Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1414
View
47
Reply

Pembelian Panik, Balik Kampung Besar-besaran Punca PKP Dipanjangkan - Pakar

[Copy link]

Author: CARI-MAMS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 06:49 PM | Show all posts
okk... dah agak daa....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Panic buying aku bukan kategori panik. Alhamdulillah pasaraya area umah aku BERSEPAH beras ye. Kalau panik tahap lingkup sila rujuk di ibu negara
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-3-2020 05:29 PM
i see, okay lah jugak logik jugak...hari tu panic.

ayat seolah kau bukan dikalangan panic buyer tempohari.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 06:22 PM
Lani kena extend lagi 14 sebab makhluk2 panic buying...dlm forum ni pun Ada makhluk bodoh YG ban ...

cukup kenal......cukup kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
clerics replied at 26-3-2020 06:55 PM
cukup kenal......cukup kenal.

Ada masalah mental Bipolar disorder....sekarang dia kata dia x panic buying sebab bekalan cukup....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 06:59 PM
Ada masalah mental Bipolar disorder....sekarang dia kata dia x panic buying sebab bekalan cukup... ...

sampai raya haji tahun depan, i was told.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom: Harap x dilanjutkan lagiAi hr ni dh pening kepalaBukan sebb sakitTp sebb tkurung, nak keluar takut,naik turun rumah jeTanah sekangkang kera, taulah st ...


Sis jgn fikir banyak sgt. Duduk rumah tak buat apa2 mmg fikir banyak. Kurangkan baca news psl covid. Boleh update hari2 tp baca sekadar nak update je. Pastu baca benda lain yg boleh buat happy takpun sis plan la holiday lepas covid. Berangan2 nak plan buat apa pergi mana tanpa perlu risau pasal benda lain.

Iols dah biasa duduk rumah sbb ada baby mmg jarang keluar sejak musim influenza. Mmg stress la lg2 awal PKP asyik baca news je. Now baca buku2 free SCRIBD bagi free 30 hari. Banyak buku mahal2 blh baca free.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 26-3-2020 05:40 PM
mmg dah had kan..even restoren pun bukak kitchen je,xde bukak seat apa..waktu beroperasi pun smp ...

Kawan u berhenti time2 ni? Takpe ke xde keje lain?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:11 PM | Show all posts
utk orang meniaga yg degil still bukak bisnes, mereka potong je bekalan letrik dan air, negara luar guna cara ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
clerics replied at 26-3-2020 07:01 PM
sampai raya haji tahun depan, i was told.

Hahaha....gile sampai Raya haji 2 ekor tu simpan stok....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 06:59 PM
Ada masalah mental Bipolar disorder....sekarang dia kata dia x panic buying sebab bekalan cukup... ...

Yes, masalah mental
So what ? Nak attack guna mental illness ? So shallow.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 10:18 PM
Hahaha....gile sampai Raya haji 2 ekor tu simpan stok....hahaha

Semoga Allah memberi cubaan ini kepadamu jua dan kita lihat sejauh mana kau mampu bertahan.

Ameen Allahumma Ameen .
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 26-3-2020 09:59 PM
Kawan u berhenti time2 ni? Takpe ke xde keje lain?

Better drpd dipaksa join kempen politaik company dia tu..lagipun staffs kt situ ramai cainis and mmg dorg sgt2 racist..so,kawa ai taknak terjebak,better angkat kaki..

And it's ok..she could survive..hehehehe..kalau dia dah berhenti tu mmg dia dah ada upfront plan dah tu..and mmg dia resign b4 PKP lagi,start PigH kalah and puak2 cainis company dia play politaik dlm ofis,dia terus resign..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:10 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 26-3-2020 04:28 PM
tolonglah duduk rumah... kalau kita nak pegi terawih, sambut aidilfitri

rasanya macam agak mustahil kalau tgk graf pertambahan kes skarang, kte dapat terawih kt masjid & sambut raya cam biasa. worse, lockdown diextend lagi sampai May
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 10:18 PM
Hahaha....gile sampai Raya haji 2 ekor tu simpan stok....hahaha

Tak expired? Tak rosak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 26-3-2020 11:25 PM
Tak expired? Tak rosak?

2 ekor tu memang saiz tipikal buntal salah sorang nya ada penyakit acid uric tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 26-3-2020 05:00 PM
Had kan hanya buka pasaraya dan kedai runcit je yang lain yang mana dibenarkan buka sebelum ni elokl ...

Kitorg kat Brunei cni dh Alhamdulillah, pasaraya dah d hadkn pmbelian brg2 & skrg ni trkawal. Xde mngglabah sngt mcm kat M'sia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 26-3-2020 05:14 PM
Harap x dilanjutkan lagi
Ai hr ni dh pening kepala
Bukan sebb sakit

Ni nmanya uol dh panic, panic klau dh mngatasi sgala2nya, hbis lh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpang renggam dah red zone kan.. Tkt nye.. Kita yg duk johor ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
VirusCinta replied at 26-3-2020 10:18 PM
Hahaha....gile sampai Raya haji 2 ekor tu simpan stok....hahaha

dah beli banyak banyak baru teringat mana nak simpan ice cream satu carton( siap beli ice cream in karton)? dah terpaksa keluar rumah lagi angkut fridge baru.

kau.mampoo? kalau tak.mampoo takmahu jealos dgn org terover mampoo ok?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list