Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6618
View
122
Reply

'Mana Ketua Keluarga?' - Ramai Pelik Aeril Biar Wawa Yang Keluar Beli Keperluan

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-3-2020 12:13 PM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, sangat mencabar apabila kita mahu keluar rumah walaupun hanya untuk membeli barang keperluan rumah sahaja.


Perkara itu turut dirasai pelakon Wawa Zainal yang terasa seolah-olah mahu berperang ketika membeli keperluan dalam tempoh  perintah kawalan pergerakan (PKP).

"Cari barang dapur kejap, rasa macam nak pergi berperang," tulisnya di Instagram.




Kredit foto: IG




Bagaimanapun, perkongsiannya itu dipersoal warganet yang hairan mengapa tidak suaminya, Aeril Zafrel saja yang keluar membuat pembelian?


Ini respons Wawa mengenai persoalan itu.

"Ada, tapi lagi risau kalau dia keluar duduk lama-lama dalam supermarket sebab nak cari barang satu-satu.

"Kalau kita ni, dah tahu barang apa kena beli," katanya membalas komen berkenaan yang menyuruh Aerel sahaja keluar rumah seperti dipetik GEMPAK.


Ramai peminat bersetuju biar golongan isteri saja mencari barang keperluan rumah kerana leboh arif.




Kredit foto: IG






Kredit foto: IG




Betul juga kata Wawa, kalau golongan suami yang mencari barang, mungkin masa yang pendek menjadi lebih panjang di luar sana. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ala kecoh. klau aku pun bio aku yg beli sendiri.kang tu tanye ni tanya,tu lupa ni lupa
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:31 PM | Show all posts
tu pun jadi masalah ke netizen ni pun..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah bosan betullah topic quarantine
Tu belum masuk suri rumah vs work from home motherrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah.. aku pun keluar sendiri beli barang.....harapkan laki... lain aku soh beli lain dibeli... lagipun shopping ni teraphy utk aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham laki yang semua bende x kenal ni, sepanjang berkahwin x penah pegi shopping groceries sesama ke kalu dah tahu diri tu buta barang dapur. Bukan susah pun. Pastu anggap macam kelakar semua benda x kenal. Tak kelakar pun, lagi nampak bengap ada la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 23-3-2020 12:35 PM
Tak paham laki yang semua bende x kenal ni, sepanjang berkahwin x penah pegi shopping groceries sesa ...

Kan..yg baru2 kawin fhm juga ni yg dah berbelas tahun kawin pun still bengap.selama ni bini shoping brng dapur sorng2 kah...berlumba2 acik fb post laki tak reti beli brng dapur..memalukan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni ye benda tak kenal. Spouse aku yg lagi tahu
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyway wawa. Banyak betul ruang poket dekat mask tu. Pakai biar kemas.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:50 PM | Show all posts
bodonya netizen..aku pun keluor sendiri beli..kalau suruh laki beli ...hmmm entah pape je dibelinya walau dah bagi list..last2 aku jugak kena keluar beli..kan dah membazir tu..banyak sgt minum dalgona kopi smpai jadi bodoh gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:54 PM | Show all posts
tu la aku pon bape hari lps g kuar beli brg sendiri..aku lg enjoy.  sbb dlm kepala aku 2 brg tp nanti aku bwk blk 20 brg. aku sejenis da g kedai nmpk brg baru tau apa xde. aku xreti bg list. laki aku bole aje nk beli tp aku yg rase xpuas. pastu yg laki2 org kt fb tu mmg jns xpnh beli brg ngan bini gamaknya. nmpk bodo semacam
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Maafkan azriel Tu..dia busy nak tiktok kat umah ........ Dan dia tengah sedih duwit rm150k burn xleh gi holidays....

Eiiii kata taraf jutawan.....barang dapo pun khadam Bini gi beli...r
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Better lagi wife yg gi beli. Husband I suruh gi beli ayam, tiap 1 min kol tanya ayam nk potong baper, nk buang kulit x?
Tu blm lagi suruh beli 5 items, bile balik bwk 2 brg je.. Alasan, kedai X jual n malas nk beratur panjang2 kt kedai 1 lagi. Huii sabar je la.

#prayforketuakeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
la ape masalah kalo bini yang kuar beli barang dapur?

orang perempuan cuba jangan lembik sangat, time2 MCO ni atleast kita alami sendiri buat keputusan secara kritis, pantas, lekas, cekap...

kalo laki dah takde baru sesiput vavi nak bangkit sendiri...

iols cakap berdasarkan tengok kawan iols...

berbelas tahun kawen, surirumah...sekali suami meninggal, hilang arah...lesen memandu pun takde...makan sorang2 kat public pun tak berani...

skang baru berani sket, dah amek lesen, dah sambung pjj...

bagus! Bangkit!
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Wawa ni beruntung sb dia dpt laki encem tp straight! Tu jer nk ckp
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaknon tak train husband betulbetul ker selama vertahun versatu kelamin. Bahan-bahan penyedian rendang pun dia boleh hafal. Jangan main-main
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 23-3-2020 12:38 PM
Kan..yg baru2 kawin fhm juga ni yg dah berbelas tahun kawin pun still bengap.selama ni bini shopin ...

Konon suwit muwit laki x reti apa padahal dalam x sedar dah memalukan diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau dia bukan wawa yg lakinya aeril yg semedang menunjuk sweet muit kat medsoc, mungkin netizen tak tanya kenapa bukan ketua keluarga yg keluar beli barang..boleh je penolong ketua keluarga yg pegi beli tp sbb dia wawa so mendapat la
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kapel lapar perhatian.  jap g kuar gosip nadzmi adwa whtsap adell sbb x kenal kobis
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 01:27 PM | Show all posts
nasib baik masuk toilet nak berak pun tak selpie n post kat socmed

rengsa rimas get a life la stupid weyyy
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list