Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12144
View
311
Reply

[Tempatan] Tahniah atas kerjasama majoriti rakyat Msia. Graf kita semakin better compare to Italy selepas Movement Control Order (MCO)

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-3-2020 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by tobby at 25-3-2020 07:32 AM

Alhamdulillah.  Setakat hari ni, kes naik kpd 1,306 kes tapi trend kenaikan berjaya dikawal tak macam keadaan di Itali

Walaupun fasa awal epidemik, mmg kita expect berlaku kenaikan graf tapi kita usahakan supaya tak melepasi treshold kapasiti hospital , melebihi kemampuan kapasiti operasi hospital.

Bagusnya kali ni kerajaan dilihat sentiasa membantu KKM mengawal penularan.

Lepas tukar krjaan baru,  terus dgn berani buat larangan berhimpun, travel ban, terus lockdown, kuarantin sekarang siap rondaan askar bersama polis. Walaupun impak ekonomi kepada kantung kerajaan amat menyakitkan.

Kapasiti sekarang 3,500 test boleh dijalankan setiap hari dan minggu depan dianggarkan akan dpt diupgrade 7,000 test sehari,  dan seterusnya 16,000 test sehari selewat2nya April.

10 juta face mask akan sampai, 4 kilang diarahkan beroperasi full strenght. We are going in the right direction InsyaAllah.

Sama-sama kita FLATTEN THE CURVE!


copy paste dari..

-Syed Agil-
FB_IMG_1584879691394.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
insyaallah ada sinar di hujung jalan jika rakyat patuh kpd arahan MRO.... STAY AT HOME.   Bak kata azwan ali,  2 minggu saja bukannya 2 tahun.  korang x perlu menggelupur nak keluar rumah time kritikal ni.   

Bak kata DSN,  kita ada peluang SEKALI INI SAHAJA. tolonglah sabar duduk rumah utk dua minggu ni !!
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:37 PM | Show all posts
kalau ikut selang masa yang sama (itali & msia start kat tarikh 23 Feb), graf kita lagi tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-3-2020 08:37 PM
kalau ikut selang masa yang sama (itali & msia start kat tarikh 23 Feb), graf kita lagi tinggi...

Kannn....italy dlm masa 2mgu....
Kita semgu je....

Gitu?.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq KKM! Deyol la hero sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeahhh....we can do this Malaysian...iols tgk area tmp iols tgl ni dah takda org lalu lalang kecuali ptg sikit.tp pick up yg jual gas masak tu ada lalu mcm biasa.....harap berterusan la sampai hbs tempoh kawalan pgerakan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-3-2020 08:37 PM
kalau ikut selang masa yang sama (itali & msia start kat tarikh 23 Feb), graf kita lagi tinggi...

Alamak, ha'ah pulok...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 22-3-2020 08:44 PM
Tq KKM! Deyol la hero sekarang ni.

takde campur tgn politaik.. anwar bodoh tu siap pertikai guna tentera...

dah2 la korg ahli politaik
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
DandelionW replied at 22-3-2020 08:44 PM
Yeahhh....we can do this Malaysian...iols tgk area tmp iols tgl ni dah takda org lalu lalang kecuali ...

org mmg kluar skjp smlm beli ubat.. mmg tak kluar drive langsung.. dah serupa pekan zombie dah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu aku kata. ...

Klu PH pegang lg sekarang ...tak tau lah apa yg jadi.....atok tetap kata tak paaaa.... semua masih teekawal....rakyat jgn cepat buat spekulasi...bla..bla  bla ...

Ok..ok....tanak cite politik kat sini ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-3-2020 08:37 PM
kalau ikut selang masa yang sama (itali & msia start kat tarikh 23 Feb), graf kita lagi tinggi...

betul tu..terlalu awal nak buat kesimpulan kita berjaya flatten the curve..case active dan PUI masih banyak
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya blh lbh baik lg drp ni kalo askar trn lbh awal dan bkr pasar yg masih jd tumpuan org rmi mcm dkt air hitam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...aku harap graf terus menurun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakak puji kerajaan kerana tahan asakan pembangkang yg langsung tidak membantu malah mereka boleh dikatakan punca....insyallah kita akan dapat bersama2 membendung wabak ini dan puak2 yg degil akan dapat ditangani untuk bekerjasama...#stayhome and hakak penat masak! Hehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah

kekalkan  kerjasama dan pematuhan kepada Perintah Kawalan Pergerakan

InshaAllah keadaan akan semakin baik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 22-3-2020 08:53 PM
Hakak puji kerajaan kerana tahan asakan pembangkang yg langsung tidak membantu malah mereka boleh di ...

Tentera nak bantu kuat kuasa MRO pun PH mati2 membantah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 22-3-2020 08:45 PM
takde campur tgn politaik.. anwar bodoh tu siap pertikai guna tentera...

dah2 la korg ahli poli ...

Anggap le dia tu badut je.....
Satu sen tak blh pakai.....yg dia pikir diri dia je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya sbb ada yg terkena tapi tak declare kut
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 22-3-2020 08:46 PM
org mmg kluar skjp smlm beli ubat.. mmg tak kluar drive langsung.. dah serupa pekan zombie dah

Aku kena sabar tak dapat gi gunting rambut ni

harap tak tambah tempoh la
kang jadi awie wings pulak

haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
2 minggu saja.. Anggap cuti.. Sapa kalut nak senam.. Mop la rumah angpa 5 sehari..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list