Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7343
View
201
Reply

[Tempatan] Para Asatizah Mengecam Ustaz Ebit Kerana Keluar Beti Bantuan Semasa PKP

[Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Khabarnya ustaz Shahrizan At Turabi memulakan sindiran pada ustaz Ebit di IG dia. Sekarang IG dia baru diprivate gara2 laharan netizen.

Kecaman ustaz ni disambut pula oleh PU Rahmat Ikhsan dan Salima Habibi.

Di saat gawat ni, terbongkar akhlak dan isi hati sebenar para asatizah. Sedih jugak la memikiorkannya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20200326_151510.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana berita penuhnya Wak jiddin.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Salima Habibi pun tumpang semangkuk.
IMG_20200326_151607.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:25 PM | Show all posts
i never gv a sh*t pn psal lobai2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia. Dia nak tunjuk contoh yg baik. Apa masalah nya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:28 PM | Show all posts
Nama pun manusia mana ada yang perfect
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:29 PM | Show all posts
pelik ek..aku pun perasan.. mmg kene record ke utk bagi bantuan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau korang perasan, dalam sehari dua ni memang kerap lintas medsos ustaz Ebit ke hospital sampaikan bantuan pada frontliners.

Walaupun rasa seperti ustaz Ebit tak observe PKP namun setiap bantuan diiringi kereta polis maka mungkin legit dan ikut sop. Terkini, seorang netizan Di FB mendakwa ustaz Ebit mmg ikut peraturan dan sop dalam memberi bantuan.

Well....bila kerap nmpk kisah ustaz Ebit melintas, seorang ustaz yg self claimed dirinya sbg inspiring entrepreneur meluahkan rasa hati di IG miliknya seperti dikongsi di atas.

Rasa hatinya itu disambut oleh beberapa agamawan celebrity yang lain. Netizans sekarang berbondong2 mencarut Ustaz Ebit punya detractors.

Apatah lagi, ustaz yang memulakan isu bukanlah seseorang yang sangat diyakini. Selain pengisian dakwah yg dry dan tidak membasahkan hati, ustaz itu suka mencapup di GoShop ketika isterinya sedang promote brg. Sedangkan brg itu keperluan wanita. apadehal nak join selain menabur hadis untuk melariskan jualan. Oh ya, isteri itu isteri kedua ya. Isteri yg terlibat dalam dunia glamour. Isteri pertama disimpan tak pernah dilihat.

Terharu, ustaz ini baru memulakan jualan hand sanitizer dgn harga RM60 sebotol. Terdapat netizen Yang merayu ustaz menderma sanitizer jualannya pada hospital memandangkan byk dah habis dan dicuri namun tidak diendahkan ustaz ini.

To date, FB ustaz masih public manakala IG agamawan celebrity Yang lain tiba2 diprivate maybe takut dikecam.

Di saat getir begini, maka terbongkar sisi hitam para Asatizah yg rupanya saling mendengki tak ubah dpt office politics.

Ustaz Ebit mendapat sokongan teruk dari netizens. Malah ramai yg memaki ustaz yg memulakan tirade Di FB nya. Ustaz Abdullah Khairi turut dilihat memberi sokongan pada ustaz Ebit di IG beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Salima tu poyo. Perasan ahli syurga. Semua nk dikecamnya. Jaga je laki hang tu elok2 kang dia tambah lg 2 br tau. Dasar perampas!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pepasal kena maki.   Diam2 sudah
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:37 PM | Show all posts
Kena tunjuk kat dia ke surat mende semua tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meow_tompok at 26-3-2020 03:42 PM

ustaz ebit ada tabung bantuan. elok juga dia rakam jdi org nampak dia buat apa dgn duit tu. ada iringan polis maka ada komunikasi pihak ustaz dgn polis...... maybe ustaz tu geram kot nak jual hand sanitizer sekali netizen suruh gi derma. amboi ustaz amik kesempatan
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:38 PM | Show all posts
Salima ni ke yg kawin laki org?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 26-3-2020 03:32 PM
Salima tu poyo. Perasan ahli syurga. Semua nk dikecamnya. Jaga je laki hang tu elok2 kang dia tambah ...

Diq kawen ngn sape eh. Ustaz2 jugakkan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 26-3-2020 03:29 PM
pelik ek..aku pun perasan.. mmg kene record ke utk bagi bantuan?

ada thread lagi satu aku tanya gak, ada yg jawab sumbangan yg ustaz ebit bawak tu hasil derma orang ramai jugak sbb tu kena tunjuk kot, sbg bukti sumbangan tu sampai .ha gitu lebih kurang
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 26-3-2020 03:30 PM
Kalau korang perasan, dalam sehari dua ni memang kerap lintas medsos ustaz Ebit ke hospital sampaika ...

Ustaz mana yg suka mencapub kat goshop ni?
Iols demam takleh nk berfikir sapa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:45 PM | Show all posts
weezerfan replied at 26-3-2020 03:32 PM
Salima tu poyo. Perasan ahli syurga. Semua nk dikecamnya. Jaga je laki hang tu elok2 kang dia tambah ...

ye aku pon perasan dia ni ajet2 sgt...sesuai la ngan laki dia tu. usz ebit tu walau dia berkamera bawak bantuan bagai xnmpk mcm dia gile glamer. iols sokong dia dr usz laki salima tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus ustaz ebit. Teruskan memberi. Aku ok je dgn ustaz ebit ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 26-3-2020 03:32 PM
Salima tu poyo. Perasan ahli syurga. Semua nk dikecamnya. Jaga je laki hang tu elok2 kang dia tambah ...

Banyak betol mase die nak kecam org ja...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list