Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7295
View
201
Reply

[Tempatan] Para Asatizah Mengecam Ustaz Ebit Kerana Keluar Beti Bantuan Semasa PKP

[Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-3-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 26-3-2020 05:18 PM
Moga cepat sihat sis... Aminnnn

Amin terima kasih doakan
skrg ni asal sesapa bersin or batuk pun kt umah ni iols dah risau sgt
Sendiri demam pun dah panik juga cecepat nk bg berpeluh balik.

Rasa semua kita pun dlm kerisauan ke ade yg rasa seronok2 je kt umah?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow Salima woww
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:05 PM | Show all posts
ustaz2 yg dengki tu nak harapkan bilionaire lain ke yg derma?
mcm Ust Ebit Liew mungkin dah jadi jutawan
time ni la dia maksimum derma , agihan dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-3-2020 05:58 PM
Iols last kuar umah 14hb pastu blk umah 15hb sejak tu tak kuar kemana2 lagi dah berakar umbi dah n ...

Kawasan rumah sis red zone ke tak? Sblm pergi klinik better recall dulu ada pergi mana kenduri atau gathering ke. Mlm nanti masak la ikan singgang. Moga cepat sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-3-2020 05:58 PM
Iols last kuar umah 14hb pastu blk umah 15hb sejak tu tak kuar kemana2 lagi dah berakar umbi dah n ...

Ya Allah
Other fam member semua caner demam jugak ke apa
Kalo pi hosp pun most likely dorang treat demam biasa je kot
Kuarantin 14days tu mcm yo-yo je acik rasa
Sbb dok baca kes2 +covid19 ni ada je yg sampai dah 3weeks baru dpt detect
Take care tau
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by awanearisu at 26-3-2020 06:26 PM

Salimah, Salimah..
Jangan kau sakit hati.
(Deedat, 2017)
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnya aku tak berkenan jgk program nangis ust ebit tapi dalam situasi skrg yg memang perlukan bantuan biarlah dia nak buat kebajikan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x boleh jadi baik, jangan jahatkan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ResellerMaxis at 26-3-2020 06:21 PM

Setiap kali kuar video ustaz ni kat news feed aku. Aku pikir benda sama. Boleh lak dia xpatuh perintah kawalan.

Ada satu video tu siap polis escort dia..Macam haram..

Xbelajar dari insiden tabligh..masih tetap bagi special exemption utk org agama or majlis agama..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak i asyik tanya je, mana ustaz ebit liew dpt face mask byk2?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 26-3-2020 06:23 PM
Mak i asyik tanya je, mana ustaz ebit liew dpt face mask byk2?

Dah banyak jual di aplikasi urusniaga atas talian seperti Shopee dan Lazada.
Sekotak harganya antara RM65 - RM120
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 26-3-2020 04:24 PM

Aiyoh ni ke ustaz yg kondem tu???bidadara tubuh sasa???pengsan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 26-3-2020 03:30 PM
Kalau korang perasan, dalam sehari dua ni memang kerap lintas medsos ustaz Ebit ke hospital sampaika ...

sape binik no 2 ustaz bidadara tu? kalau kuar kt goshop, mesti le sejenis retis atau sejenis selebriti.... bole bg clue tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry... I kenal Ustaz Ebit saja...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak video dalam fb cepat scroll sambil eiuwwww..so disgusting semua nak tunjuk Dan viral
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
caprice kasi cili kaw2 dkt ustaz gym .... gila babas ....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 26-3-2020 03:56 PM
Aku tolong repost sebab tak nampak.

Thanksss..tp knp sy nk post gambar tak boleh besarkan?problem laa dgn porem skrg ni..adakah y terpilih sahaja dpt post pic besar?sedihhhhhh~
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeakukesah11 replied at 26-3-2020 04:50 PM
Asatizah tu pebenda pulak

Kata plural utk Ustaz dan Ustazah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 26-3-2020 08:24 AM

Kimak punyer setat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 26-3-2020 08:52 AM
ko nak menderma sila menderma ke tabung covid... mudah kan?
yg boleh keluar hanya sektor2 penting

Yesss uols...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list