Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2881
View
36
Reply

Covid-19 Buka Hati Ernie Zakrie Berhijab

[Copy link]

Author: azliadlan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-3-2020 11:04 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: Instagram Ernie Zakrie







Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ekoran penularan wabak Covid-19 yang dilaksanakan sejak 18 Mac lalu menjadi penggerak kepada penyanyi genit, Ernie Zakri untuk berhijab.


Ernie, 28, mengumumkan penghijrahan tersebut menerusi laman Instagramnya pada 24 Mac.


Juara Bintang RTM 2009 itu berkata, sudah lama dia menyimpan keinginan untuk berhijab dan hasrat itu semakin memuncak saat sedang diuji bersama rakyat Malaysia yang lain dengan pandemik Covid-19.

"Saya pernah berjanji dalam diri, tahun 2020 akan menjadi titik penghijrahan. Memang sudah terdetik dalam hati, saya mahu berubah menjadi lebih baik sebelum menunaikan ibadah umrah pada penghujung tahun lalu.

"Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan dan tersusun cantik pada saat saya berehat daripada kerja seni akibat situasi penularan wabak Covid-19," katanya kepada Berita Harian Online.


Menceritakan detik-detik bertudung, Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah memberitahu, niatnya itu telah dimaklumkan kepada ibunya menerusi aplikasi Whatsapp jam 2 pagi pada 23  Mac lalu.


Penyanyi yang popular dengan lagu 'Ku Bersuara' itu berkata, berita tersebut amat menggembirakan ibunya yang ketika itu berada di tingkat bawah rumah mereka.






  



"Saya akui ada dalam kalangan ahli keluarga terkejut apatah lagi sewaktu kerjaya seni saya sedang meluncur laju ketika ini.

"Apa pun tiada apa yang akan berubah di sebalik penghijrahan ini. Saya akan terus menyanyi dan bakal muncul dengan video muzik terbaru, Gundah pada 27 Mac ini," katanya.


Semoga Ernie istiqamah. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulliah semoga istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Comel dia ni, macam budak baru habis upsr
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah moga istiqomah ye...manis je
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ernie do something kat bibir dia ke. Nampak tebal dlu nipis je. Boh filler ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah Ernie..semoga istiqomah...
Jaga diri dan keep cute as always
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok...........  Orait... Yelah.... Next
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin berisi kak peah yakni mak erni sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, semoga terus istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:14 PM | Show all posts
benda wajib buat pun kene inform ke sizzzz??
kan ke bagus.. kalau nyahtizenn yg perasan perubahan chuols..
try hard always sheols ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Plis dont warm2 chicken shit
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 25-3-2020 12:36 PM
Ernie do something kat bibir dia ke. Nampak tebal dlu nipis je. Boh filler ke

Bak kata dia..... Sebab make up sajo.... Lukis bibir bg tebal....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:29 PM | Show all posts
ELok laaa...tapi mcm too soon. JGn lps setahun dua start pakai turban la, topi la...tunjuk jambuul la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:50 PM | Show all posts
Comel! Moga istiqomah ya, Ernie..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:51 PM | Show all posts
miracle_forever replied at 25-3-2020 03:29 PM
ELok laaa...tapi mcm too soon. JGn lps setahun dua start pakai turban la, topi la...tunjuk jambuul l ...

Betul tu.. Semoga tak downgrade tudung..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by leftrani_kel at 25-3-2020 03:57 PM

Alhamdulillah..bagus2..tp nape bgtau pkai wasap sedangkan mak dia serumah ngan dia...ckp mulut blh kot..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu pakai tudung, dan2 hari tu juga ko nak tunjuk dan declare kat ig. Jngan jd mcm Liyana Jasmay dan Sara Ali, duk bgtau dpt hidayah, Allah jentik hati bla bla bla, tup2 sekejap je tudung pun terbang. Buat la tnpa perlu declare apa2 mcm Sharifah Shahira tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 04:42 PM | Show all posts
Alhamdulilah.. lebih manis bertudung..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list