Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5439
View
240
Reply

[Tempatan] Kenapa cakap tak serupa bikin ?

[Copy link]

Author: blastoff    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 26-3-2020 06:16 PM
TT peniaga burger yg kena paksa tutup tu ker?

dulu menteri PH mcm ni la.  walaupun WHO dah bagi amaran tapi masih rasmikan event belon panas utk Tahun Melawat Malaysia 2020
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:22 PM | Show all posts
macam la rakyah marhaen nak respect, even menteri sendiri pun mintak beri laluan time jem, first rules je menteri-menteri dah break the rules..drop kes rasuah drop kes itu ini..boleh lepas

takde contoh yang boleh ditunjukkan

kalau ada kepimpinan melalui teladan takde jadi camni, sebab tu aku prefer negara total authoritarian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:23 PM | Show all posts
awenda507 replied at 26-3-2020 06:14 PM
Kalau masing2 bekerjasama tak jadi gini. Masalahnye rakyat ni lain disuruh lain dibuat. Lepas tu s ...

in other word kena terima je tanpa boleh pertikai ... kat mana check and balance nya lagu tu .... itu dah jadi pemerintahan diktator lah .

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:24 PM | Show all posts
KIM.K replied at 26-3-2020 04:49 PM
Ekceli..polis buat roadblock tu melambatkan pergerakan orang ramai daripada transfer covid

Membel ...

sebenarnya polis/roadblock saja dilengah2kan sebab nak bagi orang serik biar tak keluar rumah tanpa alasan munasabah. Iols cash kan jah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap banyak air liur puah puih dok ngangkang kat sofa dgn hp..so apa cadangan kau setan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:23 PM
in other word kena terima je tanpa boleh pertikai ... kat mana check and balance nya lagu tu ....  ...

Y not follow je arahan klu utk kebaikan semua? Dpd pungpang pungpang kondem tp tak kemana pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 26-3-2020 06:20 PM
dulu menteri PH mcm ni la.  walaupun WHO dah bagi amaran tapi masih rasmikan event belon panas utk ...

aku tanya mukadimah jer.... sekali si tikusmontok tanya direct terus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:31 PM | Show all posts
Levespa replied at 26-3-2020 06:15 PM
Jumlah org awam terlalu ramai.. susah nak kawal kalau semua boleh keluar...kita je rasa boleh ikut ...

lagi sebulan , 2 bulan , 3 bulan dimana semua boleh kluar waktu tu apa jadi ? Tup tup virus boleh kawal ke ketika tu ?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:37 PM | Show all posts
awenda507 replied at 26-3-2020 06:27 PM
Y not follow je arahan klu utk kebaikan semua? Dpd pungpang pungpang kondem tp tak kemana pun

aku provide solution lagi bukannya aku kondem , why not kerah askar dan polis utk pastikan rakyat amalkan social distancing bila kluar rumah ? Itu solutionnya lah.


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau berlarutan hingga hari raya.bayangkan. solat hari raya mungkin tak da, kunjung mengunjung pun tak da, jumpa sahabat /kenalan cuma tegur sapa ja..takut nak salam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 09:08 AM
Lockdown cuma sebulan ..... lepas sebulan ? Boleh mati ke virus secara totally selama sebulan tu ? ...

Memang lock down bukan a long term solution.. Tapi it is still necessary to control numbers and clusters of infections...bila dah   buka semula negara pun... Kena make sure semua rakyat dapat ikut semua langkah yg betul untuk elak jangkitan.. dan kena amal kan langkah2 tu selagi vaccine tak dikomersialkan utk public.. Mungkin lepas wabak ni baru la rakyat Malaysia berdisiplin skit kot.. Mcm jepun dan South Korea
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:41 PM | Show all posts
awenda507 replied at 26-3-2020 06:27 PM
Y not follow je arahan klu utk kebaikan semua? Dpd pungpang pungpang kondem tp tak kemana pun

kebaikan apa yg boleh beri dgn sebar virus melalui roadblock2 pada polis2 dan kaum kluarga serta para pemandu ? Pemandu dok dlm kereta tak kacau sapa pun , tup tup di suruh bukak tingkap utk tanya nak gi mana je..... apa kebaikkannya tu selain dari buat bagi jem berjam2 ?

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:44 PM | Show all posts
DARSITA replied at 26-3-2020 06:04 PM
Sepanjang aii baca forum - forumers ada ckp few barang yang payah nak dapat walaupun banyak keda ...

bangsa mana la yg selfish sangat tu borong macam sejam lagi nak kiamat.
macam chong wei tegur, bangsa tu jubur banyak nak kena lap. tisu semua borong.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:44 PM | Show all posts
underground replied at 26-3-2020 06:39 PM
kau nasihat bangsa2 kau yg ultra kiasu tak reti bahasa duduk diam dalam rumah.
penguatkuasa pun let ...

jgn menyalah kan bangsa2, tak ada kena mengena dgn bangsa..... semua manusia boleh jadi baik boleh jadi jahat tak kira bangsa.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:45 PM | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:23 PM
in other word kena terima je tanpa boleh pertikai ... kat mana check and balance nya lagu tu ....  ...

kau nasihat bangsa2 kau yg ultra kiasu tak reti bahasa duduk diam dalam rumah.
penguatkuasa pun letih nak berdiri kat tgh jalan bawah panas terik mentari sampai telur boleh separuh masak melayan kerenah hanjeng2 tak reti bahasa menyebabkan jem.

lepas tu nak soal siasat sorang2 drebar.

aku yg berdiri dan bercakap depan orang ramai 3 jam straight pun dah lepak.

sekarang nak persoalkan kenapa roadblock bagi jem?

jenis bangsa tak nak mengaku salah.

anjirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:45 PM | Show all posts
Levespa replied at 26-3-2020 06:39 PM
Memang lock down bukan a long term solution.. Tapi it is still necessary to control numbers and c ...

explain mcm mana infection virus nih boleh di kawal dlm masa sebulan ....kat mana buktinya.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:48 PM | Show all posts
underground replied at 26-3-2020 06:45 PM
kau nasihat bangsa2 kau yg ultra kiasu tak reti bahasa duduk diam dalam rumah.
penguatkuasa pun l ...

Siapa yg kerah para penguatkuasa tu pi dok tengah panas dok soal para pemandu ramai2 begitu berjam2 seluruh negara plak tu  ? Utk apa buat mcm tu ? Jgn salahkan bangsa tapi salahkan yg kerah tu laaa.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Levespa replied at 26-3-2020 06:39 PM
Memang lock down bukan a long term solution.. Tapi it is still necessary to control numbers and c ...

sebab tu ada cadangan dari penasihat2 Perdana Menteri UK supaya menjadikan UK negara pertama cuba kaedah HERD IMMUNITY,  iaitu biarkan saja rakyat UK dijangkiti coronavirus.  Lama2 majoriti penduduk UK akan immune secara natural.  Masalahnye rakyat UK bagi cadangan ahli2 Parlimen UK try dulu.  Klu ramai yg masih hidup baru blh try kpd rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:50 PM | Show all posts
blastoff replied at 26-3-2020 06:44 PM
jgn menyalah kan bangsa2, tak ada kena mengena dgn bangsa..... semua manusia boleh jadi baik boleh ...

sebab ada satu bangsa kiasu chauvanis pupukan DAPig tu je yg kuat menyalak dan meroyan sekarang ni.
takde langsung sumbangan kepada negara ketika ini.

fronliners pun bangsa yang mundur miskin tu juga yang take care sama macam nenek moyang mereka datang kat Malaya minta perlindungan dan kerja.

then meratib bayar tax tinggi tak habis2.

tapi bila negara tengah musibah jadi hanjeng buat panic buying then menyorok sambil maki hamun kondem gomen, muslim dan melayu.






Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 26-3-2020 04:42 PM
So cadangan yang baik macamana?

Herd Immunity.   tapi kita bagi menteri2 try dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list