Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
232
View
13
Reply

nak beli emas online?

[Copy link]

Author: yolosan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-3-2020 03:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by yolosan at 23-3-2020 03:55 PM

So aku ade satu soalan kat sini, aku nak beli emas online. Aku ade tgk beberapa online platform yg buat jual beli emas macam hellogold. Ok tak beli kat situ? belum ade pengalaman sebelum ni.

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm islam, ade 6 ribawi item yang kena buat transaction on the spot..ribawi item = comodity..

Salah satunya emas.Beli online tanpa tengok emas fizikal so dangerous..if online tp byr cod xpe.if byr delay ke apa..nnt difference harga tu akan dipanggil riba...in 2014-2017 ramai terduduk akibat scam emas delay..

So all in, better elakkan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2020 10:04 AM | Show all posts
Ladybird910 replied at 23-3-2020 09:45 PM
Dlm islam, ade 6 ribawi item yang kena buat transaction on the spot..ribawi item = comodity..

Sal ...

Tq atas penjelasan. Sebab mcm ok jugak kalau beli sikit - sikit. Buat simpanan masa hadapan.

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
yolosan replied at 24-3-2020 10:04 AM
Tq atas penjelasan. Sebab mcm ok jugak kalau beli sikit - sikit. Buat simpanan masa hadapan.

Sama2..but now not the right time..rege emas tgh at the peak.p la beli saham..simpan.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:34 AM | Show all posts
ada forumer jual emas kan...

@chicozinn

kan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:36 AM | Show all posts
Boleh guna trading online. Tapi tau ke nak trading macam mana? Kena ada ilmu tuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 10:37 AM | Show all posts
Ladybird910 replied at 24-3-2020 10:33 AM
Sama2..but now not the right time..rege emas tgh at the peak.p la beli saham..simpan.hehe

Ye harga macam tiggi drpd biasa, tggu harga turun kn?

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
hazael123 replied at 26-3-2020 10:37 AM
Ye harga macam tiggi drpd biasa, tggu harga turun kn?

Tips for good investment is

1. You buy low, sell high...

2. Buy something that you can hold for 10years even if the market shutdown

And most importantly..

3. Make profits when you buy, not when you sell
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:48 PM | Show all posts
Saya guna hellogold ni,  sebab boleh letak semurah RM1 minimum beli emas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:52 PM | Show all posts
Kira bak beli boleh tapi kena cari yg syariah punya la gitu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2020 06:54 PM | Show all posts
milooaiss replied at 26-3-2020 02:48 PM
Saya guna hellogold ni,  sebab boleh letak semurah RM1 minimum beli emas.

Ye singgit  pun boleh . Bulan - bulan kumpol banyak jugak kan. Tapi mc tadi laa, emas tgh tinggi kot? haha

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 08:27 PM | Show all posts
Mmg hellogold ni ramai yg pakai. Kalao baru nak cuba tu boleh beli pakai boost sbb ade Rm15 cashback kalau buat purchase RM100.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:54 PM | Show all posts
yolosan replied at 26-3-2020 06:52 PM
Kira bak beli boleh tapi kena cari yg syariah punya la gitu

Syariah kalo boleh, sbb kat akhirat nanti kena hisab haha.

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:55 PM | Show all posts
gaokopi replied at 26-3-2020 08:27 PM
Mmg hellogold ni ramai yg pakai. Kalao baru nak cuba tu boleh beli pakai boost sbb ade Rm15 cashback ...

Ye kalo pakai boost pun boleh alang - alang tu buat kumpul coins utk redeem lagi cashback.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list