Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10885
View
95
Reply

Dikecam Mengaibkan Bekas Isteri, Alha Alfa Kata 'Lantak Pi Lah!'

[Copy link]

Author: Straya       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-3-2020 10:29 AM | Show all posts |Read mode




Kredit foto: I Am Lejen



Pada Ahad lepas, Datuk Alha Alfa atau nama sebenarnya Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil, 32, mendedahkan melalui Instagram bahawa dia telah berpisah secara baik dengan bekas isteri, Noor Azlin Ismail, 23.


Mereka yang berkahwin pada 28 September tahun lalu di Taiping, Perak bercerai hanya selepas enam bulan melayari bahtera rumah tangga.


Menerusi status IGnya, Alha menyatakan punca penceraiannya adalah kerana sikap cemburu bekas isterinya itu. Dalam status sama, Alha juga berkata, dia hampir menjadi bapa sebelum bekas isterinya mengalami keguguran.


Pendedahan Alfa Alha mengenai sikap bekas isterinya itu mengundang keceman netizen kerana menganggap jurusolek itu membuka aib Azlin.


Azlin tidak lama kemudian, memuat naik status IG yang menimbulkan tanda tanya netizen. Menerusi komen balas Azlin kepada salah seorang pengikut, dia menafikan dakwaan dirinya pernah hamil dan keguguran.

"Tak ada la, saya tak pernah mengandung," katanya.





Kredit foto: Instagram arelin_ismail












Kredit foto: Instagram arelin_ismail



Selepas dikecam kerana membuka aib bekas isterinya, Alha berkata yang dia tidak kisah dengan kecaman kerana dirinya sudah penat menanggung semua itu seorang diri.


Alha kecewa apabila segala kebaikan yang pernah dilakukan tidak dipandang.






Kredit foto: Insta Story alhaalfa



"Kenapa orang yang aku sayang pun sanggup menipu? Sanggup nak jatuhkan maruah aku dekat orang? Sanggup nak malukan aku dekat semua orang?" tulisnya.


Alha Alfa mendedahkan beberapa pesanan whatsapp bekas isteri kepada dirinya sebagai 'bukti' yang Azlin pernah mengandung.






Kredit foto: Insta Story alhaalfa




Kredit foto: Insta Story alhaalfa




Dia juga turut memadam posting berkaitan penceraian itu supaya bekas isterinya meneruskan kehidupan tanpa gangguan orang luar.

"Saya padam bukan sebab saya takut, tapi cukuplah beberapa orang sudah baca dan tahu situasi yang berlaku. Saya tak nak bekas isteri terganggu dan biarlah tamat begini kisah kami," jelasnya.


Sejak awal, Alha sepatutnya mengumum secara ringkas berkenaan penceraiannya dan tidak menyentuh tentu punca cerai.


Harap kedua-dua belah pihak berhenti membuat kenyaatan supaya keadaan tidak bertambah keruh. Doakan mereka menemui kebahagian selepas ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Becerai je la..dok diam2 kat rumah jangan melilau plak nanti kena tgkap..bila byk sgt masa kena PKP ni mula la nk jadi writer..ishhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak angpa berdua sabar sat.. Kami sibuk susah hati dgn covic-19..bukan nak tau kisah dlm kain angpa
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:42 AM | Show all posts
hal dlm kain kena bgtau satu malaysia ke? tak malu
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama sgt la jantan ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:47 AM | Show all posts
yeay dah terbukti dato alha alfa mampu memberikan zuriat..gitulah kaedahnya..takkan tak paham lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:48 AM | Show all posts
friend meols ada sorg ala2 gini..

metrosexual fonen gitu.. ala2 mcm nampak fonen x fonen la
kaki gym, suka lepak n travel dgn geng2 sesama metrosexual,

tup2.. kahwin uolss.... so bau2 ikan kembung tu kuat la khuen...
wife dia lawa tp berisi sikit jer, nampak baik sgt wife heols..

lepas kawin, hmmm.. jarang ler nk upload gmbr dgn bini..
tetapss update gambar pose2 ayu sorang (mungkin now bini dh berfungsi sbg photographer la kot)
gambar dgn bini ada la sekeping dua tapi pose2 peluk awkward gitu.. mcm xde sparks of love ..

meols hrp kawan meols tu.. dh kawin anak dara org, hargailah dia seadanya
jangan layan sangat nafsu gay metrosexual fonen tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:53 AM | Show all posts
Edited by tagas at 24-3-2020 10:56 AM

ginih la bbnu zaman laa ni kawen

mudah sgt goyang
mende bleh setel

yg laki lempok cepat sentap

yg bini mengada bajet cun

acah2 manja
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia kan roGAYah
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Umo 32 pun meroyan macam bbnu heols ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:16 AM | Show all posts
so sebenarnya wife dia tk pregnen ke? siapa yg berimaginasi skg ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:28 AM | Show all posts
mungkin lambat period .... so dua dua gedik dah ingat pregnant.  but continue makan jamu.... lepas makan jamu period...dua dua pun ingat dah gugur.     

couple otak kat lutut... pantang period lambat sehari dua terus pi beli kek celebrate mengandung....  
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
so pregnant ke tidak? sundalnya memasing pregnant ke tak pregnant
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Jodoh x panjang. X molek aa buka pekung masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Pala bana kau la alha..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 24-3-2020 11:54 AM

Berpisah secara baik tapi merempan kat socmed salahkan bekas isteri. Upload hal dalam kain lepas tu delete acah2 tak nak bekas isteri terganggu. Tak selari betul dengan apa yang dia cakap. Kalau setakat period lambat tapi takde pengesahan pregnant ke tak, tu boleh dikira pregnant ke? Kenapa bab pregnant tu dihighlightkan kalau belum sahih, beria nak tunjuk yang uols tu jate sejahti sangat dah kenapa? Umur 32 tahun bukan muda lagi tapi merempan kat socmed macam bbnu, lelaki pulak tu. Eeewww!

Btw, cantik bekas isteri dia, muda lagi pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Please don't become terlajak laris 2.0. Jantan play victim and attention seeker.

Yg ada satu tu pun annoyingnya nauzubillah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dgr cerita kantoi kat grindr.opss
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 24-3-2020 10:45 AM
Drama sgt la jantan ni

jantan atau gayah?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 12:13 PM | Show all posts
tak gemor betul laki merempan... sukur boiprenku tak aktif socmed atas faktor keje..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list