Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1003
View
54
Reply

Start over.

[Copy link]

Author: aechae    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-3-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Iols xtau lh sesuai ke x buka tred tajuk gini kt cni...tp sbb kna stay at home kn, byk msa terluang ni maka iols buka tred ni.
Iols lama dh x feel bercinta n dating 2 tahun dh kot... so mcm mna nk start blk eh?bermula dr cri pasangan...maklum lh menurut teori ipanonline dh msuk kategori andartu senior kot

Kdg rsa xda lh nk bercinta sgt pn sbb umur skang ni kn rsa selesa n rsa ada lg ke org nk kt aku gtuuu....tp bila mengenangkan soalan my mom tnya xda ke kawan2 ke, iols mampu jwb TIADA. Sbb mmg jujur xda kawan lain jntina yg close or yg taraf smpai iols save no tepon n tnya kabar borak2 gtuu... iols mmg bergaul dgn bff iols sumeee ladies n my siblings je.
So iols mcm rsa kna do something lh utk tnjuk kn iols berusaha juga gtu kt mata my mom lh. At least buka peluang cari kawan lain jntina wlupn phm2 lh kdg2 laki pn ada yg bimbo...iols x suka org kurg knowledge isu semasa keyhh

Iols try lah portal/website cri jodoh yg ada tp byknyaaa yg x berkenan...org kirim salam ke msej ke iols buat derk je... yg web tu matchkn pn alahaiii xcapai standard iols...iskkk...iols terlalu memilih kah? Tgk rupa, of coz lah iols tgk rupa yg mata iols suka. Lumrah kn?

Ok tu je..hrp bleh bg nasihat kt iols..ke hati iols dh mengeras jd batu?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
anwar zain mau?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 24-3-2020 12:34 PM
anwar zain mau?

Xmau...xtaste dgn yg muka licin ala kelempuk gtu...jujur ni hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Try register baituljannah..ada apps kt gugel..sorang kawan divorcee dah slmt bernikah pun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Try register baituljannah..ada apps kt gugel..sorang kawan divorcee dah slmt bernikah pun..kena pilih la dr yg bg salam tu..mesti ada yg ok..yg ptg paras rupa ni sesedap mata kita memandang. Insha Allah mestti ada jodoh utk awak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 24-3-2020 12:52 PM
Try register baituljannah..ada apps kt gugel..sorang kawan divorcee dah slmt bernikah pun..kena pili ...

Dh reg... stakat ni iols ignore je yg kirim salam n mesej..sbb mmg xberkenan..dorg ni x baca ke ciri2 yg iols tulis kt profile tu? Tgk rupa main klik je eh? See...ni mslh nya skang iols jd over memilih ke apa ni?wawawa..
Pastu yg portal tu g suggestkn pn asyik lah dr negeri kelahiran iols..which is i mmg xmau...uhuuu
Mgkin iols kna g mndi bunga kt bwah jmbatan di kala dinihari kot bg lembut hati
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:16 PM | Show all posts
aechae replied at 24-3-2020 01:02 PM
Dh reg... stakat ni iols ignore je yg kirim salam n mesej..sbb mmg xberkenan..dorg ni x baca ke ci ...

meh tengok apa ciri2 yang u tulis tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
haarrmann replied at 24-3-2020 01:16 PM
meh tengok apa ciri2 yang u tulis tu..

Berkerjaya n berpendapatan tetap, same edu level, xda mslh kewangan, jarak umur 3-5thn je, bersukan, knowledgeable terhadap isu semasa, bkn org pntai timur (yg ni saje lh letak sbb dlu2 berangan nk cari laki yg ada kg ada sawah padi mcm kt kedah tu)
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 24-3-2020 01:30 PM
Berkerjaya n berpendapatan tetap, same edu level, xda mslh kewangan, jarak umur 3-5thn je, bersuka ...


Ok je ciri2 uols letak tu, takkan nak bewak pula khen carik nahas heheh.  jarak umur tu kalau muda 3-5 tahun pun ok ya, oklah tu, ramai ja kwan meols kawin laki muda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 24-3-2020 01:36 PM
Ok je ciri2 uols letak tu, takkan nak bewak pula khen carik nahas heheh.  jarak umur tu kalau mu ...

Yelah...di kala umur dh mid 30s ni of coz i nk kn org yg stable mcm mna i jugak kn... sbb iols tau klu x, iols akn ada rasa pndng rendah gtu...sbb tu tulis siap2 ctu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
moga dipermudahkan..dipertemukan dgn jodoh yg baik baik serta menyenangkan. aaminn.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 24-3-2020 02:50 PM
moga dipermudahkan..dipertemukan dgn jodoh yg baik baik serta menyenangkan. aaminn.

Tenkiu kak ros...
Iols mula2 xda nk berharap sgt dh...tp demi my mom kn at least tunjuk lh jugak usaha cri kawan lain jntina hahahha...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 24-3-2020 03:25 PM
Tenkiu kak ros...
Iols mula2 xda nk berharap sgt dh...tp demi my mom kn at least tunjuk lh jugak  ...

sama sama Aeche..biasalah org tua. dia risau tengok anak tk berteman mcm orang lain..mungkin sebak mikir esok mak dh takde. mintak mak doakan selalu..tergt arwah mak dulu..sebolehnya tknak aku kawen berkeluarga..tapi jodoh itkan ketentuan Allah swt.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 04:54 PM | Show all posts
aechae replied at 24-3-2020 01:02 PM
Dh reg... stakat ni iols ignore je yg kirim salam n mesej..sbb mmg xberkenan..dorg ni x baca ke ci ...

pengguna berbayar eh?
i dah lama register tapi belum sampai seru nak jadi pengguna berbayar.
rasa mcm duit tu belanja makan lagi sedap
sebab tu sampai sekrg masih keseorangan. setiap tahun umur meningkat, spesifikasi untuk jodoh pun bertambah.
hahaha
tapi tak pernah berhenti berusaha ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nestea27 replied at 24-3-2020 04:54 PM
pengguna berbayar eh?
i dah lama register tapi belum sampai seru nak jadi pengguna berbayar.
...

Dh lama reg...tp lps mak iols nangis bebel awl tahun haritu lh mcm nekad ok byr lh invest sket kn konon2 usaha...tp ayat ciri2 dlm tu iols mintak tolong bff yg ramai2 tu buat kn ... amek yg byr 70hengget je utk 3 bln kot...ni pn xtau kang dh expired nk trus kn lg ke x klu dh keja aku klik pangkah je manjang hohhh

Tp btul tu mcm u ckp tu, stiap tahun umur meningkat, spesifikasi pn bertambah lh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 24-3-2020 03:59 PM
sama sama Aeche..biasalah org tua. dia risau tengok anak tk berteman mcm orang lain..mungkin sebak ...

Tu lh kak... dia bebel smpai kuar air mata bagai...i lemah okeh tgk mak nangis i nk join skali nangis wahahahah

Iols ckp xpe, adik bradik kn ada, dorg mak ayah pn ada lg kn...byg kn klu iols kawin tp dpt laki x sporting nk blk kg kite pn x bg..ha cmna? Iols siap ckp lg risau duk suh org kawin bagai, ntah2 antra jodoh n ajal rupanya ajal yg smpai dlu...menitik tau air mata msa kata gtuuu haaaa.... dh dia duk mention klu mama xda dh apa..ntah2 ank yg pegi dlu mna tau.. ajal tu bkn nya syarat dia org tua kn
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Situation uols sama dgn adik ipar iols. MIL nangis2 suruh dia kawen. Siap mak n family carikan calon lagi. Tapi adik ipar iols ni jenis yang memang nak jaga parents. Dan iols rasa dia tak suka hidup kawen kot sebab nampak tak bebas (jenis yang berdikari dan tak perlu ada lelaki pun). Iols bebel kat tok laki iols cakap, napa nak paksa kawen. Kang tak sesuai, cerai, lagi susah. Baiklah tu dia nak jaga parents. Kang dapat in laws yang tak bagi datang rumah parents camna haaa. Tapi laki iols of course backing mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Covid19 at 25-3-2020 11:33 AM

Macam mana nak start balik?
Baca dari ayat2 you tulis, I rasa you masih ada emotional baggage dari relationship yg telah sudah.. bila ada emotional baggage ni, datang la lelaki berkualiti mcm mana pun, sama ada you akan reject/terlepas pandang..atau lelaki tu yg eventually ghosting lepas berkenalan..they can sense the vibe..

I would like to share my thought on this ...Benda pertama yg kena buat dulu, nangis puas puas,rasai semua feeling yg datang,jgn block block perasaan,rasa je semua..sedih,marah,menyesal,malu..let all these feeling submerged in you,feel all of them and then let go...

berdamai dgn masa lalu untuk mulakan hidup baru..

Lepas tu kena runtuhkan ego, admit dlm diri tujuan cari jodoh kerana ingin ada pasangan hidup...ada seseorang untuk berkongsi susah senang dlm menjalani kehidupan..fitrah manusia ingin hidup berteman.. rasai naluri seorang wanita yg paling dalam tu, jangan menyorok di sebalik alasan mak nangis nak tgk anaknya kahwin so sbb tu cari jodoh..alasan ni akan jeopardize semua usaha you dlm mencari jodoh dan juga bila you dah dlm relationship yg baru nanti..sebab tu usaha you kat portal cari jodoh tu half baked je,nak tak nak..rugi

Langkah2 yg I sebut di atas antara cara nak jadi feminine sebenarnya.. and no,feminine ni bukan sekadar pakai dress bunga2,jadi gadis bimbo tapi ia fitrah seorang wanita..kena kembali kpd asal....wanita zaman sekarang byk dah jadi masculine sbb tuntutan kerjaya,so mereka jadi keras,selalu block perasaan sendiri sbb taknak nampak lemah..

Relationship is all about attraction...Attraction hanya akan ada bila terdapat polarity.. Lelaki dlm list yg you tulis tu antara ciri ciri lelaki masculine and it is impossible for them to be attracted to another masculine energy..

Buat 2 langkah kat atas tu..acknowlege naluri seorang wanita dan percayalah cara you approach portal cari jodoh akan berlainan; lebih bersemangat,lebih positif...jangan dibuai memori masa lalu ,dikaburi ego lagi...rugi masa..sedangkan ramai calon lelaki berkualiti yang umur 30an kat portal tu yg serious nak cari jodoh..

You mesti ada rupa,sebab tu ramai je yg kirim salam..you masih ada market lagi,no worry..ramai lelaki mendambakan wanita yg matang ni..lelaki mereka tak baca description you tulis panjang panjang tu..mereka go by numbers..tengok gambar cantik terus kirim salam,untung nasib timbul you balas kiriman salam mereka..itulah cara lelaki cari jodoh..walhal perempuan asyik filter filter filter..jumpa seorang berkenan baru kirim salam..peluang tipis la... ada caranya macam mana nak funnel calon jodoh di portal ni..mereka datang sendiri... tunggu you nak pilih je..dan bila you present diri you elok elok kat portal tu,ada positive vibe..yg datang high percentage lelaki yg elok juga..







Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 10:46 AM | Show all posts
Covid19 replied at 25-3-2020 08:58 AM
Macam mana nak start balik?
Baca dari ayat2 you tulis, I rasa you masih ada emotional baggage dari  ...

hmmm... ai bersetuju dgn                      covid19                     ....


Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
haarrmann replied at 25-3-2020 10:46 AM
hmmm... ai bersetuju dgn                      covid19                     ....

Thank you
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list