Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10630
View
223
Reply

'Jangan Pandang Hina' - Dr Say Terkilan Tak Dibenar Masuk Pasar Raya

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-3-2020 12:47 PM | Show all posts |Read mode
Dr Muhammad Shazril Shaharuddin atau Dr Say meluahkan rasa kecewa apabila tidak dibenarkan masuk ke sebuah pasar raya kerana tidak memakai topeng muka.




Kredit foto: IG




Menerusi perkongsian di Instagramnya, Dr Say juga mempersoalkan pihak yang mewajibkan pemakaian topeng muka oleh semua orang awam termasuk yang sihat.




Kredit foto: IG




Sedangkan, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Hisham Noor Abdullah sebelum ini pun memaklumkan bahawa pemakaian topeng muka tidak diwajibkan kepada semua.


Dr Say, menjelaskan bahawa pasar raya berkenaan tidak mengeluarkan arahan mewajibkan pengunjungnya memakai topeng muka ketika dia mengunjungi premis itu sebelum ini.






Kredit foto: IG







Tak perlu pandang hina pada orang yang tak pakai topeng muka











Kredit foto: IG




Sementara itu, mStar melaporkan pihak pasar raya berkenaan tampil mengirim pesanan kepada Dr Say menjelaskan bahawa mereka menerima arahan daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur yang mewajibkan pengunjung pasar raya itu memakai topeng muka.




Kredit foto:  mStar

Kredit foto: mStar



Kredit foto: mStar




Kalau bukan harga yahudi, topeng muka pula kehabisan bekalan. Nak buat macam mana? - CARI


BACA JUGA: Topeng Untuk Yang Sakit Saja, Guna Cecair Pembasmi Kuman Bila Tiada Air
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku follow doc ni..tp sorry la.. doc ni dr awal mmg asik berjalan jaaa...bawak anak dia kua merata..dulu aku follow sbb nk input health and fitness..tp sejak dia jakun naw jd celeb asik dok tayang bini tayang anak..

Sejak tu mls nk follow.Ritu beria suh bini pon jadi model sama.tp si bini ni jenis sombong..poyo much..now dia up adik ipar dia plak..hat jenis narcisist jugak ni..so yeah, u r cancelled doc!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sfrnna at 24-3-2020 12:57 PM

I perasan beberapa org "Dr" selalu ingat dia je betul bila dah ada title...
.
Iols rasa pembawakan diri dia buat iols menyampah. Kau nak jadi Doktor ke nak jadi instafamous??!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:01 PM | Show all posts
elok jadi duta harpic pencuci jamban je la doktor..

tak pun, post gambar shirtless.. meols & @Kurex akan sokong..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
awat doc ni jantan tp byk songeh bebel mcm pondan!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli ah die ni. Spesis hafiz mahamad
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna:    Edited by sfrnna at 24-3-2020 12:57 PM  I perasan beberapa org "Dr" selalu ingat dia je betul bila dah ada title... .Iols rasa pembawakan diri d ...


Yup..ramai jgk doc lagu tu..btw doc kat spital serdang nun dlu pon kata dorg ni ajet2..berlagak..rasa cm bagus.pdhl biasa je..setakat ade muka sikit la..bini plak setakat harap putih je.xlawa mana pon.dlm gambar sume cm ponen(maaf tp itu mmg hakikat,luls)

Oh nway.. just nk btlkn typo komen aku yg atas...dia bawak ank bini dia jalan merata masa *lps 1mac hari tu*..g shopping mall,g foodtruck,g gym etc..* siap tanya followers antara perth dgn gold coast mana baby friendly sbb nk honeymooning dgn bini..nak buat anak lagi..(seriously doc...too much info kot!)

Sorry klu komen aku bitter skit sbb aku tgk dia kuarga mampu..siap blh travel beberapa kali ke oversea setahun..hp pon adik bradik si bini sume canggih2..tp ritu nk operate scoliosis minta bantuan JKM smpi 13k..ni la spesis duit travel ada..duit utk kesihatan xde..medical insurance pon xde kot.sbb tu adk ipar tpaksa masuk gomen hosp


Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:12 PM | Show all posts
org lain pun kena halau balik la Doc
kalau takde topeng muka
bukan kau sorang je
sentap lebihhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai je lah walau ko x da batuk pun... kadang tangan gatai nak garu muka,hidung bagai ... pakai je utk keselamatan.. geli dr ni... cam gayah
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:17 PM | Show all posts
masa covid-19 melanda, kat China siap pasang banner merata utk peringatan warga kat sana.
Antara banner tu (lepas translate) bunyi dia mcm ni:

CUBALAH JANGAN PAKAI MASK
CUBA CUBA NANTI MENINGGAL LAH

nota: aku dah lupa ig mana yg tunjuk
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai je la doc sebab yg sakit pon pura2 sihat takmau pakai mask. Sekali yg pura2 sihat tu terbersin depan muka doc baru tau..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
X pandang hina pon..






Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tag @sarah82 la heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:25 PM | Show all posts
cehh.. kat korea, china sumer pakai mask.. takde pon kecoh..
ko tu dah le doktor, gaji musti masyuk.. jalan2 sana sini.. takkan mask pun tak mampu nak beli? baper kerap ko pi pasaraya ni sampai tak bleh nak beli mask ni????
semua pasaraya dah kena wajib pakai mask tu, bkn ko dorang je yg kena balik... prasan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 24-3-2020 05:24 PM
Nak tag @sarah82 la heheheh

Hahahahahaha.. Tengok gambar atas ni kat twitter terus.. Wowww.. Dr tu... Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 24-3-2020 01:01 PM
elok jadi duta harpic pencuci jamban je la doktor..

tak pun, post gambar shirtless.. meols & @Ku ...

Dah ada tu org upload kat atas. Siap almost full naked lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 24-3-2020 01:23 PM
X pandang hina pon..

Dia ni bisex ke?? Geli plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 24-3-2020 01:23 PM
X pandang hina pon..

Dia ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyberjaya bawah Sepang kot bukan DBKL. Sebenarnya sakit hati sebab bajet pames tapi tak dapat masuk jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Heols masih jadi doktor ke? Ingatkan dah letak jawatan pastu jadi instapemes jah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list