CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7294|Reply: 54

China Dilanda Angin Ribut & Kebakaran Di Mana-Mana

  [Copy link]
Post time 21-3-2020 11:50 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 22-3-2020 03:57 AM

Sejak 18 Mac - Kebanyakan wilayah di Negara China kini dilanda angin kencang yang serentak mendorong terjadinya kebakaran (akibat cuaca panas) di semak, hutan, pergunungan, pinggir jalan, kilang, rumah, taman perumahan, bangunan apartment, mall etc. Susulan angin ribut kuat yang mampu mencampakkan manusia di jalanan, kebakaran merebak dan sukar dikawal. Malah sungai-sungai juga menjadi berombak seakan musim tengkujuh.



Di kebanyakan tempat, pasukan bomba kelihatan gagal hadir bagi memadamkan kebakaran.


Bangunan apartment di Wuhan terbakar.
Hospital di Chongking meletup, kebakaran meletus.
Kebakaran hutan di Yanqing, Beijing merebak menghampiri seterusnya membakar sebuah perkampungan.
Bukit di Laoshan, Shandong terbakar.
Bamboo Forest Hotel di Xiangyang, Hubei terbakar.
Kilang besar di Chongqing terbakar.Bahagian mall di bawah blok apartment di Lishui terbakar.

---------------------------------------------------------

Data dari syarikat telekomunikasi China Mobile melaporkan mereka telah kehilangan sekitar 8.116 juta pelanggan hanya dalam tempoh dua bulan, Januari dan Februari 2020. Kemana mereka semua? Bertukar ke telco lain? hilang phone? hilang langganan telco akibat hilang kerja? atau tidak dapat guna smartphone di alam barzakh?
sumber: bit.ly/2QxDobi



Satu lagi telco, China Telecommunications hilang 5.6 juta pelanggan pada Februari 2020.

Di China, nombor telefon didaftar terus pada ID card, dilarang ada banyak akaun telco, dan dihubungkan terus ke dua mobile ewallet WeChat Pay dan Alipay. Bahkan gelandangan pun guna ewallet di China.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
HAARP?

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bala apa pula yg menimpa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
8.116 juta? Menarik
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-3-2020 04:14 PM
8.116 juta? Menarik

Data sebenar kematian covid ??
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 22-3-2020 04:25 AM
Data sebenar kematian covid ??

Hahaha.. Choii.. Nanti ada org meroyan kat aku.. Nanti line ok.. Aku cari kat black news china.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas satu satu bala menimpa china....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 01:05 AM | Show all posts
China Telecommunications hilang 5.6 juta pelanggan pada Februari 2020.


dan

China Mobile melaporkan mereka telah kehilangan sekitar 8.116 juta pelanggan hanya dalam tempoh dua bulan, Januari dan Februari 2020.

Dah almost 14 juta tu..

Duit tarak nak topap kut? Duit habih beli beras dan makanan...   
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Inagtkan lega sikit covid, ada lagi dugaan lain huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
satu persatu bala menimpa
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ujian untuk depa
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
cash berjemaah bertimpa2 satu dunia, kita kalau covid19 terkawal pon apekah dtg bala lain pulak? hanya Allah yg maha mengetahui
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 07:54 AM | Show all posts
Cash 4 uighur
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 11:46 AM | Show all posts
sarah82 replied at 22-3-2020 12:29 AM
Hahaha.. Choii.. Nanti ada org meroyan kat aku.. Nanti line ok.. Aku cari kat black news china.

nanti update ye...  macam menarik je...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
8.116 juta tu satu syarikat je? Yang mati sebenarnya puluh juta?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 22-3-2020 03:46 PM
nanti update ye...  macam menarik je...

Hahahah.. Wokies.. Kena cari dulu.. Mmg menarik angka 8.116 juta ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2020 02:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 22-3-2020 12:16 PM
Hahahah.. Wokies.. Kena cari dulu.. Mmg menarik angka 8.116 juta ni.

tu baru satu telco tu...  belum telco lain...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 22-3-2020 06:28 PM
tu baru satu telco tu...  belum telco lain...

Yap.. Kalau baca geng omputeh depa mmg ragui kesahihan data china.. Depa anggar kematian angka juta..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 02:57 PM | Show all posts
sarah82 replied at 22-3-2020 02:50 PM
Yap.. Kalau baca geng omputeh depa mmg ragui kesahihan data china.. Depa anggar kematian angka jut ...

ada baca kat fb someone share pasal china dah tempah 1 juta beg mayat...  sebab tu agaknya ramai yang meragui number yang diberikan china...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 22-3-2020 06:57 PM
ada baca kat fb someone share pasal china dah tempah 1 juta beg mayat...  sebab tu agaknya ramai y ...

Masa 1st berita ni keluar.. Ada bbrp geng prepper dah ragui kebenarannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 08:41 AM GMT+8 , Processed in 0.172927 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list