Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
1413
View
47
Reply

Pembelian Panik, Balik Kampung Besar-besaran Punca PKP Dipanjangkan - Pakar

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Post time 27-3-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 26-3-2020 11:25 PM
Tak expired? Tak rosak?

tarikh luput boleh dipadamkan/ dikoyakkan dari packaging, katanya. so bila dah tak nampak tarikh luputnya, hilanglah rasa was was.

@bipolarjourney

@sarah812

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah la apa alasanya, tpi orang bsyukur sgt2 dpt cuti duduk rumah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 kena PKP tu, beli jugak stok dapur, tambahan PKP ni dh mls nk beli, nengok bnyk lagi brng2 kt pasaraya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Bazar ramadhn dah xde..silap terawih pun xde..huhu..kami ni keluarga perantau..nak blik kampung smbut Raya..xkan nak mereput Raya kat peratau..sedehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:46 AM | Show all posts
aku rasa better la jgn balik raya bagai.. nak buat cemana.

nanti time raya jumpa lagi, salam2, peluk cium. sampai AJM pun tak sudah2 covid nya.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa la mangkuk dua ekor kat atas ni merepek. Aku baca bipolar n sarah tu takde la panick buying pun. Mcm aku beli 10 kilo beras, 10 tin sardin kecik, gula dua pek, tepung dua pek. Ikan bilis stengah kilo, telur dua papan. Panick buying ke tu?? N yg tu aku beli untuk dua minggu PKP dulu. N aku beli sikit2 bukan sekali harung. Bebal betul. Kalau dua ekor ni betine mmg kesiann anak ko dpt mak bodoh gini. Aku rasa depa ni tino rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 04:31 PM | Show all posts
gideoncross replied at 27-3-2020 12:07 AM
Kitorg kat Brunei cni dh Alhamdulillah, pasaraya dah d hadkn pmbelian brg2 & skrg ni trkawal. Xde  ...

Sekarang dah makin ok orang ramai dah makin faham yang bekalan banyak untuk semua orang tak perlu bimbang dan tak perlu panic.  Pihak pasaraya pun rajin ulang umum supaya beli barangan yang diperlukan je tak perlu beli berlebih-lebihan.  Roti buku pun dah ada had setiap seorang satu (nak lebih gi beli kat kedai aceh).  Dalam pasaraya pun ada penjarakan social setiap kali mereka hanya benar 5 orang masuk.  Bila ruang dah lapang baru mereka benarkan group seterusnya masuk, kena beratur dipintu masuk dulu dan tunggu giliran.  Bila nak masuk suhu akan diperiksa dan mereka akan tolong spraykan sanitizer pada tangan pelanggan dan handle trolly sebelum masuk ke ruang pasaraya.  Awal pagi mereka beri kemudahan untuk warga emas masuk dulu.  Di kaunter pembayaran pun dah ditanda pada lantainya jarak yang orang ramai kena patuhi semasa nak Q untuk buat pembayaran.  Sekarang lebih menyenagkan dan ikut peraturan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2020 12:21 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-3-2020 04:31 PM
Sekarang dah makin ok orang ramai dah makin faham yang bekalan banyak untuk semua orang tak perlu  ...

Kat sini pun dh start check suhu badan, kna apply hand sanitizer, d bgi nmbr giliran & kna tnya brapa org yg nak msuk utk beli brg, bgus lh & iol lgi suka mcm ni sbb x brpusu2 & x gila msa nak beli brg. Before this bcs of panic issue, hbis stu kedai d borong smpaikn govt trpksa buat pnguguman spya org rmai x tamak smasa mmbeli brg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list