Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
616
View
17
Reply


"Dah Ikat Pun Hilang" - Doktor Luah Rasa Kecewa Hand Sanitizer Masih Hilang

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-3-2020 10:23 AM | Show all posts |Read mode





Permintaan terhadap topeng muka dan cecair pembasmi kuman atau hand sanitizer pada ketika ini sangatlah tinggi membuatkan harganya melambung dan kadangkala tidak masuk akal.


Lebih parah, topeng muka dan hand sanitizer turut dicuri di hospital, menimbulkan persoalan di manakah hati perut dan tanggungjawab si pencuri sebagai  rakyat Malaysia?





Sumber: Twitter





Sumber: Twitter





Terbaru, seorang doktor (Dr Mahyuddin) ada memuat naik dua gambar di Twitter yang menunjukkan hand sanitizer di hospital mereka sekali lagi dicuri.


Lebih mengejutkan, pihak hospital sudah mengikat hand sanitizer tersebut dengan kabel wayar, namun telah dipotong oleh si pencuri.









Kecewa dengan situasi ini, Dr Mahyuddin ada menerangkan betapa pentingnya fungsi hand sanitizer kepada petugas hospital.









Di hujung penjelasannya, Dr Mahyuddin memohon agar kejadian ini tidak berulang lagi kerana ianya adalah harta kerajaan dan penting untuk petugas hospital.









Dalam saat getir ini, usahlah kita menyusahkan pihak frontliners. Semoga Malaysia segera bebas daripada Covid-19! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Are you for real? Cable tie tu sip sipp sippp dah siap blh simpan dlm beg. Ingatkan betul2 guna cable wire. Lenkali for real, pls guna dawai tebal.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga pencuri tersebut mampus cepat. Hidup menyusahkan orang
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:07 AM | Show all posts
Agaknya nk kene letak CCTV kut kt tepi sanitiser tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga yang mencuri tu mati eksiden..senang ..
Terus tanam.je
Kalau covid 19..sure.doc ni nak kena hadap plak..bertambah lagi pesakit covid
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:21 AM | Show all posts
adoiyaiii desperate sgt ke....sabun udah

xpon ni mst seller yg nk jual harga yahudi
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Letak sanitizer dekat kwasan ade cctv.. Payah beno
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 terfikir manusia yg suka ambik brg org atau brg utk kegunaan org ramai,x ada rasa berdosa ke terutama bg muslim...bila anak2 x menjdi,x dgr kata kita nak salahkan siapa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh x berperikemanusiaan btul la org yg curi barang2 hospital ni
Desperate pun xyah la sampai camni skli
Harap yg curi tu kena covid
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti dari keturunan sama yang suka curi botol sos kat kfc dulu ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:56 AM | Show all posts
selama ni takder org perasan pun mender alah tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kami punya kat ofis,guna yg auto hand sanitizer..lekat di wall tu..
Nak guna pun senang..
Botol pun tak lari kemana2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
org awam yg ada temujanji n betul2 sakit je kan boleh g hospital. ke boleh nk dtg melawat skrg? mmg teruk tul siapa yg curi tu. mcm kt rumah xde sabun plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 06:06 PM | Show all posts
Bersangka baik.. shower gel rumah dia habis..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 07:18 PM | Show all posts
Kat Jepun pun ada hadapi masalah macam ni masa mereka mula2 dilanda wabak ni dulu.  Lepas2 tu mereka terus pasang rantai besi kat botol untuk pastikan tak ada yang hilang lagi.  Bukan botol sanitizer je mereka gi rantaikan toilet paper pun kena rantai sama.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
curi sanitizer dgn hrapan dpt protect diri dr virus yeh. ko sorang je la nk hdup kn. mesti dah kebal skrng virus xbrani nk dekat
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu la, mesti sbelum ni ejek org germ freak segala. Skrg sanggup mencuri kerana covid 19. Org da lama amalkn guna sanitizer
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:35 PM | Show all posts
scru kan tros je dkt dinding tu ..mcm2 perangai eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list