Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1627
View
84
Reply

[Tempatan] Tazkirah YB Tuan Lim Kit Siang hari ini: PM tak perlu cakap soal rangsangan ekonomi, tapi soal selamatkan ekonomi. Pastikan rakyat cukup wang untuk beli keperluan asas khasnya makanan

[Copy link]

Author: I.am.PH       Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, terkesima aku baca "tazkirah" dari ulama khalifah teragung Tanah Melayu si Imam Tokong besar lim kit kecemasan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:35 PM | Show all posts
aku ni kalau tgk muka lim kit siang... mulut ni lapar je nak makan ayam

hari tu dah ada thread pasal dia..... hari ni ada lagi

bila nak resign... haritu ckp nak resign... cepatlah resign, buat org lapar nak makan ayam je

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:36 PM | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:18 PM
Betul la eh,mahal...ayam segar dari ladang katanya..huhu..

ayam sekarang bergaji....apa nak buat peningkatan kos operasi amatlah dikesali


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:48 PM | Show all posts
Thank you share resepi ayam PH
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokong Besar bila lu mau resign politik??? Kasi ajat sana penang, ipoh kasi duduk tiam2 dlm lumah MCO ni lagi baguih....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:09 PM
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first ti ...

Fyi harga ceiling ayam biasa bkn ayampeeesh ialah 9.60/kg. So possibility ayam tu lbh dari 2kg mmg ada aku tak rasa engkau kena tipu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
blh tak ban tuan tanah kedaung ni. tgk byk sgt post psl politik. please la. skrg ni bkn psl politik ni psl hidup mati rakyat. kerajaan dh sedaya upaya nk tlg rakyat. ahli2 politik yg byk mulut blh tak hntr dorg masuk ke zoo geng dgn harimau. mulut bising keja tak jln. bayar gaji dorg utk keje complaint jer. ada jer yg tak kena. keja plg senang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 26-3-2020 04:55 PM
Fyi harga ceiling ayam biasa bkn ayampeeesh ialah 9.60/kg. So possibility ayam tu lbh dari 2kg mmg ...

Thank you...kira reasonable la harga ayam tu eh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku komen tanpa membaca apa kandungan yg lim kit siang bebelkan sbb anything what ever from u is not worth it n waste My time to read eventhou im nothing to do
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:20 PM
Tak tahu berat berapa...tapi potongan ayam besar2 la..sekarang kan ada group watsapp kedai jual ba ...

Logik juga kalau ayam besar2..dulu iols selalu beli ayam pun harga mcm tu jgk sekor tp kat aeon s/m. Ayam gemok jgk la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 05:26 PM | Show all posts
bunga.lily replied at 26-3-2020 09:13 AM
blh tak ban tuan tanah kedaung ni. tgk byk sgt post psl politik. please la. skrg ni bkn psl politik  ...

Saudari berbual-bual lah dahulu ya, saya dan rakan-rakan berbilang kaum hendak turun dan bermain-main di swimming pool dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:29 PM | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 05:26 PM
Saudari berbual-bual lah dahulu ya, saya dan rakan-rakan berbilang kaum hendak turun dan bermain-m ...

x takut jangkitan covid ke beramas mesra dlm kolam?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Arwen replied at 26-3-2020 05:22 PM
Logik juga kalau ayam besar2..dulu iols selalu beli ayam pun harga mcm tu jgk sekor tp kat aeon s/ ...

Okay uols... iols sebelum ni selalu beli isi ayam fillet je..harga 6 ringgit.7 ringgit.... tu terkejut tgk harga ayam seekor nak dekat dua puluh hingget..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 26-3-2020 03:51 PM
RESEPI AYAM MASAK MERAH

Bahan-bahan diperlukan:

Tumis sama kulit kayu manis dan biji limau
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 05:17 PM
Thank you...kira reasonable la harga ayam tu eh..

8hinggit siap delivered to ok la. Biasa boleh dpt 7-7.50. 9.60 tu rege raya special nak complain pun tak boleh dlm legal range
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:09 PM
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first ti ...

Rm8 skilo std kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:38 PM | Show all posts
lipans replied at 26-3-2020 02:41 PM
Rangsang ekonomi utk selamatkan ekonomi la.

Abis tu cemana nak selamatkan ekonomi? Beri bantuan p ...

aduhaiii ni CPR pesen apa ni, tergelak sungguh aku weii
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 26-3-2020 03:41 PM
Rangsang ekonomi utk selamatkan ekonomi la.

Abis tu cemana nak selamatkan ekonomi? Beri bantuan p ...

Hahaha cuba ko try bantuan bontot ke mulut kat ayam pH
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:54 PM | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 03:34 PM
Mesej utama yang YB Tuan Lim Kit Siang cuba sampaikan kepada Perdana Menteri adalah:

"Jangan semb ...

amoi lu sudah marah ka?..jangan2 marah tau...nanti cepat tua

it LKS orang kita sudah tada percaya lagi..cakap tak serupa bikin...walau ade betulnya..tapi dah terlambat...lebih baik percaya sama najib.


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:56 PM | Show all posts
dari fb Najib Razak :
Saya tahu ramai yang hilang pendapatan sedang mengeluh dengan pelanjutan PKP ke 14 April.

Kerajaan PN akan mengumumkan pakej rangsangan ekonomi prihatin rakyat yang lebih menyeluruh pada hari Jumaat.

Sebab itu, kita bersabar untuk dua hari lagi.

Hari Jumaat, PM8 akan umum.

Dan saya harap kerajaan PN akan menyalurkan bantuan ini sebaik sahaja ianya diumumkan kerana hari Jumaat adalah hari ke-10 PKP berjalan.

Peniaga kecil, pekerja harian, petani, peladang, dan sebagainya yang sudah hilang pedapatan selama 10 hari amat perlu bantuan tunai yang mencukupi dengan segera.

Kerajaan tidak boleh kedekut dan perlu bertindak pantas pada masa ini.

Selain bantuan yang diumumkan, mekanisme untuk menyalurkan bantuan kerajaan juga sangat penting.

Kerajaan tidak boleh bergantung kepada database penerima BSH sahaja apabila menyalurkan bantuan kerana ianya sudah ditapis berkali-kali oleh rejim PH yang kedekut dan sangat berkira sehingga ramai yang patut dibantu telah hilang kelayakan termasuk orang bujang di bawah umur 40 tahun dan ibu tunggal.

Pantang untuk gunakan database BSH ini sahaja,

Gunakanlah database yang lebih menyeluruh dan meluas.

Lagi besar database, lagi ramai yang boleh dibantu dengan serta-merta.

Proses rayuan bagi mereka yang tidak menerima bantuan kerajaan juga patut dipermudahkan dan dipercepatkan.

Pada masa kritikal ini, apakah dosa kerajaan jika tersalah bantu orang yang kononya tidak layak dibantu?

Masa ini bukan masa untuk berkira jika seseorang itu layak atau tidak layak.

Ianya lebih baik untuk tersalah bantu 2 orang yang tidak layak berbanding gagal membantu seorang yang memang memerlukannya.

Kerajaan BN dahulu masa saya PM meninggalkan rizab dan kekayaan negara yang besar.

Inilah masa ianya digunakan untuk membantu seberapa Rakyat yang mungkin.

Jangan bimbang.

Kerajaan boleh membina semula Rizab dan kekayaan negara selepas krisis Covid berlalu.

Dulu kita mampu bina, masa depan pun kerajaan mampu bina semula.

(Cuma pada masa depan, jangan lantik lagi seorang Menteri Kewayangan yang hanya reti jualkan semua dan langsung tak tahu dia sedang buat apa)


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list