Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1628
View
84
Reply

[Tempatan] Tazkirah YB Tuan Lim Kit Siang hari ini: PM tak perlu cakap soal rangsangan ekonomi, tapi soal selamatkan ekonomi. Pastikan rakyat cukup wang untuk beli keperluan asas khasnya makanan

[Copy link]

Author: I.am.PH    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bosan betul dgn lks ni. Cakap mcm le pm tu x tau apa2 kn dengar pndngn dia baru le ade akal sket. Hey uncle lks, lebih senang jd pembangkang kan drpd jd kerajaan? Iols tanya je sbb ms jd kerajaan hari tu hauk juga
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first time beli ayam seekor terkejut bila tahu harga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:09 PM | Show all posts
org macam LKS ni yg buatkan rakyat rasa resah gelisah, duk adu domba kan rakyat dgn kerajaan, last2 rakyat yg merana, kerajaan pulak dikambing hitam sbg punca utama

dah2 la LKS oi, badan pun dah bau tanah... lagi nak menghasut org... masa PH jadi gomen heran akak tengok dia ni, senyap menikus 24/7
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok PM nak umum rangsangan apa ek

Esok kan tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi ransangan ekonomi untuk pastikan pasaran bergerak tak statik jd rakyat ada kerja dan wang. Takkan nak hantar ayam ph mcm tt kat lorong buat ransangan kat bangla?.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap, baru Aku pasan tajuk benang TT..LKS bagi tazkirah...apesal xletak gambar sahibus sahamah LKS pakai kepiah / Shorban? Atleast pakai songkok la...baru sejuk Mata raykat melihat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam kat cokit brapa harga PH ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 04:12 PM | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 08:09 AM
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first ti ...

Jawapannya, sekiranya Pakatan Harapan memerintah, pasti harga ayam akan dijual jsuh lebih murah agar terjangkau oleh orang ramai
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:14 PM | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:09 PM
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first ti ...

mahalnya RM8 sekilo

import from overseas ke ayam ni


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 04:15 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 26-3-2020 08:16 AM
zureena replied at 26-3-2020 08:12 AM
Ayam kat cokit brapa harga PH ?

RM6.50 - RM8.50
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:15 PM | Show all posts
Covid19 replied at 26-3-2020 04:09 PM
Iols ada soalan..
siapa tahu, normal ke harga ayam seekor RM18? Kedai tu kata RM8 sekilo.. first ti ...

brape kilo ayam yg u beli 2?
kalau tak sampai 2 kilo, anda ditipu la..
kakaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rot in hell DAPig
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:16 PM | Show all posts
asma87 replied at 26-3-2020 04:00 PM
Nanti TT julita Kate ko off topik, moderator potong markah. Kang xlulus pekse pulak ko nanti kalau ...

kat ujung posting dia dah bagi feedback dah pasal thread ni

Untuk tak OT, apa lah nak dbahas pihak sana lepas ni


Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:17 PM | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 04:12 PM
Jawapannya, sekiranya Pakatan Harapan memerintah, pasti harga ayam akan dijual jsuh lebih murah ag ...

org tu tanya bebetul, ko jawab jela bebetul..
nak kasi sejarah PH buat ape..
kalau tak habis2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 04:18 PM | Show all posts
han_solo replied at 26-3-2020 08:17 AM
org tu tanya bebetul, ko jawab jela bebetul..
nak kasi sejarah PH buat ape..
kalau tak habis2

Rujuk posting #30 di atas
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 26-3-2020 04:14 PM
mahalnya RM8 sekilo

import from overseas ke ayam ni

Betul la eh,mahal...ayam segar dari ladang katanya..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Apek ni konon nyer acah2 nk nampak bijak ala2 najib. Bagi idea tu idea ni.. sedarlah ko apek,ko tu langsung xder pengalaman dalam kerajaan apetah lagi mengurus ekonomi. Belajar pasal ekonomi pun xder. Lu dari muda smpai tua kelija hasut orang cina saje sampai kan ayam ph ni pun terpengaruh
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
han_solo replied at 26-3-2020 04:15 PM
brape kilo ayam yg u beli 2?
kalau tak sampai 2 kilo, anda ditipu la..
kakaka

Tak tahu berat berapa...tapi potongan ayam besar2 la..sekarang kan ada group watsapp kedai jual barang basah area kawasan perumahan..iols order dari situ la...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk pulak LKS berkongsi buah fikiran Beliau sejak2 PN take over. Dulu waktu PH gomen, jarang dgr dia bersuara

I rasa kan - blok2 pembangkang kena tukar strategy time2 cmni; instead of criticising - why not contribute to the comfort of frontliners etc. Then take lots of pictures for PR. I rasa tu lebih effective nak gain peoples trust again
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lol lau ayam tu smpi dpn pintu mmg mahal penat ayam tu berjln kaki ayam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list