nye?
time tabligh tu kan sah2 pembawa bdk yg blk dr korea tu +ve, so mendapat la yg berhimpun tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 08:56 PM | Show all posts
Cassieopeia replied at 26-3-2020 08:41 PM
sbb dlm perhimpunan tabligh tu ada sorg yg dh ada virus tp xsedar diri n pg ke sana. kalau dah pkp ...

yg MP DAP tu ada virus terang2 positif tapi tak de pun yg jumpa dia dlm berbagai meeting politik turut kena sama virus tu ... teori kau ni aku dah debunk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 08:57 PM | Show all posts
syamzana replied at 26-3-2020 08:53 PM
laaa...kalau dah kebetulan takde +ve covid masa depa berhimpun tu nak kene kot celah mana nye?
ti ...

yg MP DAP tu ...kau nak explain camne plak kenapa ahli2 politik yg jumpa dia tak kena virus sedangkan waktu tu sapa pun tak pakai mask haih.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:00 PM | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 08:49 PM
kau ingat malaysia ni boleh di letak bawah tempurung selamanya tanpa berkomunikasi langsung dgn du ...

itulah pasal. Ai pun pk ke mana arah lockdown ni. China pun dah lebih 2 bulan bawah tempurung. Tak selesai jugak. Even dh klearkan m'sia , still akan ada ancaman kovid dari  org luar. Tp for now ai sokonglah , flatten the curve ,  bg masa utk sepital dptkan peralatan/bantuan/kaji ubatan utk rawat covid juga

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak komplen tp sumbangan satu haram pun ko tak dak dlm masa covid ni..pui
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 05:08 PM
Lockdown cuma sebulan ..... lepas sebulan ? Boleh mati ke virus secara totally selama sebulan tu ? ...

Lockdown dibuat supaya sistem kesihatan kita tak collapse dengan lambakan pesakit. Ia bukan long term solution. Solusi dia vaccine je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 26-3-2020 09:00 PM
itulah pasal. Ai pun pk ke mana arah lockdown ni. China pun dah lebih 2 bulan bawah tempurung. Tak ...

solution dah lama ada sejak zaman dulu.  berani dgn x berani jer nak buat.  Rujuk video.  Solution ini tak perlu social distancing,  tak perlu lockdown.


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:19 PM | Show all posts
harizs replied at 26-3-2020 09:15 PM
solution dah lama ada sejak zaman dulu.  berani dgn x berani jer nak buat.  Rujuk video.  Solution ...

tp kejam ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 07:32 PM
Apa yg menyebabkan action kerajaan ni boleh sekat malaikat maut dari ambil nyawa manusia ? Bukanka ...

Diskusi pasal ikhtiar dan kesan bukan pasal takdir brader.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 26-3-2020 09:19 PM
tp kejam ...

saki baki manusia yg tinggal nanti adalah manusia yg kuat &  immune dgn virus. tpaksa ikut hukum nature,  yg kuat akan terus survive,  yg lemah pergi dulu.  
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 26-3-2020 09:14 PM
Lockdown dibuat supaya sistem kesihatan kita tak collapse dengan lambakan pesakit. Ia bukan long t ...

vaksin ni harapan palsu jer.  virus HIV dah lebih 40 tahun pun masih belum jumpa vaksin.  Sejak dari zaman virus SARS lg manusia dah cuba hasilkan vaksin tapi gagal.  Coronavirus adalah dari kumpulan SARS juga. Utk satu2 vaksin itu dihasilkan biasanya ambil masa lebih dari 5 tahun.  Sebelum vaksin berjaya akan melalui byk proses kegagalan.  sbb tu makan tahun.  
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 26-3-2020 09:31 PM
vaksin ni harapan palsu jer.  virus HIV dah lebih 40 tahun pun masih belum jumpa vaksin.  Sejak da ...

Kalau macam tu, memang berjuta manusia akan mati. Lockdown ni bukan menghapuskan virus pun. Lepas ni sempadan buka, orang luar lain pula bawa virus ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada maknanya rakyat mesia nak buat social distancing...tu sebb lak kena buat mco...ko ingat memlm lepak kat club depa nak duduk 1 or 2 meter jauh...perghhh...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:40 PM | Show all posts
harizs replied at 26-3-2020 09:15 PM
solution dah lama ada sejak zaman dulu.  berani dgn x berani jer nak buat.  Rujuk video.  Solution ...

Europe kata nak buat...
tunggu result...
menjadi atau sebaliknya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:03 PM | Show all posts
Edited by borrow at 26-3-2020 10:04 PM
harizs replied at 26-3-2020 09:24 PM
saki baki manusia yg tinggal nanti adalah manusia yg kuat &  immune dgn virus. tpaksa ikut hukum n ...

ai is depressed. Tp nmpknya ginilah endingnya nanti. Hope ada miracle.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:05 PM | Show all posts
TT ni parasit.
Nasib baik forumer kat sini tak jatuh dgn jarum parasit
ko nak suruh semua org bantah usaha kerajaan putuskan rantaian covid-19 ke



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list