Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7297
View
201
Reply

[Tempatan] Para Asatizah Mengecam Ustaz Ebit Kerana Keluar Beti Bantuan Semasa PKP

[Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-3-2020 06:06 PM
Ya Allah
Other fam member semua caner demam jugak ke apa
Kalo pi hosp pun most likely dor ...

Ank iols yg sulong mcm tak sihat  tapi tak pasti  dia sakit apa senarnya.
Dia kata sakit perut tp nmpk mcm org demam bila iols cek suhu tak demam.
Iols pikir dia maybe sakit perut sbb tak mkn mlm tadi so perut kosong.
Ikutkn kami mmg takde jumpa langsung sesapa hanya suami je yg ade kuar umah g kedai pun hat dekat ngn umah cam 99 n kedai acheh ja.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 26-3-2020 11:01 PM
Baik x ada media sosial mcm ni.. Org beragama mcm ni la yg jadi PUNCA ISLAM jatuh.. Bila kata mcm  ...

Ye betul tu... makin ramai orang kutuk Islam disebabkan peel macam ni... kalau nak jeles ke apa diam2 sudah... jangan menghasut netizen supaya kutuk agamawan... jeles sebab ustaz Ebit lagi famous ke...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 27-3-2020 03:08 AM
Ye betul tu... makin ramai orang kutuk Islam disebabkan peel macam ni... kalau nak jeles ke apa di ...

Tu la.. Dok suruh org belek hati.. Tapi depa lupa belek hati sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 26-3-2020 06:55 PM
Meh aku tolong jawabkan
2nd wife dia MUA Awin Seindah Wajah and together they found the brand Lea ...

Oo yeke.awin tu dlu wife kenalan aku. Tak sangka jd no. 2.
Sbb dia n ex husband baik2 je. Mcm no prob.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:15 PM | Show all posts
Jiddin replied at 26-3-2020 04:33 PM
Kisahnya.....iouls tatau pulak. Kiranya ini reaksi dari perasaan tak puas hati yg dh lama la ya... ...

sama u..i siap snap muka dia masa tu..owhh lembutnya n herlok sgt muka di. sekali lama2 baru tau dia kawen ngan salima terus turn off...tp mcm kesian bini no 1 kt singapore kan? mcm ngan bini no 2 je selalu..yg mcm bagus sgt tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 26-3-2020 06:55 PM
Meh aku tolong jawabkan
2nd wife dia MUA Awin Seindah Wajah and together they found the brand Lea ...

Oo.. 2nd wife ek si MUA tu. Dlu dia wife kenalan kpd kenalan aku. Nmpk loving sgt with ex hubs. Tup2 dia divorce and kawen lain. Semua org terkejut dok.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 26-3-2020 09:44 PM
Sama mcm aku....

Nak tau pekejadah asatizah tu....mcm tsk blh guna perkataan melayu...nk ereb g ...

I tau makna tapi tak suka nak guna perkataan cam gitu.  Ckp je la ayat melayu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ustaz tu baik ati why not call ebit ckp nak turun sama bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai jugak maki ustaz ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:04 AM | Show all posts
ini namanya strategi agar poket sentiasa penuh.

DNA asal ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh melebih plak bini kedua ni.. Laki orang gaduh kau plak mencapub..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 26-3-2020 07:06 PM
Uols rasa sapa bidadari nak.pilih dia ni?
Kalau ada yang hensem.mcm.tom cruise..baik amek tom...e ...

salima af kot hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 26-3-2020 05:56 PM
More like babidara kan???

LOL LOL LOL
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Untuk golongan agamawan, tolong jaga imej Islam yang di bawa. Tak perlu buka ruang hentam usaha ustaz ebit lew.

Selalu lah tunjuk  akhlak mulia kepada orang ramai. Bersesuaian dengan imej yang dibawa.

Semoga urusan ibadah ustaz lew dipermudahkan Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-3-2020 10:59 PM
Bernafas ok, dia mcm  dedar2
Tekak tu sakit skit je
Ekceli xtau sakit tekak yg simptom cemana y ...


Checklist, tgk ada berapa tick? Semoga Suchi sakit tekak biasa saja.
FB_IMG_15850559244935302.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-3-2020 06:18 PM
Setiap kali kuar video ustaz ni kat news feed aku. Aku pikir benda sama. Boleh lak dia xpatuh perint ...

assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

baca bg habis, dik.  ustaz ebit ikut SOP.  kena rekod sbb tu amanah hasil derma org ramai.  ustaz yg bising2 tu dengki.  tu ceritanya.  

to tt, tukar tajuk thread please?  mengundang fitnah la. org yg tk tahu cerita sebenar pikir nk bash ustaz ebit je ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pernah tgk Ustaz shahrizan ni upload gbr bini first dan anak2 di FB dia tp since kawen gang usrah rohani yg eksklusif utk para selebriti ni.. Terus ilang... Yg selalu di kdepan kan hanya si Awin tu je.. May be Awin tu pandai buat duit kot

Then derang laa paling happy Ustaz syed kadir tu berpoligami ngan salima.. Sian wafa kat spore sana.. Mencari redo Allah kannn. Poligami pun katanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 03:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pernah tgk Ustaz shahrizan ni upload gbr bini first dan anak2 di FB dia tp since kawen gang usrah rohani yg eksklusif utk para selebriti ni.. Terus ilang... Yg selalu di kdepan kan hanya si Awin tu je.. May be Awin tu pandai buat duit kot

Then derang laa paling happy Ustaz syed kadir tu berpoligami ngan salima.. Sian wafa kat spore sana.. Mencari redo Allah kannn. Poligami pun katanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-3-2020 11:07 PM
Ank iols yg sulong mcm tak sihat  tapi tak pasti  dia sakit apa senarnya.
Dia kata sakit perut tp ...


Suchiiiiii. ...apa khabar awak hari ni......risau pula kaka baca anak suchi pun x sihat. ....

Moga cepat sembuh suchi sekeluarga. ...amin
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Abang aku yg no 3 pernah citer ada 2 ke 3 org kwn dia ostaz selalu jg keluar tv dlm rancangan agama.
Bila dh kerap keluar tv tiba2 ostaz2 tu dh jd sombong buat2 x kenal. Padahal ada sorang ostaz yg keluar tv tu pernah dtg rumah abg aku belajar buat bekam.
Abg aku kata yg kelakar tu kwn dia yg ostaz tu ms keluar tv citer bab sombong tp dia yg sombong lupa diri x sedar diri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list